|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj sedijo, če jih posedeš?
30.10.2009 22:42:45   
smej
Pri katerem mesecu so vašiuser posted image samostojno sedeli, brez zalaganja,  če ste jih posedli? Moj sin je star 6 mesecev in je še čisto mehak,če ga posedem. Od prijateljice user posted image pa je 2 tedna mlajša, pa že lepo zravnano sedi. Našuser posted image pa se kar sesede. Bi moral že sedeti pri 6 mesecih? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
30.10.2009 23:07:04   
Najaa
Nikoli nisem posedala otrok. Počakala sem, da sta se sami usedli. 

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 6:23:06   
Hope2
nisem ga nikoli posedela in sprobavala ali sedi ali ne. Pri 6 mesecih se je splazil in čez teden ali dva vsedel. Tebi pa svetujem, da se ne igraš in ne sprobavaš, saj vidiš, da še ni pripravljen inmu ti sesedaš hrbteničkouser posted image . ko bo pripravljen se bo sam vsedel, torej Ne, ne rabi oz še ne sme sedeti

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 31.10.2009 6:24:41 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 7:30:37   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Pri katerem mesecu so vašiuser posted image samostojno sedeli, brez zalaganja,  če ste jih posedli? Moj sin je star 6 mesecev in je še čisto mehak,če ga posedem. Od prijateljice user posted image pa je 2 tedna mlajša, pa že lepo zravnano sedi. Našuser posted image pa se kar sesede. Bi moral že sedeti pri 6 mesecih? 


Prvič se je sama posedla v posteljci pri cca. 8,5 mesecih. Drugače sem jo nosila dvignejo tako, da sem ji podpirala hrbet. Je pa ležala v vozičku do 10. meseca.

Nismo nič prehitevali, ker so nam v razvojnih ambulantah to odsvetovali.

Najmanj me je pa sekiralo kaj si drugi mislijo. Otroci različno odraščajo.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 31.10.2009 7:34:08 >

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 8:49:45   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Nikoli nisem posedala otrok. Počakala sem, da sta se sami usedli.


ej, to pa res. zakaj posedat? pusti da se sam vsede, če lahko, bo že sam vse opravil. edino tako bo zanj najbolj zdravo. a potem jih boste tudi učile hodit in za rokce vodile sem in tja tudi, če bodo ful pijano hodili?user posted image dajte jih pustit da sami napredujejo s svojim tempom.
naša je tudi sama shodila pri 14,5 mesecih pa sem mislila, da bo ful prej, ker sva midva oba zgodaj shodila. samo je zaradi tega nikoli nisem okol za rokce vodila, kot vidim kdaj nekatere, ko je očitno da sami ne bi mogli še pošteno hodit.
pusti da se sam odloči kdaj bo sedel (naša je tudi sedela šele po 6 mesecu). boš videla, bo pa zato hitreje napredoval, ko bo enkrat prišel tja. naša je shodila in v enem mesecu bila ful stabilna. zdaj daleč najhitreje teče in pleza na igrišču (glede na leta), vse je nadoknadila in se že dolgo sploh ne vidi več kdo je prej shodil npr.
tukaj je isto, pusti ga in poslušaj svojega fantka. on te bo najbolje vodil user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 14:56:16   
veronikab
Tudi naš fanek pri 6. mesecih še ne sedi. Pa ga ne posedam in se ne sekiram.

Mi je pa hecno, da so mi prejšnjič pri P svetovali, da z njim začnem izvajati eno vajo (sediš na tleh, noge narazen, med nogami dojenček - torej sedi - in mu daješ igračko čez eno nogo, on bi jo pa naj prijel, samo ne z tisto roko, na katero stran si mu igračko položil, temveč z drugo, s tisto roko, na kateri strani je igračka, bi se pa naj oprl ob podlago), in mi niti malo ni jasno, kako naj bi to vajo izvajala, če je pa mali še tako nestabilen v hrbtenički. user posted image

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 15:11:22   
smej
Vem, da se dojenčkov ne sme posedati, dokler ne sedejo sami. In tega tudi ne počnem. To vprašanje sem napisalo zato, ker je mojuser posted image ful mehak, tudi drugače(mogoče malo hipotoničen). Okoli mene je veliko otrok približno enake starosti, ki se lepo stabilno držijo v naročju, moj malček pa kar skupaj leze. Posedat sem ga poskusila samo enkrat, ko je bila pri meni prijateljica s svojo pupo, ki pri še ne 6 mesecih res lepo sedi. Zato sem se kar malo prestrašila, da je kaj narobe. Tudi, ko leži na hrbtu še ne dviguje glavice in ko pase kravice, se mu glavica še vedno nestabilno maje na vse strani. Nikakor pa ne želim prehitevat razvoja in ga silit k nečemu za kar še ni pripravljen.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 15:16:07   
lilip
Saj ti je verjetno tudi jasno, da nekateri otroci shodijo pri 11 mesecih, drugi pri 16, eni dobijo prvi zobek pri 6, drugi pri 15 itd... Skratka nehaj primerjat, ko te bo pa res kaj skrbelo, pa pojdi do pediatra.

