|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nova gripa
3.11.2009 13:40:46   
NANA123
Zanima me ali se boste cepile proti novi gripi jaz ne vem ali bi se ali ne sem pa v 29 tednu nosečnosti in imam nosečniško sladkorno. Kaj menite ali je nevarnost okužbe velika da bi se bilo res potrebno cepiti.Ali lahko cepivo škodi materi ali plodu.user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nova gripa
3.11.2009 13:44:23   
novakatja
Jaz sem malo pred tabo prosila z mnenje, da bi se lažje odločila.
Noseča sem 9 tednov in bom verjetno hodila v službo, ker nimam težav.
Jaz se bom cepila!

(odgovor članu NANA123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2009 14:12:51   
prizma
Tudi jaz sem v 9. tednu, pa še ne vem... sicer sem imela gripo ravno 2x v življenju, ampak vseeno - razmišljam da bi se cepila "samo" proti navadni gripi user posted image

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2009 14:33:12   
ZoyaEva
Jaz pa bom počakala. Tole cepivo se mi ne zdi varno. Veliko zdravstvenih delavcev se ne bo cepilo. To mi dosti pove.  Seveda me je strah. Zaradi gripe sem se zelo težko odločila za nosečnost.  Prav tako sem , čeprav sem trenutno na bolniški kar izpostavljena, zaradi partnerja. A vendar sva pretehtala, da se ne bo noben od naju trenutno cepil. Če bodo v naslednji rundi poslali bolj zaupanja vredno cepivo in bo pandemija še vedno prisotna, se bom mogoče takrat cepila. Zaenkrat pa molim, da me ne doleti. 

(odgovor članu prizma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2009 15:44:25   
Tejča05
Niti slučajno se ne bom cepila po vseh teh kritikah, ki jih zdaj slišimo. Si ne upam. Imam občutek, da si s tem narediš več škode kot pa če se ne. Če si oseba ki nisi prav nagnjena k prehladom in bolezni, ki redko zboliš ne vidim razloga da bi se. Če pa si oseba ki si kronični bolnik se pa vseeno preje pogovori z dr. ker na ta zdravila je več kritik kot pohval. Niti ne vejo kaj pusti na človeku na dolgi rok, kaj šele na plodu oz. nerojenmu otroku.

Pa še odsvetujejo cepivo mlajšim in starejšim osebam, kar pa nažalost dojenček v trebuhu za moje pojme paše med njih.

Odločitev je pa seveda odvisna od vsakega posameznika.

lp

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2009 19:21:40   
endrina
Ma glih zadnjič je en pri Odmevih komentiral to novo cepivo - v tem smislu, da v Ameriki vzpodbujajo cepljenje tudi pri nosečnostih, v Evropi pa so glede tega zelo previdni, saj ni nobenih testov, ki bi izključili neg. vpliv na plod. Jaz pravim - previdnost je mati modrosti. Zagotovo se ne bom dala cepiti, glede na taka mnenja.
Direktorica kliničnega centra je zadnjič povedala, da se je dalo cepiti okrog 1800 njihovih delavcev, pri tem pa na posebno vpr. novinarke nato odgovorila, da pa je vseh zaposlenih mislim da okrog 7.000. Ta razlika v številkah pa nekaj pove, a ne?

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2009 20:15:35   
ShopGirl
Jaz se ne bom cepila iz naslednjih razlogov:
- cepivo ni dovolj preizkušeno
- možnih je veliko stranskih učinkov
- v Švici nosečnic ne bodo cepili
- nikoli še nisem imela navadne gripe

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2009 20:41:13   
zmajaz
TULE je en dober članek na to temo.

