Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp 4.11.2009 8:13:51
|
|
|
|
janapan
|
Kolikor je meni znano je možno varstvo otrok s pp v klasičnih vrtcih s tem da imajo spremljevalca ( ga nudi vrtec). V skupini moje hčerke ima 2 leti je fantek s celebralno paralizo in zelo dobro funkcionirajo oboji ta fantek in ostala skupina. ne vem sicer za tako majhne ampak mislim da je vrtec tudi v sklopu centra za invalidno mladino v Vipavi. Moja hči hodi v montessori vrtec v sklopu otroškega vrtca Ajdovščina.
|
|
|
|
RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp 4.11.2009 9:06:14
|
|
|
|
scorpiogirl
|
Kot je povedala Janapan, lahko tudi otroka s pp vključite v "navaden" vrtec, s tem, da ima spremljevalca. Je pa včasih se treba kar potrudit oziroma zahtevat spremljevalca. Obstajajo pa tudi razvojni vrtci, ki so (infrastruktura oziroma igralnice, igrače ... pa tudi osebje) prilagojeni otrokom s pp. Ne vem, iz kje si doma, za moje okolje vem, da je v Kranju prav razvojni vrtec, v Škofji Loki pa je v okviru vrtca Najdihojca poseben razvojni oddelek. Ali boste otroka vključili v navaden ali razvojni vrtec oziroma oddelek, je pa povsem vaša odločitev. S strokovnjaki pa le pretehtajte, kaj bi bilo za vašega otroka najbolje.
|
|
RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp 4.11.2009 10:47:31
|
|
|
|
lillchy123
|
za začetek boste po moje potrebovali odločbo o razvsrtitvi otroka. je pa po moje veliko veliko odvisno od tega, koliko so v vrtcu pripravljeni sodelovati.... veliko sreče!
|
|
RE: Vrtec oz. varstvo za otroke s pp 4.11.2009 15:28:40
|
|
|
|
doroteja23
|
Jaz imam svojo v navadnem vrtcu, ampak ima v vrtcu tri urno pomoč! Mislim pa da spremljevalca dobi samo otrok, ki je gibalno oviran.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?