Čevlji CICIBAN (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

barni -> Čevlji CICIBAN (2.11.2009 14:35:51)

Pozdravljene!

Ve boste gotovo vedele; zakaj ima Ciciban vse cevlje z anatomskim podplatom, ce pa ze v vsakem clanku pise, da je to za otrokovo nogico slabo?

Zanc sem zavila v njihovo prodajalno in so mi bili neki modeli prav lustni. Pa pogledam notri in vidim visok stopalni lok in celo na podplatu pise anatomsko oblikovani.

Ne stekam, ce pravijo otroski ortopedi, da mora imeti otrok vlozek z ravnim podplatom brez podpore stopalnemu loku, da mora biti opetnik cim mehkejsi, zakaj oni se vedno delajo take cevlje?

In to se celo precej drage? Vi kupujete CICIBANKE? Mene je to povsem odvrnilo od nakupa. Nasa ima vse cevlje do sedaj z ravnim notranjim podplatom - recimo superfit imajo vse ravno notri. Tudi cevelj sam je precej mehkejsi.

Res me zanima kaj je fora?

ribica. -> RE: Čevlji CICIBAN (2.11.2009 14:44:09)

zakaj delajo take čevlje? Ja ker so take vedno delali in reklamirali. Ne morejo si zdaj kontre dat in začet delat čevlje ki niso ortopedski, ker to potem ni več ciciban. Sedaj se je pač naša poučenost o pravih čevljih toliko premaknila naprej, da ti čevlji niso več cenjeni. Sigurno jih še kdo kupuje, večina pa po moje ne. Tudi sama sem jih pri prvem otroku kupovala, ker sem mislila, da otrok rabi ortopedske, takar je bila ta "moda". Sedaj, pa nobenemu otroku ne bi več kupila teh čevljev, vsaj za malčke ne.

Anonimen -> RE: Čevlji CICIBAN (2.11.2009 15:00:04)

Prvič slišim da bi bili anatomsko oblikovani čevlji škodljivi.
Do sedaj sem skos mislila da je to ok. In ja - jaz jih kupujem -
in kupujejo jih vse moje kolegice, ki imajo otroke. Vsaj prvih
par let dokler se nogica ne oblikuje. Ne vem kje sem slišala,
da če otroku kupiš čevlje z ravnim podplatom, je večja možnost
da bo imel plosko stopalo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

janapan -> RE: Čevlji CICIBAN (2.11.2009 15:06:47)

Moja pupa hodi mal na x in  edino cicibanovi čeveljčki z visokim opetnikom ji pomagajo da pravilneje hodi. Take čevljčke mi je celo svetovala ortopedinja.

barni -> RE: Čevlji CICIBAN (2.11.2009 15:41:09)

Drugo je, ce ima otrok predpisano, kaksen cevelj naj nosi.

Sprasujem za tiste otroke, ki ne potrebujejo nobenih posebnih obuval.

Ja seveda povsod pise, da je anatomsko oblikovan cevelj neugoden za majhno otrosko nogico. Meni je sicer to povedala v razvojni, sem pa tudi prebrala v razlicnih clankih.

http://www.orthops.si/clanki-moj_malcek.php?id=27

http://www.orthops.si/clanki-moj_malcek.php?id=18

Zato mi je zelo cudno, da Ciciban se kar vztraja pri svojem anatomskem podplatu?

ksenija12 -> RE: Čevlji CICIBAN (2.11.2009 16:44:48)

jaz vem samo kar se copatk tiče, da že zdavnaj ne priporočajo več klasičnih cicibanovih copatkov...za čevlje ne vem, ampak jih našima dvema tudi ne kupujemo, ker smo našli veliko ugodnejše druge firme.

