porova juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ksenija. -> porova juha (14.6.2005 22:25:20)

Sem iskala nekaj z iskalnikom, pa nisem nič našla. Odločila sem se, da bom Zali jutri skuhala porovo juhico, ki je nisem še nikoli delala. Slišala pa sem že veliko o njej. Zanima me kako jo naj pripravim?

Anonimen -> porova juha (14.6.2005 22:29:49)

Por skuhaš, dodaš krompir, em no jaz dodam še poper in začimbe, če kuhaš za :duda: tega najbrž ne boš dodala.
potem pa naredim še prežganje... česen prepražim, dodam moko, rdečo papriko in zalijem z vodo.

No... tole je bolj improvizirano.
upam da ti bo katera bolj natančno povedala.

StBarbara -> porova juha (14.6.2005 22:32:41)

Jest por mal prepražim na maslu, dodam krompir, zalijem z vodo, začimbe...

Če je pa zala še premejhna za "praženje" pora pol pa pomoje sam u vodo flikneš por pa krompir pa mal posoliš _pa je fertik :zmeden2:

erika -> porova juha (14.6.2005 22:36:22)

Jaz pa skuham krompir v vodi, dodam narezan por, solim ali pa kar govejo kocko, ko je skuhano, zmiksam z paličnim mešalcem in dodam malo sladke smetane. Dober tek!

lefairyon -> porova juha (14.6.2005 22:37:37)

sicer ni samo porova juha..je porova juha s krompirjem...

20 dag pora, 40 dag krompirja, 3 dag maščobe, 3 dag slanine, 3 dag moke, šopek peteršilja, sol in poper

V kozici segrejemo maščobo in dodamo na kocke narezano slanino. Ko je slanina na pol pražena, dodamo na kocke narezan por ( por moramo pred tem prerezati po dolgem in ga dobro oprati ). Uporabimo kar največ porovega zelenja. Ko je por na pol dušen, ga potresemo z moko, dodamo na kocke ali na lističe narezan krompir, zalijemo z vodo, izboljšamo z jušno kocko, dosolimo, popoprami in pustimo vreti do mehkega. Namesto jušne kocke lahko za zalivanje uporabimo tudi kostno juho ali juho, v kateri se je kuhalo suho meso ( če zalivamo z juho iz suhega mesa, dosolimo šele nazadnje, ker je jed sicer lahko preslana ). Kuhano juho osvežimo s sesekljanim peteršiljem. Če je preredka, lahko vanjo zaluhamo žlico pšeničnega zdroba.

Prepisano iz Kuharske knjige, avtorja Ivana Ivačiča

poglej pa tudi pod rubriko RECEPTI...mogoče je pa tam že shranjen recept za navadno porovo juhico...
pa dober tek

StBarbara -> porova juha (14.6.2005 22:38:58)

tamara_a tudi za otroke daš kocko?

erika -> porova juha (14.6.2005 22:41:09)

Ja, ker sta moja že velika (9 let in 14 mesecev). Za mlajše pa seveda brez kocke. Samo soliš.

Lp

ksenija. -> porova juha (15.6.2005 12:44:17)

hvala, sem jo že skuhala.

Stran: [1]