Bonnie_RR -> RE: Celjske in okoliške čveke, 3. del (30.5.2010 17:55:13)
|
Hellou. Hvala za čestitke. Ja, naša punca nas je malo presenetila, tako da smo od 24.5. že štirje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Danes sva z Vito prišli domov iz P. Zaradi zlatenice sva morali za 1 dan podaljšati bivanje tam, drugače pa je z našo punco (zaenkrat) vse super. Je že ful radovedna, drugače pa zelo pridna in nezahtevna. Pravi srček! Celotno dogajanje je izgledalo pa takole: V torek (18.5.) sem bila še pri svoji G na pregledu. Že takrat sem ji omenila, da čutim ful manj gibov in me je opozorila, da jih mora biti v 12 urah vsaj 10. No, v četrtek sem ugotovila, da sem 10. naštela šele pozno zvečer. V petek je bilo enako, v soboto pa nisem niti zjutraj niti celo dopoldne občutila nobenega giba. Takoj sem rekla, da se moram it pokazat, naju je že ful skrbelo. Okrog pol 11h smo prišli v P (Celje), kjer so me dali na CTG, ki je kazal, da je vse ok, po pregledu in pogovoru z zdravnico pa so me obdržali na oddelku na opazovanju. V soboto in nedeljo sem imela tako 3x na dan CTG (ki naj bi kazal, da je vse ok, da je bejbi solidno aktiven, čeprav sem js na tisti tabeli še vedno komajda označila 10 gibov do 9h zvečer). No, ob 5h zjutraj v ponedeljek pa js (ob obračanju z enega na drug bok) doživim šok. Odtekla mi je voda - in to NA POLNO! To je kar teklo. Izpod tuša sem prišla z brisačo med nogami, tud na CTG-ju je še kar teklo. No, ta je začel risati neke popadke, ki sem jih js občutila kot rahlo pikanje v maternici, nato pa so me poslali v sobo, da počakamo vizito. Ob pol 9h meni v postelji ponovno odteče voda (spet ful). Začnemo se malo pogovarjati o porodu, skupno se odločimo za CR. Po pogovoru z anestezistom, sem se odločila, da bom rodila s spinalnim blokom in malo pred pol deset_o sem bila že spodaj v porodni. Sam porod je bil super - na začetku mi je bilo malo slabo ob vstavljanju epiduralne (je uspelo šele tretjič), potem je bilo pa vse ok. Ob 9.43 je na svet prijokala naša mala Vita, drobcena punčka z dolgimi laski in nežnim glaskom. Po poljubčku so jo takoj odpeljali, js pa sem morala "potrpeti" še krčenje maternice (ob tem me je v ramenih ful zategovalo, ampak vseeno nič hujšega) in šivanje, potem pa sva z dragim še dooolgo (no, vsaj nama se je zdelo) na intenzivni čakala, da so nama jo pripeljali. Tamala je bila najprej 4 dni v topli posteljici, včeraj je bila še pod lučko zaradi zlatenice, drugače pa je vse ok. Dojenje nama je (zaenkrat) steklo - ob pomoči babic, ki so se res trudile, da se ne bi ponovila zgodba od prvič. Sicer sem mleko isto dobila že takoj prvi dan, tud naval je bil velik, ampak sem si ga parkrat malo izčrpala, pa obkladke si še vedno dajem po vsakem podoju in je zaenkrat ok. Upam, da tako tudi ostane. Po začetnem padcu teže na 2550g, sva danes iz P odšli z 2660g. Še to: Nik je sestrico zelo lepo sprejel. Skoz govori, kako zelo jo ima rad, jo boža, ji nosi igrače in mi hoče pri vsem pomagati. Naj le tako ostane in bo SUPER. No, toliko zaenkrat. Lp
|
|
|
|