Anonimen -> RE: Čevlji CICIBAN (3.11.2009 18:07:13)

Jaz še vedno otrokoma v glavnem kupujem cicibanke, razen pozimi superfitke, zato ker so čevlji kvalitetni, trpežni, cortkani in prijetni. Še nikoli nista imela enega žulja, razen enkrat, ko sem hčerki kupila neke roasze bleščeče superge za 5 evrov. Na to, ali je čevelj ortopedski ali ne, sploh ne gledam. Zdi se mi dosti večji pofl tisto, kar ljudje kupujejo po raznih Hofrih in Lidlih.

nananaja -> RE: Čevlji CICIBAN (3.11.2009 23:57:52)

Jaz pa Cicibana nisem še kupila, ker še nisem videla njihovega čevlja, ki bi mi bil tako všeč, da bi ga toliko plačala. Najbrž preveč prodajo samo z imenom, da bi naredili več čevljev po smernicah pediatrije. Je pa res, da so dobri za tiste, ki so jim ortopedski predpisani.

Čevelj si ogledam in presodim, če je vreden svoje cene. Sem prodajala čevlje v trgovini, kjer so bile na izbiro znane in neznane firme, pa tiste zadnje niso ble zmeraj slabe.

mate0ja -> RE: Čevlji CICIBAN (4.11.2009 10:48:14)

Če bi se ozirala na to, kaj pravi kateri pediater in kaj je trenutno i in kaj out, verjetno ne bi kupila nobenih. Naša malčica je, kadar je le možnost bosa oziroam v nogavičkah z bremzicami. Cicibanove smo imeli prve korake, sedaj ko je stabilnejša pa kupujemo elephanten v daichmanu, dobra kvaliteta in lepi modeli za solidno ceno ali superfit (predvsem zimske).

Sicer bi pa privajalce mal pokarala, ker delajo neuporabne čevlje. V ponedeljek sva z malčico kupovali zimske čevlje in v nekaterih modelih ni migla niti koraka narest. Ko da ne bi znala hodit. Veliko pretrdi so in preveč okrasne gume imajo. Kar se trdite tiče predvsem kritiko cicibanu.

polma -> RE: Čevlji CICIBAN (4.11.2009 11:28:48)

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

zakaj delajo take čevlje? Ja ker so take vedno delali in reklamirali. Ne morejo si zdaj kontre dat in začet delat čevlje ki niso ortopedski, ker to potem ni več ciciban. Sedaj se je pač naša poučenost o pravih čevljih toliko premaknila naprej, da ti čevlji niso več cenjeni. Sigurno jih še kdo kupuje, večina pa po moje ne. Tudi sama sem jih pri prvem otroku kupovala, ker sem mislila, da otrok rabi ortopedske, takar je bila ta "moda". Sedaj, pa nobenemu otroku ne bi več kupila teh čevljev, vsaj za malčke ne.

Ja, točno tako mislim jaz.

Kar se pa tiče cicibana-najraje kupujem SLO izdelke, cicibank pa že pred 11imi leti nisem mogla. enostavno so pretrdi, predragi, pa še lepi niso tolk zelo. Že takrat sem kupovala Naturino, ki je-zanimivo!-izginil s tržišča, pa je bil odličen čevelj, potem sem prešaltala na Geoxe.Zdaj pa malemu kupujem čevlje v spletnih štacunah-so mehki, lepši in cenejši.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.11.2009 11:48:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

neboglasnica -> RE: Čevlji CICIBAN (4.11.2009 11:54:50)

Jaz imam tri otroke in vsem trem kupujem Cicibanke, vsaj prvih pet let. Zakaj? Predvsem zato, ker mi je všeč, da imajo čevlje in copatke na vezalke. Sama sem veliko bolj zadovoljna, da ima otrok nogo fiksno v obuvalu in da me ne skrbi, da bi si jo zvil. Kvaliteta mi odgovarja, otroci nikoli ne potožijo, da jim kaj ni všeč, ali da jih kaj žuli.. 

viv_ -> RE: Čevlji CICIBAN (4.11.2009 12:54:17)

Jaz sem jima na začetku tudi vedno kupovala Cicibanke. Mehkejših čevljev od Cicibanovih Softyjev pa tudi ni prav veliko.

frutka_ -> RE: Čevlji CICIBAN (4.11.2009 21:47:06)

IZVIRNO SPOROČILO: viv RR

Jaz sem jima na začetku tudi vedno kupovala Cicibanke. Mehkejših čevljev od Cicibanovih Softyjev pa tudi ni prav veliko.

