Testiranje vsebnosti težkih kovin (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Eko kotiček

Sporočilo

Eko Vila -> Testiranje vsebnosti težkih kovin (3.11.2009 22:30:40)

V letu 2008 (poletni meseci) je v Ljubljanski porodnišnici potekalo testiranje prostovoljnih nosečk (tik pred porodom) na vsebnosti težkih kovin v telesu in s tem tudi na še ne rojenem otroku.

Nosečnici so odrezali šop las, izpolniti je morala vprašalnik povezan s prehrano (vrsto in izvor) med nosečnostjo.

Zanima me, če se je katera izmed vas dala testirati in kakšni so bili vaši rezultati?

Lahko mi pišete tudi ne mail ekovila@ringaraja.net

Vesela bom vaših informacij.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ps. Če testiranje še poteka me prosim razsvetlite.

mala biba -> RE: Testiranje vsebnosti težkih kovin (4.11.2009 8:33:51)

Pozdravljena....

Za ta testiranja v porodnišnici ne vem....če te pa zanima testiranje na vsebnost težkih kovin še drugače pa to testirajo na ZAVODIH ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO po Sloveniji....

Eko Vila -> RE: Testiranje vsebnosti težkih kovin (5.11.2009 12:15:23)

Opravljajo so prav teste v porodnišnici. Na žalost nimam informacij kdo in kakšni so rezltati. Zato malo "firbcam". Hvala za vaš koristen podatek bom povprašala še na zavodu za ZV.

mojamojamoja -> RE: Testiranje vsebnosti težkih kovin (13.11.2009 22:46:34)

rodila sem junija letos in se dala testirat
en mesec po rojstvu je prišla tud gospa iz inštituta z dolgim vprašalnikom in sledil je ponovni odvzem las

test opravlja institut jozefa stefana in sicer je gospa rekla da je prišla iz Podgorice

obljubili so da mi pošljejo rezultate ki jih pa do sedaj še nisem dobila, je tud že mene mel da bi mal poklicala tja in vprašala kdaj bodo rezultati 

Eko Vila -> RE: Testiranje vsebnosti težkih kovin (15.11.2009 23:16:03)

Mojamoja hvala lepa za te zelo koristne informacije!

Če želite se lahko oglasite na Zasebno Sporočilo, da rečeva še kakšno besedo na to temo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2009 17:33:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Eko Vila -> RE: Testiranje vsebnosti težkih kovin (4.12.2009 20:52:44)

Pozdravljene, sporočam vam, da si na povezavi http://www.ringaraja.net/kemicna-karantena-rodnih-zensk-–-1del_2197.html  lahko preberete članek povezan z debato, ki poteka na temi.

Vesela bom, če boste vsebino delile z bodočimi mamicami ali pa z nosečnicami.

Hvala!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mojamojamoja -> RE: Testiranje vsebnosti težkih kovin (11.12.2009 15:01:09)

evo odgovora iz IJS:

"Pozdravljeni, rezultatov analiz vaših vzorcev vam še ne moremo poslati, ker analize še potekajo. Gre namreč za zelo obsežno študijo, analize pa so zahtevne in niso rutinske. Računamo, da bomo v najboljšem primeru z analizami končali v pol leta. Takoj, ko bodo znani rezultati te študije, vas bomo o tem obvestili. Lep da vam želim Darja Mazej     Dr. Darja Mazej
Odsek za znanosti o okolju
Institut Jožef Stefan
Jamova 39
1000 Ljubljana
  Tel.: 01 5885347
Fax: 01 5885346"

Stran: [1]