afnica mala -> RE: oktobrski lumpiji 08 (4.3.2010 9:02:13)
|
Neli ima tam okoli 10 kg in 78 cm. Včeraj sem šla po treh mesecih spet pisat v njen dnevnik in sem si prav zapisala kaj je včeraj kaj povedala, ker meni gre vse iz glave. Tuba je zdaj dnevno na rspoedu, ko v avtu sliši uvodne takte Tube lube (iatak naštimam vsako vožnjo to pesmico, ko mi je tako dobro poslušat, ko tako pravilno izgovori), meni- (daj meni), stan (stran- pomeni, da morava se presesti na kavču), dugic (drugič- kar uporabljamo v kontekstu " drugič bomo laske prali"), stare besede kot babi, dedi, mami, oci, kapa, kapica, padu (padlo), dol, tam, pa še cel kup stvari..., veliko pa jih še vedno poimenuje z dvema črkama. pri miru pa je samo, ko gleda risanko, najboljši ji je itak Nodi. pa urin je bp [sm=bravo.gif] umivanje zob- dobila je za darilo eno tako figurico kralja, ko ima zraven peščeno uro za umivanje zobk (stoji na umivalniku). In od začetka sem ji rekla, da je to kralj Matjaž in sem si zmislila pesmico- kr neki, pol, ko smo dajali zobno pasto, je ena taka, ko ima gor narisanega krokodilčka in sem ji pela Crocodail shoes, in niskoli ni bilo problema, začela pa sem s tem od prvega dne, ker večino stvari delamo pri nas skozi pesem, jaz ji še govorim stvari v rimam. In rečem greva zobke umit h kralju Matjažu, najprej mora biti pesmica kralja Matjaža, pa me že sredi prekine in začne su, su, su govort- pomeni, da moram "krokodail šus" zapet. Njej pa v eno roko zobno pasto, v drugo pa pokrovčke, če ga ne dam, mi reče, kov, kov (pokrovček). Na koncu pa si jih mora obvezno še sama umit.
|
|
|
|