milki
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Mi sploh ne hodimo več po špežo. samo sproti vsak dan kupim kar rabimo za uni dan, mogoče še za naslednji. jogurti, sirčki in kos isra, pa kaka salama so vedno doma, ostalo pa vse sproti kupim. Ko smo delali velike nakupe, se vse preveč nepotrebnih svari nakupi, po par kg moke, sladkorja, pa trojne piškote, pa par čokolad, 5 l olja, pa ne vem kaj še. Imamo pa trgovino čez cesto in ni problem skočit po kej sladkega, če zmanjka. Tudi tako lepo shajamo, čeprav nimam več nabasanega hladilnika do amena, po omarah pa gledam da robo porabim in ne skladiščim, da jo jejo molji. Včasih sem mela pa po 2 kg riža, pa par kg moke, pa ne vem kolko polente,..V hladilniku mi je pa zelenjava gnila. Nič več. In nič nam ne manjka, porabimo pa občutno manj denarja za hrano. Se podpišem pod tole. Midva sva včasih hodila v Špar in natovorila voziček, da je kar ven padalo, kot da se bliža vojna in normalno zapravila ful preveč denarja in vse skupi sem komi spravila v hladilnik in omare potem pa pol stran vrgla, ker je potekel rok al pa je vse zgnil oz splesnel. Do najbližje trgovine imam pa ne boste verjeli točno 1 minuto. Zdej pa vse za sproti kupujem, ko se odločim kaj bom kuhala, skočim do trgovine in kupim in se mi nič ne valja po hladilniku. Enkrat na 10 dni grem tud do Hoferja po kakšne sladkarije in sokove za obiske in to je to, pa tud kakšno sadje tam vzamem.