Tole je pa še kratek povzetek tega članka v slovenščini:

Gre za analizo pojava ta gripe - kako se je odvijala do zdaj. Par bistvenih točk:

- da je letos več ljudi umrlo od navadne gripe, kot od te svinjske
- da ni umrla niti 1 sicer zdrava oseba, ampak samo osebe, ki so imele že kako drugo hudo bolezen (pljučno, srčno, diabetes itd.) - za te osebe bi bila usodna tudi navadna gripa
- da je v državah, kjer je najhujša sezona gripe že mimo (Avstralija itd.) umrlo zaradi gripe (na splošno - tega in drugih virusov skupaj) manj oseb kot v prejšnjih letih od "navadnih" virusov gripe
- po dosedanjem poteku se je izkazalo tudi, da gre za ZELO BLAG virus gripe
- da je tveganje, da za to gripo zboli nosečnica 0,3 %
- da je gripa nevarna za pljučne bolnike itd. (kar že vemo) in pa, kot se je presenetljivo izkazalo, za osebe s precej PREVELIKO TELESNO TEŽO
- da je cepljenje zelo nevarno za nosečnice - tudi druga, bolj preizkušena cepljenja, to pa še toliko bolj, ker ni niti približno dovolj stestirano - da lahko povzroči splav ali pa precejšnje poškodbe zarodka, predvsem možganov (možnost avtizma, shizofrenije itd.); da obstajajo dokazi, da zapovrh vsega številnim nosečnicam cepljenje sploh ne bo zagotovilo zaščite pred boleznijo; in pa piše tudi, da bo masovno cepljenje največji eksperiment na nosečnicah v vsej zgodovini in da so lahko posledice monumentalna katastrofa
- da cepljenje pri otrocih v 65-75% (odvisno od starostne skupine) sploh ne zagotovi prav nobene zaščite pred boleznijo
- da zaradi cepljenja nevarnost, da zboliš 2x večja, kot če se ne cepiš, in da je v tem primeru, če zboliš, tudi potek bolezni hujši
- da so cepivo testirali cel 1 TEDEN
- da je center za nadzor bolezni skrbno varoval podatke, koliko primerov gripe je bilo dejansko s tem virusom, šele ko so se sklicevali na akt o svobodi dostopa do informacij so jim (po dveh mesecih čakanja) dali podatek, da je v ZDA samo 1-2 % (odvisno od države) obolelih za gripo imelo prav virus svinjske gripe, vse ostalo so bili drugi (navadni) virusi gripe

Skratka, da gre pri tem cepljenju predvsem za veliko manipulacijo, z namenom, da bo nekdo zaslužil ogromne vsote, vlade so pa nasedle

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2009 20:57:03   
PC Baby
Nekje na netu je pisalo, da če se cepiš proti navadni gripi imaš manj možnosti da zboliš za ta novo, če pa že - jo fašeš v dosti blažji obliki. S tem da cepivo proti navadni gripi nima teh stranskih učinkov, ki jih ima tisto za novo gripo. In je že zelo dobro preiskušeno.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2009 21:10:35   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

upam da se zavedaš da tip trdi da zbolevamo ker nas tako bog kaznuje in da mamogrami povzročajo raka...

Gre za analizo pojava ta gripe - kako se je odvijala do zdaj. Par bistvenih točk:

ne še, ker gripozna sezona še ni mimo, te cifre so objavljene marca. je pa velika verjetnost da bo temu tako, ja.

- da ni umrla niti 1 sicer zdrava oseba, ampak samo osebe, ki so imele že kako drugo hudo bolezen (pljučno, srčno, diabetes itd.) - za te osebe bi bila usodna tudi navadna gripa

u bistvu ni res. sploh. komod se tolažiš s tem, jaz se tudi, ampak slike so zgovorne: http://www.rtvslo.si/slike/photo/114194/ in http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data_files/Graph%201.png

- da je v državah, kjer je najhujša sezona gripe že mimo (Avstralija itd.) umrlo zaradi gripe (na splošno - tega in drugih virusov skupaj) manj oseb kot v prejšnjih letih od "navadnih" virusov gripe

Tudi to ni res. sezona še ni čisto mimo, poleg tega h1n1 živi tudi izven 'sezone' (nej spomnim, pojavil se je aprila/maja), torej bo potrebno vzet celoletno poročilo, ki pa ga še ni.

- po dosedanjem poteku se je izkazalo tudi, da gre za ZELO BLAG virus gripe
- da je tveganje, da za to gripo zboli nosečnica 0,3 %

nič bolj blag kot običajen, simptomi pa vključujejo še drisko in bruhanje zaradi česa je zelo izčrpljujoč tudi za imunsko zdrave ljudi. 0,3% je arbitrarna ocena. zbolelo naj bi do 25% populacije države, ne vem zakaj bi bile nosečnice izključene.

