Kako vedo da je plodovnica umazana? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

endrina -> Kako vedo da je plodovnica umazana? (3.11.2009 21:24:10)

Pozdravljene!

Mene pa strašno zanima ena stvar, namreč kako G ugotovi, da je plodovnica že umazana.

Hvala za vse odgovore?

benika -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (3.11.2009 21:26:52)

V KR porodnišnici delajo amnioskopijo.

Anonimen -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (3.11.2009 21:28:27)

Men so na Uz ugotovili samo da je je malo ... da je bila pa že motna pa šele potem, ko so mi predrli mehur.

tulpek -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (3.11.2009 21:35:43)

Z amnioskopijo. Kako točno poteka, ne vem, ker je nisem bila deležna. Vprašaj googla. Preko UZ se ne vidi - tako so mi rekli G v P, sem jih več vprašala.

happiness -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (3.11.2009 21:43:13)

Jaz sem bila na amnio v KR. V drugih porodnišnicah ne vem, če jo delajo, v KR pa vedno vsaki, ki gre čez rok. Men je amnio v sredo pokazala, da je plodovnica ok, v petek so mi sprožili, ker sem bila teden čez rok, in je bila plodovnica mekonijska.

ribica. -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (4.11.2009 9:10:45)

ponavadi ti plodovnico predujejo, ko si že čez rok. Samo ne vedno. Jaz sem bila pri prvi en teden čez rok, ko sem šla not. So se mi kao začeli popadki, potem se ja itak vleklo cel dan, pa nič ni napredovalao. So me zadržali not in mi zjutraj pregledali plodovnico. BIla je ok. Pregled so ponovili in je bila zelena. V roku ene ure so mi predrli mehur in sprožili porod.
Pri drugem pa sem bila 4 dni čez rok, v porodnišnico sem prišla s svojimi popadki, in ko so mi predrli mehur, je bila tudi zelena. Od kdaj je bila zelena pa ne vem. Saj tud oni ne vejo. Ne vem kako bi bilo če bi mi dva dni prej, ko sem bila not na pregledu pogledali plodovnico [sm=zmeden.gif]

ribica. -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (4.11.2009 9:12:05)

sori, sem se mal zatipkala, hotla sem rečt, da so mi zvečer spet pregledali plodovnico in je že bila zelena. Očino se stanje hitro spreminja.

scorpiogirl -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (4.11.2009 9:15:41)

Plodovnica postane zelena, ko se otrok pokaka, tko da se to lahko spremeni v pol ure [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
kakšna je plodovnica, pa lahko ugotovijo samo z amnioskopijo ali pa pač med porodom, ko se predre mehur. pri meni je bila zjutraj še ok (na amnioskopiji), ponoči sem pa rodila in je bila že zelena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

endrina -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (4.11.2009 9:34:45)

Sprašujem namreč zato ker sem en teden pred rokom in da vem kako in kaj. Pri prvi nosečnosti so me en teden čez rok zadržali v porodnišnici, hotli so sprožit porod z gelom za mehčanje materničnega vratu (pa ni blo reakcije). Pol smo en dan še počakali. Ta tretji dan pa so ponovno poskušali z gelom, nakar so mi dali umetne, mi po 2 urah predrli mehur (voda je bila čista), čet 2 uri muk pa sem pol le rodila.
Kolikor vem zdaj čakajo, da si šele 14 dni čez rok, da ti sprožijo porod, če samo od sebe nič ne rata. Vem da me pri prvi nosečnosti (ki je zdaj 4 leta in pol nazaj) niso pregledovali v smislu ali je plodovnica čista al ne, zato to sedaj sprašujem.

tulpek -> RE: Kako vedo da je plodovnica umazana? (4.11.2009 13:15:50)

Kje pa boš rodila? V Celju ne pregledujejo plodovnice in čakajo 14 dni ali celo več, v nekaterih P pa jo redno gledajo in prej sprožijo.

Stran: [1]