liliana -> RE: Spet podražitev bencina (3.11.2009 10:27:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada IZVIRNO SPOROČILO: Urko15 Tudi mi smo v prejšnjem stanovanju kurili na propan/butan pa smo skoraj bankrotirali. Potem smo presedlali na elektriko in od takrat naprej samo elektrika. Tega pa ne razumem ravno najbolje. Praviš, da vas ogrevanje na elektriko stane manj, kakor ogrevanje na plin? Jaz sem namreč preizkusila oboje. Ko smo se ogrevali na 2 električna radiatorja (vsak po 7 reber in moč 2.000 kW, prižgana takorekoč po cel dan) ter dogrevali s kaloriferjem (predvsem kopalnica), smo v enem mesecu plačali elektrike za 400€, pa ne morem reči, da nam je bilo toplo. Ko pa smo stanovanje ogrevali na plin (plinovod, centralno ogrevanje), pa smo plačali 100€ (stanovanje smo s termostatom greli na 25 stopinj, 24 ur na dan). Obstaja neke vrste centralna na elektriko......moji starši in brat imajo tako ogrevanje in je ceneje.....od električnih radiatorjev in kaloriferja pa števec znori, tako hitro se obrača.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zemeljski plin pa je precej cenejši od tistega v cisterni (propan butan)......verjetno tudi malo od elektrike.....
|
|
|
|