- da je gripa nevarna za pljučne bolnike itd. (kar že vemo) in pa, kot se je presenetljivo izkazalo, za osebe s precej PREVELIKO TELESNO TEŽO

ja sej, te lahko itak pustimo crknit, ne user posted image

- da je cepljenje zelo nevarno za nosečnice - tudi druga, bolj preizkušena cepljenja, to pa še toliko bolj, ker ni niti približno dovolj stestirano - da lahko povzroči splav ali pa precejšnje poškodbe zarodka, predvsem možganov (možnost avtizma, shizofrenije itd.); da obstajajo dokazi, da zapovrh vsega številnim nosečnicam cepljenje sploh ne bo zagotovilo zaščite pred boleznijo; in pa piše tudi, da bo masovno cepljenje največji eksperiment na nosečnicah v vsej zgodovini in da so lahko posledice monumentalna katastrofa

tega ne bom komentirala, lahko sama poiščeš linke s kontra podatki.

- da cepljenje pri otrocih v 65-75% (odvisno od starostne skupine) sploh ne zagotovi prav nobene zaščite pred boleznijo

dokaz za to? uradno je zaščita med 70 in 95%, seveda za virus NOVE gripe, ne pa za virus navadne gripe, rinoviruse in parainfluenčne viruse, ki imajo lahko enake/podobne simptome.

- da zaradi cepljenja nevarnost, da zboliš 2x večja, kot če se ne cepiš, in da je v tem primeru, če zboliš, tudi potek bolezni hujši

o, prosim! zato vsi zbolimo za sezonsko gripo, ko se cepimo! zato vsi zbolimo za otroškimi boleznimi, proti katerim se cepimo... na podlagi česa je že postavljena ta trditev?! to lahko postavi samo nekdo ki nima blage vezalke kako cepljenje deluje.

- da so cepivo testirali cel 1 TEDEN

nope, cepivo je bilo testirano na (vsaj) 45.000 prostovoljcih. (ne pravim da je to dovolj/zadosti, pravim da je trditev napačna).

- da je center za nadzor bolezni skrbno varoval podatke, koliko primerov gripe je bilo dejansko s tem virusom, šele ko so se sklicevali na akt o svobodi dostopa do informacij so jim (po dveh mesecih čakanja) dali podatek, da je v ZDA samo 1-2 % (odvisno od države) obolelih za gripo imelo prav virus svinjske gripe, vse ostalo so bili drugi (navadni) virusi gripe

jap, američanom je v interesu prekrivat podatke (čemu že?), torej tudi teli podatki who-ja ne držijo: do 11. oktobra letos je bilo po svetu 399232 laboratorijsko potrjenih primerov gripe H1N1 in 4735 smrtnih primerov.

Skratka, da gre pri tem cepljenju predvsem za veliko manipulacijo, z namenom, da bo nekdo zaslužil ogromne vsote, vlade so pa nasedle

skratka da to piše en teoretik zarote, kvazi znanstvenik in ker so take novice MNOGO bolj zanimive od tistih pravih, realnih, bojo te v medijih, realne pa itak ne brigajo nobenga.
aja, pa seveda se zavedaš, da se veliko več zasluži z zdravili za kronične bolezni (predvsem s tistimi za srčne bolezni in raka), antidepresivi (in zdravili s psihoaktivnimi substancami) in analgetiki (ocena, da je z njimi zasvojene 25-40% populacije) kot s cepivi? cepiva bodo kaplja v morje, kar se financ tiče, verjemi.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 3.11.2009 21:18:09 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2009 21:22:04   
bellamia
cepljenje: NE!

In bog ne daj v nosečnosti!

no go!!!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2009 21:51:15   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

upam da se zavedaš da tip trdi da zbolevamo ker nas tako bog kaznuje in da mamogrami povzročajo raka...

Kje v objavljenem članku to piše oz. kje to on v intervjuju reče?

ne še, ker gripozna sezona še ni mimo, te cifre so objavljene marca. je pa velika verjetnost da bo temu tako, ja.

