lefairyon -> porova juha (14.6.2005 22:37:37)
|
sicer ni samo porova juha..je porova juha s krompirjem... 20 dag pora, 40 dag krompirja, 3 dag maščobe, 3 dag slanine, 3 dag moke, šopek peteršilja, sol in poper V kozici segrejemo maščobo in dodamo na kocke narezano slanino. Ko je slanina na pol pražena, dodamo na kocke narezan por ( por moramo pred tem prerezati po dolgem in ga dobro oprati ). Uporabimo kar največ porovega zelenja. Ko je por na pol dušen, ga potresemo z moko, dodamo na kocke ali na lističe narezan krompir, zalijemo z vodo, izboljšamo z jušno kocko, dosolimo, popoprami in pustimo vreti do mehkega. Namesto jušne kocke lahko za zalivanje uporabimo tudi kostno juho ali juho, v kateri se je kuhalo suho meso ( če zalivamo z juho iz suhega mesa, dosolimo šele nazadnje, ker je jed sicer lahko preslana ). Kuhano juho osvežimo s sesekljanim peteršiljem. Če je preredka, lahko vanjo zaluhamo žlico pšeničnega zdroba. Prepisano iz Kuharske knjige, avtorja Ivana Ivačiča poglej pa tudi pod rubriko RECEPTI...mogoče je pa tam že shranjen recept za navadno porovo juhico... pa dober tek
|
|
|
|