Srbeč trebuh (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Srbeč trebuh (2.11.2009 15:41:31)

Zanima me če ste imele v času nosečnosti oz.bolj proti koncu težave z srbečim trebuhom namreč meni so se naredile pod popkom odspodaj in nad popkom rdeče strije in vse okoli me sedaj tako srbi da bi si najraje spraskala cel trebuh.
Mažem si sicer trebuh z otroškim oljem ampak mi ne pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Kako ste si pomagale??

veronikab -> RE: Srbeč trebuh (2.11.2009 16:20:25)

Uf, mene je koža tako srbela, da sem si jo na hrbu spraskala do krvi. Pol sem pa kar ene izpuščaje dobila, tako da me je G napotila do dermatologinje. Šele krema, ki mi jo je ta predpisala je pomagala.

Upam, da pri tebi ni tako hudo. Poskusi si pač večkrat na dan namazati kožo s kakšno kremo (meni olje ni odgovarjalo) ali pa z Bepantholom (hladi in pomirja kožo).

endrina -> RE: Srbeč trebuh (2.11.2009 19:26:51)

Jaz sem si kupila olje proti strijam od Eucerina, ki si ga namažem ko se stuširam - in to kar na mokro kožo, ker je učinek boljši. Le paziti moraš ko se boš brisala z brisačo, da na trebuhu samo popivnaš kapljice in da ne drgneš. Olje se lahko maže tudi na suho koži, samo je meni občutek boljši če si ga namažem na mokro kožo. Pri meni je srbenje prenehalo.

PetraSkok -> RE: Srbeč trebuh (2.11.2009 19:34:07)

ja, mene je proti koncu nosečnosti tudi močno srbel trebuh, dobila pa sem tudi nekaj strij pod popkom, ceprav sem se redno mazala z oljem Eucerin. Se tolažim s tem, kako bi šele bilo, če se ne bi mazala, verjetno bi bilo še več strij.

šrimpf -> RE: Srbeč trebuh (2.11.2009 22:10:03)

mene je celo nosečnost srbel trebuh, pomagalo mi je Hippovo maslo za nosečnice. Tudi strije nisem dobile nobene.
Sem poskusila tudi nekaj olj (Bubchen, Babylove), pa je bilo še huje.

Zoja Lara -> RE: Srbeč trebuh (3.11.2009 7:57:37)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Jaz sem v 26.tednu in me trebuh tudi občasno srbi. Se pa mažem z navadnim mandljevim oljem 2krat na dan. Pa občasno mam pri popku take izpuščajčke. No, zaenkrat ni sile, če srbi pač počoham.

Lep dan

seya -> RE: Srbeč trebuh (3.11.2009 9:01:47)

Sem v 24. tednu in včasih me srbi za pop**?#$ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Zdaj malo sumim, da so temu vzrok ene majčke, ki jih imam za v službo in so bolj iz ene sintetike narejene - kadar imam tisto oblečeno, me par dni FUL srbi - potem je pa vsak dan bolje.
Ne vem, moram naslednji teden še enkrat sprobati to teorijo...
Kadar me srbi, se spraskam prav do krvi in mi je res mučno. No, zadnjih par dni je pa kar sprejemljivo stanje...
Jaz si mažem kar z enim mlekom od Niveje, ki mi je kar vredu.

MiNa* -> RE: Srbeč trebuh (3.11.2009 9:09:42)

samo v opozorilo: najdite z iskalnikom pri Pušenjaku na med.over.net odgovore o srbečici. LAHKO (ni nujno) gre za kaj resnega, potrebne so krvne preiskave, mislim da za delovanja jeter, in če dokažejo, da slabo delujejo ponavadi zelo kmalu sprožijo porod, ker gre za ogroženost. Žal kaj več ne vem, ker je že nekaj časa od kar sem brala o tem, vsekakor pa več info najdete pri Pušenjaku.

Pri meni se je isto pojavila močna srbečica po trebuhu in prsih, v 29. tednu. Ugotovila sem, da mi kar na enkrat ni več pasala Sanosan krema proti strijam, ki sem si jo, poleg mandljevega olja, mazala dvakrat dnevno. Naredila sem test, s Sanosanom sem se nehala mazati po trebuhu in se par dni nekajkrat na dan z njim namazala po roki - nadlahti desne roke, ki me je po enem dnevu mazanja začela zelo srbeti in sem imela čisto majhne mozoljčke. Vsepovsod drugje se je srbečica končala. Torej mi ni ustrezal Sanosan. Potem sem se po trebuhu in prsih mazala le še z mnandljevim oljem in je bilo OK:

novakatja -> RE: Srbeč trebuh (3.11.2009 13:47:07)

Mene je prvič noro srbel trebuh. Strij nisem dobila. Vsi krvni testi so bili pa normalni - HB.
Mazala sem se večkrat na dan z raznimi mastnimi kremami in Eucerin oljem proti strijam.
Pa še malo Fenistila sem namazala vmes, res je biloza znoret, sploh ponoči.

Stran: [1]