Enako! ko shodijo enim otrokom full lok stopalc noter vleče in ravno takšen čevelj drži nogico. Mehki copatki odpadejo, pa še za zunaj niso primerni. Softy program je pa itak super. Jaz kupujem tudi Geoxke, ker ima prvi otrok zelo visoko nart in so mu C preozki.

lilka -> RE: Čevlji CICIBAN (5.11.2009 10:13:13)

Jaz sem tudi za Ciciban, tudi copatke za vrtec ima, doma ima neke druge sicer, ampak drugače pa vztrajamo na Cicibanu, ravno zdej morem kupit neke zimske podložene....meni se pač Ciciban zdijo fajn čevlji in to pač kupujem.

Julija08 -> RE: Čevlji CICIBAN (5.11.2009 18:46:32)

Ni šans, da bi kupila Cicibanke!!! Že jaz sama gledam, da so čevlji čim bolj udobni, cicibanke so pa ful trde, težke in štoraste.
Kupujem mu Pediped, SuperFit in Geox.

Dashenka -> RE: Čevlji CICIBAN (5.11.2009 19:21:41)

Mehkejsih cevljev od Ciciban Softy pri nas zelo zelo tezko dobis.
Govorim seveda o pravih cevljih, ne raznoraznih copatih primernih le za uporabo v ogrevanih stanovanjih.

Drugace pa ima odlicne mehke cevlje primerne za prve korake Naturino, pa Chicco, Kickers, vendar se moras zal zapeljat cez mejo.

ThinkPink -> RE: Čevlji CICIBAN (6.11.2009 8:01:14)

Mimogrede - vsi pravijo, kako ne kupujejo Cicibank, ampak pri nas je Cicibanova trgovina vedno nabito polna (kar je tudi eden izmed razlogov, zakaj se mi ne da kupovati tam, ker čakaš, da ena trgovka posreže 10 strank). Cicibanove sem ji kupila samo prve čevelje - ko je shodila je bila v vseh mehkih ful štorasta in je padala kot hruška, v Cicibankah, pa sem imela občutek, da ji gre lažje. Pa letos spomladi sem ji kupila mokasinke iz programa Softy, pa so se zelo obnesle. Drugače pa vedno kupujem Superfit (cena pribl. ista kot Ciciban), so pa veliko mehkejši, lepši. Zimski škornji Ciciban so neki žnj-tex, pa ful grdi, medtem ko so Superfitovi gora-tex, tak lepi, da bi še sebi iste kupila, pa mehkejši, bolj mucasti znotraj....

mateyka -> RE: Čevlji CICIBAN (6.11.2009 8:14:53)

jaz sem gledala in probala cicibanke, samo jih noče nosit in so stale v predalu kar smo kupili. mislim, da jo moti, ker ji gleženj povežejo do te mere, da ne more noge upognit v gležnju, ko sedi na tlehin jo boli.pus štorasta je bolj s takimi coklami na nogah. skoz je bila bosa dokler ni shodila (14 mesecev) in potem naj ji dam gor en cokel - ni šlo in ni hotla.
meni osebno se zdijo pretrde. na švedskem sem pa gledala in se takih čevljev sploh s trdim gležnjem sploh ni dobilo. afaik majo tam tudi smernice, da mora bit noga fraj..

uškinamama -> RE: Čevlji CICIBAN (6.11.2009 8:33:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Mehkejsih cevljev od Ciciban Softy pri nas zelo zelo tezko dobis.
Govorim seveda o pravih cevljih, ne raznoraznih copatih primernih le za uporabo v ogrevanih stanovanjih.

Drugace pa ima odlicne mehke cevlje primerne za prve korake Naturino, pa Chicco, Kickers, vendar se moras zal zapeljat cez mejo.

Podpišem in dodam še www.primigi.it

Stran: [1]