Vse dobro tvoji pikici! Boš videla, še prehitro bo tako gibčen in hiter, da ga ne boš več dohajalauser posted image

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 16:37:49   
marjetica8
ja, eni so premehki, drugi pa pretrdi...naš mulčič ma tud 6 mescev in je pa hiperton. Pa tudi še niti približno ne sedi! Še na trebuh se ne obrne in o plazenju še niti sanjat ne mormo. Mava napotnico za RA, tko da bomo vidli kaj bojo rekli...user posted image Sicer pa tudi jst ne posedam, čeprav se tudi že v polsedečem položaju kr dviguje z glavo gor in bi na vsak način hotel sedet, ma mislim da je vseeno boljše počakat da gre razvoj tko kot mora it...

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 16:39:08   
veronikab
smej a ste imeli že 3. posvetovalnico? Nas je takrat preverila, npr. kako glavico drži, kaj že obvlada in kaj ne.

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 21:49:14   
Petka09
Punce, o sedenju smo se že zelo razpisale na eni drugi temi, malce poglejte za nazaj (naslov: Uf, to sedenje... ).

Samostojno ne bodo sedeli dokler se iz štirinožnega položaja ne bodo sami vsedli (nekako tako, ne vem, če sem dobro napisala). To, ko jih posedemo in se zguncajo sem in tja in bi padli je čist normalno pri teh mesecih. Pustite jih, da se sami razvijajo, lahko jih edino spodbujamo s pravilnimi vajami, da bodo plazili, se obračali itd.

V pediatriji naju niso poslali v RA, čeprav se še ne obrača (stara točno 6 mesecev) - rekli so edino, da bo vse dosegla, le z zamikom in da ima itak čas. Tu na RR sem prebrala dobre nasvete za izvajanje vaj, da otrok krepi mišice in se že v enem tednu pozna razlika! Tamalo imam skos na tleh in ratuje zelo gibčna. Še vedno se sicer ne obrne, manjka pa še zelo malo. Obrača se na bok "kot velika", muva sem in tja, prav močna postaja. Še pred enim tednom pa je samo na hrbtu ležala in se kvečjemu na bok obračala in se malo z nogicami igrala. Zdaj pa ratuje prav divja. Samo zato, ker je veliko na tleh in se igramo in spodbujamo gibanje.
Sedenje pa itak vidiš, ko ga posedeš v naročje, če se lepo drži. Če je otrok zelo mlahav in kar skup leze bi bilo dobro obiskati pediatra, ker mislim da pri 6 mescih le že morjo imet dokaj stabilno hrbtenico, da se lepo pokonci držijo (ob delni opori seveda, ne povsem samostojni). So pa dojenčki različni in eni so lahko pravi "bojevniki", ker hitro ratajo močni in zgodaj sedijo, shodijo itd.

Opazovat in alarmirat je treba samo takrat, ko vidiš, da otrok recimo pri 6 mescih še opleta z glavico, da mu ne sledi z rameni, če ga potegneš gor, da se niti na bok ne obrača, da skup leze pri sedenju (da je hrbtenica čist mehka skor) itd.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
31.10.2009 22:14:44   
nejcko
Z našo tudi hodim v RA in na fizioterapijo. Sedenja niso forsirali, prva faza naj bi bila na vse štiri in da se otrok sam potegne v sedeč položaj in tudi jaz je nisem posedala. Do cca 8. meseca in pol, še malo več,  je bila čisto mehka, res, kot prazna vreča se je kar zvila v kupček, če sem jo skušala posesti, tudi v vozičku je do takrat samo ležala (z rahlo privzdignjenim naslonom), edino v naročju je kar zmogla obdržati ravnotežje.
No, potem pa en dan delava ene vaje na blazini in sem jo med svojimi nogami potegnila v sedeč položaj in punca je obsedela brez kakršnega koli podpiranja ali zalaganja. Mislim, da se je mogoče 3x prekucnila na stran, drugače pa od tistega trenutka povsem čvrsto in samostojno sedi, čeprav se sama ne posede. Malo me skrbi, ker od takrat skoraj noče biti več v ležečem položaju na tleh, ne na hrbtu ne na trebuhu, in upam, da me fizioterapevtka prihodnji teden ne bo preveč okrcalauser posted image .

Ta starejša otroka pa sta samostojno sedela sin pri 7,5 mesecih, hčerka pa pri 7 mesecih.



(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj sedijo, če jih posedeš?
1.11.2009 19:05:37   
marjetica8
nama so dali napotnisco za v RA ker je v ramenih pretrd in preveč tišči z rokicami nazaj - ma še vedno velikokrat rokice stisnjene v pestko, pokrčeno v komolcu in jo porine nazaj. Zato mu ne pustim sedet, tud če bi sam hotel, ker vsakič ko se posede, porine rokico nazaj, namesto da bi se oprl na njo od spredaj...bomo vidli kaj bojo rekli. Pravjo, da se do 1. leta vse popravi...upamuser posted image !

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?