Prosim za nasvet... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mamica2009 -> Prosim za nasvet... (2.11.2009 9:08:39)

moj sin je star 3 mesece.Zelo fejst kašlja, najbolj ponoči in zjutraj.Bila sma pri zdravnici pa nama zdravil ni dala, razen fiziološke za nos, katero pa že kar nekaj časa uporabljama.Je mogoče kakšno domače zdravilo, da nebi tak kašljal oz.da bi mu pomagalo.Dajem mu toplo na prsa, večkrat na dan.Ali obstaja kakšen sirup za take majhne,proti kašlju.
Hvala vam vsem za odgovore.

bskrle -> RE: Prosim za nasvet... (2.11.2009 9:32:05)

Razen inhalacij  ne. 

PC Baby -> RE: Prosim za nasvet... (2.11.2009 9:35:40)

Če ti je priporočila samo fiziološko, verjetno tvoj mali kašja, ker mu sluz zahaja v grlo in dejansko nič drugega ne pomaga kot izpiranje noska s fiziološko.

Joob -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 12:55:35)

Moj sinek je star 11 tednov in smo imeli isti problem, le da je imel še nooooro zabasan nosek, ker nam je P rekla, naj v nos kapnemo samo 2 kapljici fiziološke, da ga ne zalijem...če bi jo zdej kje srečala bi jo kar za ušesa. Potem smo nabavili BabyVac in pred vsako uporabo v nos briznili 2,5ml fiziološke, izčrpali mucke, sluz iz noska. Kašljal je še vedno in hropel. V kombinaciji z pucanjem noska in polaganjem tople gazice v kateri so bile popražene kamilice na olivnem olju, je kašelj izginil v treh dneh.[sm=bravo.gif] Pred tem pa je kašljac cca 14 dni.

Joob -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 12:56:58)

Aja, pa vsak večer sem ga pred spanjem imela v kopalnici polne pare...smo imeli mini savnanje.[sm=smiley2.gif]

manna -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 14:52:36)

joob, nam je isto rekla P samo eno kapljico v vsako nosnico ampak to je brez učinka, mala pa ne more dihat skozi nos. Pa ven tud ne gre skoraj nič z aspiratorjem...

frutolina -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 15:48:36)

baby vac in fiziološka za čiščenje. za kašelj pa mi je tašča naredila nek sirup iz smrekovih vršičkov -baje pomaga.
al pa od justa neke zadeve so menda vredu...pa inhalacije seveda.

ninocka -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 16:30:52)

Dvignjeno vzglavje, pa pisker z vroco vodo (s kaksnimi prekuhanimi zavbaminot)k vzglavju, spiranje s fiziolosko veckrat na dan, mazanje z materino dusico, zracenje in pa vlazenje zraka.
Druzga pa pri tolk malih ni.

Je pa nasmu zadnjic sestra pri P s fiziolosko sprala nosek in je dihal pol ful lepo. Vzela ga je v narocje, tko da je napol sedel, pod bradico mu je dala plenicko in potem mu je v tem polozaju najprej v eno nosnico stisnila ful fizioloske, pol pa se v drugo. Se mu je cez minuto samo ven usulo. POtem je pa se enkrat ponovila in je ful lepo dihal (prej je skoz mal horpel), pa tud kasljal ni vec.

Sem mislila, da pri treh otrocih ze vse obvladam, pa sem se spet neki novga naucila [sm=smiley1.gif]. Zdej mu tud jst tko spucam in niti pumpice ne rabim, ker mu res vse ven udari.
Drugace je pa baby vac res zakon [sm=smiley1.gif]

šrimpf -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 16:34:28)

nos ni zabasan samo od sluzi, ampak tudi zaradi vnete in posledično nabrekle sluznice- pri tem pomagajo kapljice za nos (operil), vendar ne vem, če se tako malim sme dajat. ko pa je enkrat nos prehoden, se s fiziološko pucajo smrklji ven. 

M2I -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 22:12:01)

kot je v eni od današnjih tem napisano - kamilice na prsa. Nam so pomagale, ko je bil star okoli 1 meseca in je ful kašljal.

nananaja -> RE: Prosim za nasvet... (3.11.2009 22:46:15)

Pri 3m izpiraš s fiziološko, dvigneš zglavje, v sobi mavlažiš zrak z zračenjem in z loncem slane vrele vode, ki ga postaviš ob postelji. Na infekcijski so mi za 2m staro punčko z bronhiolitisom dejali, da se mora sama izkašljat (četudi komaj zna) in mi dali obilo fiziološke ter inhalacije fiziološke.
Operila in domačih zelišč pa ne daješ tam do okoli enega leta (vsaj po moje ne, četudi bi moja mama dala), če je kaj potrebno, predpiše zdravnik!

Stran: [1]