Članek je bil objavljen danes (vsaj na tej strani, ki se ti na linku odpre) in vse reference so naštete spodaj, vključno s podatki, ki so zbrani do konca oktobra 2009.

Zanima me tudi, zakaj meniš, da je tale možakar samooklicani znanstvenik?

Felicita, post sem objavila jaz in ne dajem na forum ničesar, kar prej ne preberem (običajno tudi preverim). Vem, da si ti od "foha" zato te prosim, če lahko poleg komentiranja prevoda, ki ga je objavila zmajaz, poveš še svoje mnenje, ali se boš cepila in zakaj ja ali ne. Hvala.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2009 22:05:47   
zmajaz

Kdo to?  Dr. Russell Blaylock? (ali dr. Mercola, ki je objavil članek, katerega avtor je prvi) - pa verjetno ne misliš Blaylocka, glede na to, da si tudi ti prilepila link z njegove strani

u bistvu ni res. sploh. komod se tolažiš s tem, jaz se tudi, ampak slike so zgovorne: http://www.rtvslo.si/slike/photo/114194/ in http://web.mac.com/rblaylock/Russell_Blaylock_M.D./Swine_Flu_Data_files/Graph%201.png

Ti grafi ne povedo nič o tem, ali so ti umrli imeli kake druge bolezni in pa ali so bili morda zelo debeli (glede na to, da naj bi to za 6x povečalo ttveganje za komplikacije.

Tudi to ni res. sezona še ni čisto mimo, poleg tega h1n1 živi tudi izven 'sezone' (nej spomnim, pojavil se je aprila/maja), torej bo potrebno vzet celoletno poročilo, ki pa ga še ni.

Celoletnega poročila še res ne more biti, ampak v Avstraliji je zdaj skoraj tu poletje in tam bi morala biti sezona gripe mimo.

0,3% je arbitrarna ocena. zbolelo naj bi do 25% populacije države, ne vem zakaj bi bile nosečnice izključene.

To je statistika za Avstralijo - odstotek obolelih nosečnic od vseh nosečnic v Avstraliji.

ja sej, te lahko itak pustimo crknit, ne user posted image

Itak, da ne - samo ta podatek pove, da tistim, ki ne sodijo v te rizične skupine ni treba zganjati nobene panike.

-tega ne bom komentirala, lahko sama poiščeš linke s kontra podatki.

Vprašanje seveda, čigavi so ti kontra podatki in kdo stoji zadaj. Pa ne mislim iskati, ker nisem noseča in me ne zanima tako zelo - jaz sem samo povzela članek, ker je ena uporabnica prosila, če se komu da. user posted image

dokaz za to? uradno je zaščita med 70 in 95%, seveda za virus NOVE gripe, ne pa za virus navadne gripe, rinoviruse in parainfluenčne viruse, ki imajo lahko enake/podobne simptome.

To naj bi bil podatek iz pred kratkim zaključene študije o učinkovitosti cepiva, ki ga je opravil "National Institute of Allergy and Infectious Disease".

o, prosim! zato vsi zbolimo za sezonsko gripo, ko se cepimo! zato vsi zbolimo za otroškimi boleznimi, proti katerim se cepimo... na podlagi česa je že postavljena ta trditev?! to lahko postavi samo nekdo ki nima blage vezalke kako cepljenje deluje.

2x večja možnost, še zdaleč ne pomeni, da zbolijo VSI, ki se cepijo. Aja - pa POPRAVEK - narobe sem prevedla, ker sem prehitro brala: piše, da naj bi cepljenje proti NAVADNI gripi za 2x poveča nevarnost, da zboliš za H1N1 - tako naj bi pokazala kanadska raziskava, opravljena na 12 milijonih oseb.

nope, cepivo je bilo testirano na (vsaj) 45.000 prostovoljcih. (ne pravim da je to dovolj/zadosti, pravim da je trditev napačna).

