čas za žabe? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

vaney -> čas za žabe? (3.11.2009 9:35:50)

No, zimski čas se je začel, pa me zanima, če malčkom, predvsem starim okrog 2 leti, že oblačite žabe za v vrtec? Za v igralnico vem, da jih ne rabi, ker imajo okrog 24 stopinj, kaj pa za pot do vrtca (20 minut z avtom) in ko grejo ven?Sicer zdaj niso dolgo zunaj, ko je mrzlo, pa vseeno. Nisem zagovornica pretiranega oblačenja in mu zdaj zjutraj oblečem bodi z dolgimi rokavi in bundo, pa hlače, nogavice in jesenske čevlje. Aja, pa bombažno kapico. Po oblekah drugih otrok sodeč pa je čas za bunde, šale, debele kape, žabe, škornje...Kaj pa vem. Meni se zdijo žabe odveč, čeprav samo najlonke, ampak škode mu pa tudi ne bi rada delala....kakšen predlog?

kjava -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 9:40:34)

Jaz jih naši 2,5 letnici oblečem, ker grejo tud ven in jo rado zebe. Tok strašno pa tud ni zahajcano, da bi se kuhala zarad žab. Sej ma tud doma skoz oblečene. Glih da se mi kar naprej slačit in oblačit.
Sin (5 let) ma pa dokolenke.

Lianna -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 9:43:22)

Meni se še ne zdi, da je čas za žabe. Npr. v Lj. so zjutraj okoli 3 stopinje. In če daš sedaj žabe gor, kaj daš potem ko je -5, -10? Še ene žabe?

piko12 -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 9:45:09)

Moj ima dokolenke in žametne ali pa pač neke kao toplejše hlače, ne glih trenirke, za v vrtec. Zunaj itak skoz šibajo pa tudi niso ne vem kako dolgo zunaj. Dostavo ima pa od vrat do vrat z avtom. Čez vikend, ko sva bila pa dalj časa zunaj in vmes tudi "počivala", sem mu jih pa oblekla. Pa danes je končno dočakal crocsove škorenjčke in je bil ful vesel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mateyka -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 9:49:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
In če daš sedaj žabe gor, kaj daš potem ko je -5, -10? Še ene žabe?

kombinezon Lianna. švedi dajo gor kombinezon. tam vidiš vse otroke od -5 naprej v kombinezonih. ko pridejo notri, majo pa spodaj npr. majico/body in pajkice/trenirko. plus nogavice. in zunaj zimske škornje seveda.

ksenija12 -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:03:50)

ja, mi imamo žabice že nekaj časa..ko pa je res res mrzlo, pa kombinezon..

K_a_t_i -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:09:43)

Naš (2leti 8 mesecev) še nima žabic. Ima pa tako debelo trenerko z mucko. Bundo pa ima oblečeno - čisto iz praktičnega razloga. Zunaj je 0C, v igralnici 25 (in več). Se mi zdi, da je najbolj racionalno, da ima noter eno tanko majčko, ko grejo ven pa samo hop v bundo in je. Če bi imel neko jaknico, bi bila tanka majica spodaj premalo.

bskrle -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:17:50)

Danes je bil zjutraj plus, torej nogavice, če je minus pa žabice.

mika -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:19:01)

Meni se še ne zdi, da je čas za žabe. Npr. v Lj. so zjutraj okoli 3 stopinje. In če daš sedaj žabe gor, kaj daš potem ko je -5, -10? Še ene žabe?

Pri treh stopinjah imam še sama žabe gor, ne pa da jih ne bi oblekla moji 5 letnici. In če imam žabe ni nobene razlike med +3 in -10...mi je oblečeni isto toplo, razen čez nos dam šal. In tako oblačim tudi hčerko.

Da je  v vrtcu toplo, nima nobene veze, ker se komot lahko sleče in si da gor krilo, ki ga ima zraven. Manjši otroci so pa samo v žabah. Si ne predstavljam, da bi ji dala samo debele hlače in dokolenke, ker ko se hlače zunaj ohladijo, jih nič ne grejejo za noge.

Ima pa še oblečeno tanko majčko, za zunaj še čez jopico in bundico-ni tako debela. Ji moram še kupit pravo zimsko bundo in smučarske hlače.

pety78 -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:22:17)

Obema dajem žabe. A zdej pa naj grem vsako jutro ven zmerit, al je 1 ali -1 stopinja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mraz je, zima trka na vrata in žabe za take male so ziher nepogrešljive. 

