|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetki
1.11.2009 18:34:26   
salcka
moja hčera je stara 5 mesecev in ji sedaj že 1 teden dajem pri "kosilu" zelenjavno kašico.
kaki dan poje 2 žlički, kaki dan pa 15... problem je, ker ni vedno lačna, ko je "čas kosila". sploh nima nekega ritma, kar se prehranjevanja tiče. je že od začetka na AM, sedaj sem ji zamenjala še mleko, ker se mi je zdelo, da ga ne mara več.
zvečer sploh noče pojesti večerje (to je flaška pred spanjem). čez dan pa je, ko se mi posreči, da ugotovim, da je lačna. drugače je dobrovoljček, aktivna, je pa res, da je bolj zaspane "sorte".
če ima katera kakšen predlog, kaj narediti, da se ji vzpostavi nek ritem prehranjevanja...
prosim za pomoč...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetki
1.11.2009 21:12:57   
manna
salcka saj ti ne znam pomagati, je pa pri nas podobno le da je naša dojena, ima skoraj 5 mesecev. Zadnje tedne je sploh kaotično ker se mi zdi da dostkrat poje ponoči več kot podnevi user posted image   Pa včasih, ko je minilo že več kot tri ure od dojenja, ona sploh ne zgleda lačna, včasih me pa po 2 urah preseneti z volčjo lakoto...kdo bi vedel. Imam pa namen zdaj počasi začeti z GH in močno upam da bo več reda. 

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2009 14:42:24   
pinkiponki
se podpišem pod manno.....sem mislila, da imamo samo mi te težave, očitno nas je več takih. Pri nas se še ponoči zbuja 100x, do 4.meseca je pa fuuuul lepo spal, zbudil se je samo enkrat na noč, pa je šel spat že pred 20.uro. Se pa samo dojiva.
Upam, da bo kmal bolš,hihi

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2009 10:02:53   
girly
če ne poje zelenjavne kašice, potem je mogoče še prezgodaj za GH.počakaj še kak mesec, saj se ne mudi. pa raje poskusi vsake 3 ure dat AM, mogoče manjše količine, če ne poje tok veliko. ne vem kok poje na obrok.zmanjšaj za 30 ml in poskusi vsake 3 ure z obrokom.mogoče ti bo tko uspelo vzpostavit nek ritem hranjenja. ne je pa silit s hrano, če ji ne paše jest.

srečno

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2009 14:43:35   
daisyb
moj mali je star sedaj 5m in teden dni in sem zacela najprej s sadjem...jabolko bi ze od zacetka pojedu cel vazek na dan....hruska mu tud gre....zadnje tedne pa sploh noce velik mleka, zato sem mu zacela dajat se rizevo kasico...sam jo poje kadar mu pase..in tud nas poje vec mleka ponoci kot cez dan....

nikoli ni veliko pojedel...tam med 600 in 800ml, sedaj pa poje komi od 400 do 600ml na dan..in pol se mal sadja in mal caja popije. kak dan kar obupam, ko vidim, da noce in noce jest.....teza pa tud ne napreduje lih dost....je pa drugace tud dobrovolcek in ne zgleda, da mu kaj fali....pa se..dva zobka sta pokukala...jaz krivim zdaj zobke, da mogoce mu ne gre za jest.

skrbi me le, ker ne vem, ce ma dovolj tekocine na dan....

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.11.2009 13:49:58   
anci banci
jaz sem začela dajat kašice že pred dopolnjenim 4 mesecem, ker mu je bilo moje mleko premalo(beri nenasitno dete)..
začela sem z zelenjavnimi kašicami par žličk na dan, sedaj ko bo 5 mesecev,pa že 2 obroka kašic je (po 2 lončka 125g kašic)... začeli pa smo še s sadnimi kašami...ni bilo nobenih problemov... usta pa odpira kot papagaj ko vidi žlico
se pa še vedno dojiva

< Sporočilo je popravil anci banci -- 28.11.2009 13:50:40 >

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2009 12:31:11   
Romč
Moj sin je pa star dobrih pet mesecev. En teden preden je imel pet mesecev sem mu začela uvajati gosto hrano in sicer zelenjavo v času kosila. Sedaj pa sem se odločila, da bi mu probala dati še sadje in sicer v dopoldanskem času.

Ali mislite da je preveč, če mu dopoldne dam sadje, za kosilo pa še vedno zelenjavo (tako kot sem mu jo že dala). Se pa še vedno dojiva vsak obrok seveda. Zelenjavo včasih poje kar veliko, drugič pa manj - kakor kdaj no.

Kaj menite?

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2009 9:42:06   
lilka
Jaz sem glede uvajanja GH zelo previdna, pri hčerki sem začela zelo počasi in ne pred 6M, začela sem z riževimi kosmiči v AM, ker se mi je to zdela najmanjša sprememba.
Pri sinu pa sem začela včeraj, bo kmalu 5M, ker enostavno flaška ni več dovolj, se nama je čisto porušil ritem hranjenja. Z ostalim bom pa počakala do 6M,

Meni se zdi 1 obrok na dan za tako starost čisto dovolj.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Romč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2009 13:29:24   
daisyb
moj je sedaj star 6 mesecev in tudi ni imel nikoli nobenega urnika in ritma glede hranjenja...pa se tako malo je pojedel. okol 5 mesecev sem zacela uvajat GH.....pol se mi je zgodilo, da podnevi ni hotel vec mleka in se je zato zbujal ponoci in popil vec kot cez dan...sedaj pa se je mal uredilo. mleko mu sicer dam tudi po 5 krat na dan...ke rce ne se mi zdi, da popije malo...a ima nek ritem. ponoci in zjutraj pije mleko, okol 10 ure mu dam mal sadja ali rizevo kasico (ce mislim, da dopoldan ne bo zdrzal), pol pa ima kosilo med 12 in 13 uro...in po kosilu se mleko. okol 16 ure spet sadje ali mlecno kasico...in mleko, ce hoce..zvecer pa mleko. prej sem mu poskusila dati zvecer rizevo kasico, pa jo je nekaj dni rad jedel..pol pa kar zavracal...sedaj cakam, da bom pocasi poskusila uvesti se zvecer kaj...

upam, da se bo pocasi uredilo...nisem pa se zamenjala nobenega obroka sam za GH.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Ime za oba spola
MorjeMorje

Zanima me vaše mnenje glede predlaganih imen-katero vam je najbolj všeč?

Meta (10%)

Julija (31%)

Mija (20%)

Marko (9%)

Filip (19%)

Vasja (11%)

Število vseh glasov: 457

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!