Napačna v čem? Članek piše časovno obdobje testiranja, ti pa število testirancev, ne vem, kako to izključuje eno drugo. user posted image  

jap, američanom je v interesu prekrivat podatke (čemu že?),

Mogoče zato, ker bi radi prodali čim več cepiva?

skratka da to piše en teoretik zarote, kvazi znanstvenik

Če je Dr. Russell Blaylock teoretik zarote, se čudim, da tudi ti iščeš podatke pri njemu.

cepiva bodo kaplja v morje, kar se financ tiče

Kaj pa vem - cifre vseeno niso majhne in vsi vemo, da človeška požrešnost ne pozna meja.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.11.2009 22:14:27   
zmajaz
do 11. oktobra letos je bilo po svetu 399232 laboratorijsko potrjenih primerov gripe H1N1 in 4735 smrtnih primerov.

No pa daj še podatek za število obolelih za "navadno" gripo in koliko je bilo tam smrtnih primerov. Mislim, da je zadnjič Majda Juvan na Aktualu v svojem komentarju omenila, da za navadno gripo umre okoli 300.000 oseb letno - ne me pa držati za besedo, ker tega nisem nikjer preverila. Ampak če to drži, je 4735 umrlih zaradi H1N1 na svetovni ravni relativno majhna številka.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 3.11.2009 22:15:03 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2009 7:31:07   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Kje v objavljenem članku to piše oz. kje to on v intervjuju reče?

včasih je treba poiskat mal širše kot samo en članek od človeka... in če ima na splošno takšna prepričanja to pove nekaj o njegovi kredibilnosti, a ne?

Članek je bil objavljen danes (vsaj na tej strani, ki se ti na linku odpre) in vse reference so naštete spodaj, vključno s podatki, ki so zbrani do konca oktobra 2009.

ja, ampak medicinska statistika je 'posebna' - ker se zbira mesečno se dogaja, da so všteti primeri, ki niso bolezen (je npr sum, pa ni laboratorijsko potrjeno oz. je kasneje ovrženo) in obratno. jest sem mela letos povečan titer protiteles za borelijo in sem bla en mesec vodena kot pacientka z borelijo, ko so pa v laboratoriju to ovrgli, pa pač za tisti mesec niso popravljali retrogradno, ampak zbrino - če razumeš kaj ti hočem povedat. če sešteješ primere po mesecih v npr mesečnih poročilih od ivz in potem v letnem poročilu, se zadeva lahko razlikuje kar precej.

Zanima me tudi, zakaj meniš, da je tale možakar samooklicani znanstvenik?

nism napisala samooklicani, ampak kvazi. zakaj? ker je človek po izobrazbi sicer doktor ortopedije, ampak ima prepričanja in trdi stvari, ki preprosto niso resnične oz. so populistično bombastično 'šokantno' negativne. ki se jih da z osnovnim znanjem kemije, fiziologije in še česa ovržt. kot naprimer da mamograf povzroča raka, kar je bilo s študijami večkrat ovrženo. kolk žensk to verjame in zaradi tega dejansko zbolijo niti nočem vedt.

Felicita, post sem objavila jaz in ne dajem na forum ničesar, kar prej ne preberem (običajno tudi preverim). Vem, da si ti od "foha" zato te prosim, če lahko poleg komentiranja prevoda, ki ga je objavila zmajaz, poveš še svoje mnenje, ali se boš cepila in zakaj ja ali ne. Hvala.

no, želim da bi blo več takšnih ljudi, ki bi kej PREVERLI, preden širijo naprej kot neko resnico. na žalost jih ni. kakorkoli, sprašuješ če se bom cepila. do nedavnega se nisem imela namena. zakaj? ker se gibljem v precej zaprtem krogu ljudi (faks in dom), ne uporabljam javnega transporta in se izogibam velikim zbirališčem ljudi kolikor se da. zdej, na faksu se zanašam da so ljudje dovolj brihtni, da ne bojo hodil okrog z gripo, doma bo pa tamala cepljena, starša pa sta po mojem mnenju relativno majhno tveganje. ampak, letos me imunski sistem nekam na cedilu pušča, v treh mescih sem bla 2x precej resno bolna, trenutno sem prehlajena. tko da mogoče čez teden, dva se bom odločila, a se grem cepit al ne

