nananaja -> RE: nujno na pomoč!!!! (3.11.2009 22:35:11)
|
Moram povedati o lupinicah svoje mnenje, ker me močno jezi to, da nekateri strastvo zagovarjate lupinico čim dlje. Torej: mi smo starejšo prestavili v sedež 0-18kg, obrnjen nazaj, pri petih mesecih, ker jo v staro lupinico nismo znali več namontirat ugodno in varno. Pri mlajši smo imeli novo lupinico, absolutno dovolj veliko, da bi jo uporabljali do enega leta starosti, pa smo jo prestavili v avtosedež pri dobrih sedmih mesecih. Zakaj? Zato, ker je se je punčara v lupinici posedla povsem zravnano in smo jo morali za varno pripenjanje močno pritisniti nazaj na naslonalo, pripeta pa se je vseeno tiščala naprej. Rezultat: sedela je povsem neprimerno in se po možnosti pritoževala. Podobno zgodba je bila tudi, če sem jo posadila v kako drugo lupinico. Če dobro pomislim, je bila mala pri 7m že zelo aktivna in ji pasivno ležanje v lupinici ni preveč ustrezalo, ni imela možnosti poseči po igračah, ki jih ji je sestrica zmetala ob nogice... In kaj naj bi storila jaz po vašem mnenju? Pa še nekaj me je vpodbudilo, da nisem ravnala napak. Dobro znana pediatrinja, ki odgovarja na strokovnem forumu, je enkrat v odgovor zapisala, da lupinica za devetmesečnega dojenčka ni primerna (sem eneprakrat prebrala, pa upam, da nisem napak razumela).
|
|
|
|