miapia -> RE: limfna drenaža (1.11.2009 17:31:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška dej telesu čas...sej se nisi zredila in pridobila maščobe v samo dveh mesecih... Tu se tudi čisto strinjam s tabo, vendar imamo nekatere večje težave kot samo kup maščobe. Jaz sem v 4 tednih po porodu izgubila 5kg, potem sem pa začela zatekati kot da bi bila noseča. Pridobila sem v trenutku 7 kg - ki je bila sama voda. Trebuh se mi je v enem tednu napihnil, kot da bi bila v 6 mes nosečnosti. Teža mi je znala v pol ure zanihati za 2kg. In to ni bila stvar odvečnih kg, ampak zastajanje vode v telesu. Zakaj? Danes, po 10 mesecih vem zakaj. Zaradi nosečnosti in poroda se mi je porušil ves hormonski, žlezni, imunski sistem, posledično nepravilno funkcioniranje limfe, jeter, ledvic in mehurja, posledično akutni dermatitis in posledično sem sedaj fasala še kandido. No, v glavnem....po porodu je pravilno, da splahniš, da odteče iz tebe vsa odvečna voda, ne pa da začneš zatekati. če je stanje tako, potem je nekaj narobe. Lahko je samo limfa zamašena ali upočasnjena, mogoče je vzrok tudi drugje. Odvečni kilogrami itak gredo sami od sebe, samo še enkrat - zastajanje vode v telesu je drug problem. In prav je, da se ga čimprej reši ali začne odpravljati s takimi ali drugačnimi metodami. To ni tako nedolža stvar, kot se marsikomu zdi. Pa da ne omenjam, da telo telo boli, težko hodiš, če te kdo prime, tuliš od bolečin,...
|
|
|
|