zmajaz, lej, če naštejem 'zdravnike' ki so doktorji medicine in so se kontra obrnili lahko naštevam do jutri, jih par celo osebno poznam. vedt morš, da taki 'zdravniki' izkoriščajo svoje znanje, ki so ga dobili v šolah, da ga obračajo in nato ljudi medejo oz. zavajajo. seveda je pa 'lahko' verjet nekemu dr, ki ti s par 'strokovnimi' besedami vsili neko mnenje, sploh če je to mnenje od tistega 'uradne' medicine, ki ima danes vsi vemo kakšno podporo (poleg tega pa izpadejo še moderni don kihoti ki se 'bojujejo' z mlini na veter). recimo, tale dr. baylock trdi, da so za zdravstvene težave danes (med drugim) krivi aluminijasta posoda, fluorirana voda in zdravila proti holesterolu. trdi tudi, da je ameriški problem z zdravili zarota rusov oz. sovjetske zveze... torej po svoji, khm, nekonvencionalnosti, zelo blizu dr. mercoli.
da se navežem še na tvoje ostale komentarje:
- a je resnično važno, kakšne kronične bolezni so še zraven? ker meni ni vseeno, če umre veliko več otrok in mladih ljudi (med katere spadam), pa čeprov so kronični bolniki al pa debeli. ker kronični bolniki majo večje tveganje tudi za gripo, torej se na tem področju grafa nekako izničita, debelost pa preprosto ne more bit kriva za razliko 57 odstonih točk (v starostni grupi 5-49)... ali po tvoje ja?
- kot rečeno, h1n1 nima 'sezone' - pozimi je bolj aktiven zaradi manj sonca in nižjih temperatur. torej v avstraliji se kljub poletju lahko številke še povečajo za cca 20-30%
- jest od niaida kot nova najdem naslednja članka: http://www3.niaid.nih.gov/news/newsreleases/2009/interimpedsdata.htm
http://www3.niaid.nih.gov/news/newsreleases/2009/H1N1pregnantresults.htm
s tem da morš vedt da tam uporabljajo drugo cepivo z drugačnim cepilnim načrtom.
- če se cepiš s cepivom za navadno gripo se v 6-8% otrok in 17-20% odraslih pojavi navzrkižna imunost za pandemsko gripo... torej kvečjemu zmanjšanje možnosti, tut ne vem na podlagi česa naj bi se povečala verjetnost, da jo stakneš.
- lej, pomembno je, kolko ljudi testirajo, poleg tega se v zgornjih člankih tudi vidi, da je 'follow up' čas daljši kot en teden. in tudi če ne bi bil, titer protiteles se pri cepivih razvije ravno v tem času, problemi pa se tudi vsaj začnejo pojavljat...
- družbe ki prodajajo cepiva niso iz amerike (vsaj ne vse, morš vedt da obstajajo 4 variante cepiva, kar pomeni 4je proizvajalci).

ampak ok. let's agree to disagree.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 4.11.2009 7:32:20 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.11.2009 8:25:31   
zmajaz
Saj jaz ne rečem, da v članku vse 100% drži, ker nisem noben strokovnjak na tem področju, je pa velika težava te gripe, da je preveč kontrainformacij. Meni so se zdele bistvene pač številke, ki, vsaj zaenkrat, kažejo, da ta gripa ni tak bavbav, kot nas želijo prestrašiti. Ker - bodimo realni - mediji (ali kdor koli že stoji za vsem tem) poskušajo ustvariti vtis, da bo kar vsak, ki bo zbolel, že skoraj v smrtni nevarnosti. Številke pa kažejo, da je letos zaenkrat manj umrlih od gripe (tega in drugih virusov skupaj) kot jih je bilo prejšnja leta samo od navadne gripe. Pa če gledaš, kako vneto poročajo o vsakem posameznem primeru obolele osebe - le zakaj? A dajo v medije mogoče tudi tudi osebe, ki umrejo zaradi kombinacije kake druge bolezni in navadne gripe? Jaz tega nisem zasledila - pa ni za rizične skupine navadna gripa nič kaj manj nevarna. Hočem povedati samo, da je vse skupaj sumljivo, že ker nas tako pretirano strašijo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.11.2009 11:06:20   
Isabelle
Ah, dejte no, s to gripo samo strašijo.In na točno tisti dan ko so v Sloveniji začeli cepit je prišla v bolnišnico oseba okužena s to gripo, kasneje umrla (kao zaradi gripe) in še ne vem kolk ljudi potem da je okuženih in na infekcijski kliniki.To je samo zaradi tega ker se noben noče cepit, za cepivo so pa mastno plačali in zdej pač morajo malo prestrašit ljudi.
Da bi se pa nosečnice cepile??user posted image Pa kaj je z vami punce?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.11.2009 11:17:20   
FLOWR12
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Ah, dejte no, s to gripo samo strašijo.In na točno tisti dan ko so v Sloveniji začeli cepit je prišla v bolnišnico oseba okužena s to gripo, kasneje umrla (kao zaradi gripe) in še ne vem kolk ljudi potem da je okuženih in na infekcijski kliniki.To je samo zaradi tega ker se noben noče cepit, za cepivo so pa mastno plačali in zdej pač morajo malo prestrašit ljudi.
Da bi se pa nosečnice cepile??user posted image Pa kaj je z vami punce?