špelin@ -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:26:26)

Tudi jaz že nosim žabe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Pri nas smo večinoma zmrzljivci - razen "sredinčice", ona je bolj vroča [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zjutraj gremo do vrtca/šole peš, zato imamo vsi 4 žabe, jih pa v vrtcu mlajšima dvema slečem in sta v nogavičkah + trenirki. Starejša hči je v šoli kljub toplemu razredu oblečena v žabe, ker pravi, da jo še tako zebe.

n.nati -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 10:29:21)

Moj mali jih v stanovanju nima, zunaj pa ob takšnem vremenu obvezno.

anitka7 -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 11:11:17)

žabe je imel oblečene dokler ni znal hodit,ko gremo na sneg ima oblečene "dolge gate" pod smučarskimi  hlačami. Pozimi pod hlačami oblečene dokolenke. Zaenkrat tko kar deluje brez kakšnih viroz in hujših prehladov.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2009 11:22:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

liliana -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 11:30:37)

Ko začnem jaz nositi žabe jih dam tudi moji hčeri.....in jaz jih že nosim.......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tins -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 11:34:00)

Mala in jaz jih tudi že nosiva odkar se je ful očitno shladilo.

Ribica ** -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 13:27:04)

Jaz jih ze nosim - sicer debeljese najlonke oz. legice. Mene zunaj pac zebe, kaj naj. Moj jih pa sinu (5L) se ne oblaci - pa tudi sicer ima tudi on namesto zab te "dolge gate" kot smuc. perilo, da je lahko v vrtcu brez trenirke, za ven si pa se trenirko potem oblece.

lemavrica -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 13:31:44)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78
A zdej pa naj grem vsako jutro ven zmerit, al je 1 ali -1 stopinja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mraz je, zima trka na vrata in žabe za take male so ziher nepogrešljive. 

Se strinjam.

Moj mali ( 2 leti ) ima tudi že žabe. Ker če mene zebe če nimam nič pod hlačami bo tudi njega. Sej dokolenke stegen ne grejejo ali pač?

MAŠKA -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 13:34:42)

Danes sem ji prvič oblekla najlonke. Oblekla in obula sem jo zimsko, ker sem si mislila, da bodo šli v sneg... in potem sem jih  skozi okno gledala kako delajo sneženega moža.
Je pa tudi pri nas ta težava, da imajo notri precej vroče in potem znajo bit žabe odveč. Ampak zunaj pa mislim, da ji je bolj prijetno, če jim je bolj toplo po nogicah.

Dudica1 -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 13:39:51)

In če daš sedaj žabe gor, kaj daš potem ko je -5, -10? Še ene žabe?

Naš skoraj 3 letnik še nima žab...sem istega mnenja kot LIANNA.Zdaj ko je pri nas že sneg mu jih bom mogoče...sicer pa jih v našem vrtcu ne slačijo (žab) tko da bi mu blo notr absolutno prevroče!

alexjera -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 13:47:08)

Meni so ves čas govorili, da jo preveč, naša 1,5 letnica, oblačim. Sama sem precej zmrznjene narave in sem zato oblačila tudi tamalo. Potem pa sem ugotovila, da pretiravam in da je njej vroče. Sedaj se ravnam bolj po občutku. Raje več tankih plasti kot eno debelo. Sem pa tudi jaz v vrtcu spraševala, kako je z žabicami, pa mi je vzgojiteljica zatrdila, da če jim je vroče, jih pač slečejo, ko gredo pa ven jim navlečejo, kar starši pripravijo, zagovarja, da je bolje več kot premalo.
Jaz naši že nekaj časa oblačim žabice pod vse, razen žametke, vendar debelino žabic prilagodim debelini hlač. Zgoraj pa ji dam bodi z dolgimi rokavi in nekaj čez.
Mislim pa, da je napravljanje povsem odvisno od posameznega otroka. Eni rabijo več, drugi manj.

zvesta -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 13:52:02)

naš še ne nosi žabic....star je 2 leti.... zokne, pa malo debelejše hlače ali trenirko... še bundo je imel včeraj prvič gor...

Massa26 -> RE: čas za žabe? (3.11.2009 14:20:01)

Pri nas so pa vzgojiteljice rekle, naj imajo žabe in potem so notri v žabah, za ven jim pa oblečejo še hlače.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2009 14:26:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tisana -> RE: čas za žabe? (4.11.2009 7:58:43)

Naša bo stara 2 leti, pa ji to jesen še nismo oblekli žab. Če bi bila zunaj nekaj ur v kosu, verjetno bi, ampak za tiste pol ure do uro pa se mi na tej tempreraturi ne zdi prav nič potrebno, sploh če hodi, teče, pleza.... Tudi kapo nosi zato, ker jo hoče nosit (tudi v stanovanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), edino v roke jo rado zebe.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>