Poškodovan kovček (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

LoCa -> Poškodovan kovček (3.11.2009 18:15:46)

Zanima me, če imam kako pravico v tej zadevi: prejšnji teden sem bila na službeni poti z novim kovčkom, za tja sem ga imela na letalu, za nazaj sem ga pa morala dat na pultu med ostalo prtljago. Nisem sploh bla pozorna ko sem pršla domov, ker je blo sredi noči, danes sem pa neki iskala in ga premikala in sem opazila, da je na dveh mestih una tkanina praktično strgana. jaz vem da je to od tistega prekladanja, ker pač kovček drugje ni bil, jaz ga pa tudi ne mečem naokoli. a sploh mam kako pravico, ne vem, da ti kej povrnejo, al je to brez smisla in najboljše da žalujem za mojim lepim kovčkom(oz. njegovo izgubljeno popolnostjo)?
hvala za infote.

Tanja55 -> RE: Poškodovan kovček (3.11.2009 19:20:52)

Napisi pritozbo na letalsko druzbo. Sama tega se nisem delala, ampak prijatelju so tako unicili ze dva kovcka in oba je dobil povrnjena. Enkrat v denarju, drugic so mu pa kar nov kovcek dali pa se neko odpravnino. Ne mores nic zgubit, ce se pritozis. Pa poslikaj kovcek in natancno napisi kaj se je zgodilo.

Anonimen -> RE: Poškodovan kovček (3.11.2009 19:46:23)

Če naletiš na super truper empatično dušo v oddelku za poškodovano prtljago, boš lepo napisala zahtevek za povračilo škode in bo stvar rešena.

V primeru, da naletiš na povprečnega uslužbenca taistega oddelka, lahko lepo žaluješ dalje in se drugič že na letališču ob prevzemu prtljage spomniš pregledati kovček.

rogljicek -> RE: Poškodovan kovček (3.11.2009 21:45:43)

Naceloma ti povrnejo stroske, ampak mislim, da bi mogla to takoj na letaliscu prijavit. Drugace lahko poskusis naslednjic, ko potujes in igras, kot, da je bi v tistem letu poskodovan. Nisem pa se slilala, da bi kdo pritozbo pisal. Vendar, poskusiti ni greh. Seveda je odvisno tudi od letalske druzbe. 

Urko15 -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 6:34:36)

Prevoznik prevzema odgovornost za tisto registrirano prtljago, ki ste jo predali na pultu za registracijo potnikov in prtljage in zanjo dobili odrezek prtljažnega privezka. Odgovornost za ročno prtljago nosite sami.

Prevoznik, pomeni letalska družba s katero si priletela domov oz. na končno destinacijo. Če je to Adria Airways: 04/25 94 339.
Škodo bi morali povrniti, glede na mednarodne konvencije, ki jih zavezujejo k temu. Meni se je podobno zgodilo na švedskem, ko sem na plastičnem kovčku zagledal ogromno luknjo, dobil sem voucher za 200 EUR in v najbližnji trgovini kupil nov kovček in stvar je bila opravljena. Je pa lažje, če to storiš takoj na letališču, kot pa naknadno. Pa dokazilo moraš imeti, da je bila prtljaga oddana ob registraciji, torej tisto nalepko s črtno kodo, ki ti jo nalepijo na vozovnico.

lp

Urko15 -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 6:39:21)

Evo na tem linku imaš vse potrebno

http://www.adria.si/sl/article.cp2?uid=B6F4AC79-35DF-AD68-1AB1-50C11CDFBC1A&linkid=article&cid=93B83666-74A6-011B-F679-942A496620AA

LoCa -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 7:27:34)

hvala za hitre in koristne odgovore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Uno potrdilo, ki ti ga na kovček prilepijo pa sem proč vrgla isti trenutek so sem domov pršla, edino če mi v službi dajo un del ki so mi ga prilepili na elektronsko vozovnico.
jah kaj čmo, če je človek cel teden na sl. poti, praktično delaš cel dan, pol pa še osem ur nazaj potuješ, prideš sredi noči, tazadnje k mi pade na pamet je pregledovanje kovčka, k sm ga sploh hotla vzet na letalo z mano, ker ga vedno.
sem jim že pisala mail, bom magari še poklicala. hvala!

LoCa -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 7:31:25)

aja, še eno vprašanje, na tistem linku piše, da je treba dat kovček na nek servis [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. prvič slišim da obstaja servis za kovčke...a kdo kaj ve o tem???

Urko15 -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 8:10:21)

ja vsaka firma, ki prodaja kovčke (uvoznik ali karkoli drugega mora zagotoviti tudi servis. Včasih se da kakšna stvar tudi popraviti, zamenjati, če pa je strgan pa pač ne, ti verjetno povrnejo del škode.

Lolek in Bolek -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 8:13:28)

Ma jaz običajno ko priletim iz poti, takoj pregledam kovček in takoj naredim prijavo na okencu "lost and found". Potem vse priloge (prtljažni list in vozovnico) pošljem na tisti naslov in jim napišem, da popravljalnica nima kaj narediti, če je kovček deformiran ala počena plastika, strgano originalno blago. Jaz sem se že zverzirala.[sm=smiley36.gif] Malo si zaj.... ker nisi prijave opravila na licu mesta, vendar upam, da ti bodo akceptirali. Pa veliko sreče!

LoCa -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 9:40:37)

piše da lahko v roku 7 dni od leta.
sicer pa, ja mogoče če kupiš samsonite v trgovini samsonite, pole lahko greš servisirat. če pa kupiš kovček nekje ****, pol je pa malo težko. kaj pa če ga kupiš v tujini? pač neizvedljivo...
bom lepo pritožbo napisala pa bomo vidli.

Lolek in Bolek -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 9:51:25)

ja že drži, ampak v roku 7 dni z reklamacijskim zapisnikom ki ti ga naredijo na letališču, takoj ob pristanku. Veš kaj, svetujem ti, da pofotkaš kovček in zadevo pošlješ čimprej seveda utemelji, da sredi noči vsa utrujena nisi čekirala še kovčka v kakšnem stanju je, da si bila izčrpana dovolj že od od poti.....

Lolek in Bolek -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 9:54:16)

še to. servisirajo kakšne kolesa, roče kaj več pa ne.... izdajo predračun, na osnovi katerega ti nato Adrija izračuna amortizacijo, zato moraš priložiti še račun od tega tvojega kovčka, da ugotovijo starost....ja vse sem že doživela tam pri Adriji, ampak vedno so mi pa na račun povrnili določena sredstva, da sem lahko kupila novega

LoCa -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 13:18:42)

sem pisala mail in so mi povedali kaj jim moram poslat. edino računa kovčka nimam, upam, da je še med papirjem vsaj una list s ceno, k je bil zraven. pol bomo pa vidli.

Urko15 -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 13:20:47)

Lahko pa priložiš podatek, koliko je cena takšnega kovčka sedaj!

LoCa -> RE: Poškodovan kovček (4.11.2009 14:09:01)

hihi, mislim da kar isto, samo glede na to da ga nisem kupila pri nas, bom težko dobila ta podatek. zih je več vreden :P

Lolek in Bolek -> RE: Poškodovan kovček (5.11.2009 8:22:19)

Če ne pa pojdi v trgovino in naj ti izdajo predračun za podoben (cenovno) kovček. Vse se da[sm=smiley36.gif]

LoCa -> RE: Poškodovan kovček (5.11.2009 11:28:50)

ja, in prištejem še vse stroške za pot v tujino, kamor bom šla iskat račun [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
ne, sem že vse poslala, zdej bomo pa vidli.

Stran: [1]