Se podpišem.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.11.2009 11:23:30   
ZoyaEva
Jaz trenutno bolj razmišljam, da bi se cepil fant. Sama sem zaenkrat na bolniški in on je tisti, ki ima največ stika z zunanjim svetom. Tako bi tveganje recimo zmanjšala. Poleg tega pa tudi on spada v rizično skupino.  Mi je pa hudo to svetovati nekomu, saj sem načeloma sama nasprotnik cepljenju. Saj sem po cepivu  (tetanus) začela opažati nevrološke izpade, ki jim zdravniki še niso prišli do dna.

Če mu svetujem zgleda, kot da mislim nase. A navsezadnje nosim najinega otroka. 
Ali se bodo vaši partnerji (najbližji) cepili ?

Kaj so vam svetovali ginekologi ? Zgleda, še nimajo enotnega mnenja. Sicer dr. Pušenjak pravi, da so ginekologi sprejeli odločitev, da se nosečnice lahko cepijo . Vsekakor si pa noben ne upa svetovati gleda na lastno mnenje .

Vseeno bom jutri ob pregledu vprašala ginekologinjo za nasvet.  Me zanima.

< Sporočilo je popravil ZoyaEva -- 4.11.2009 11:27:17 >

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 11:36:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZoyaEva)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.11.2009 20:18:23   
unicorne
Jaz ravno danes prihajam od ginekologa in mi še ona ne zna pravilno svetovati. Pravi ne za novo gripo in da za sezonsko. Tako da še vedno ne vem nič več ne nič manj. Mislim pa da se definitivno ne bom cepila proti novi, za sezonsko bomo pa še videli. Do sedaj me gripa še ni doletela, upam da me ne bo ravno sedajuser posted image . Tudi hčere (decembra bo 3 leta) ne bom dala cepit. Držimo pesti da gre mimo nas user posted image !

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.11.2009 20:58:15   
Anonimen
Jaz delam v zdravstvu, noseča sem šele 6 tednov in se bom cepila.
Moram zaradi tega prej povedat v službi kot sem nameravala
Če ne bi nameravala hoditi v službo, pa se najverjetneje ne bi.

Za sezonsko gripo se samo 1 leto nisem cepila in sem takrat zbolela, sicer pa ne.

(odgovor članu NANA123)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
4.11.2009 21:21:53   
nikita*
Teste za cepiva kontrolirajo več let ne pa en teden. Jaz se definitivno ne bom cepila in tudi svojega otroka ne bom. V Švici prepovedujejo cepljenje otrokom in nosečnicam in to ravno s takim  ( najslabšim ) cepivom kot v naši državi, kar pa odsvetujejo tudi pri nas.

A vam ne pove vse o kvaliteti cepiva tudi to, da se zelo malo zdravstvenih delavcev cepi, ki so najbolj izpostavljeni z okuženimi ljudmi??

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.11.2009 21:24:58   
mala bejba
Jst se proti tej novi gripi ne mislim cepi,razmišljam pa o cepljenju proti navadni gripi,ker se cepim ža ene 5 let,čeprav moj ginekolog ni ravno  navdušen nad cepljejem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?