akin -> več kot 4 obroki? (28.10.2009 19:51:36)
|
Mene pa zanima, če vse dajete svojim otročkom le 4 obroke goste hrane ali je s tem tudi podobno kot z dojenjem in imajo otroci zelo različne potrebe? Namreč ko bereš o dojenju tudi dobiš kdaj vtis, da se doji le kake 5x na dan, potem pa v pogovorih z mamicami izveš, da je takšnih otrok dejansko zelo malo in se ogromno otročkov doji na uro pa pol ali še pogosteje. Tudi naša, sedaj 8 mesečnica, je namreč sodila v to skupino lakotnikov. Sedaj je na gosti hrani, ampak meni še vedno niti slučajno ne znese s tako majhnim številom obrokov. Je pa res, da v obroku gh ne poje skoraj nikoli 200 g, ampak najpogosteje kakih 100-120g. Zjutraj jo najprej podojim (ker je zgodnja, je to nekje od 5h-6h), potem ima okoli 8h zajtrk. Do kosila je še zelo daleč, zato je vmes dojenje. Od 12h-13h poje kosilo. In ker je do večerje še zelo zelo daleč, se vmes še 2x podoji. Popoldanske malice še nisem uvedla, jo bom v kratkem. Ob 18.30 ima večerjo, po kopanju pa čez kako uro še dojenje in spanje. Pa seveda dojenje še ponoči... A je to normalno, al imate res vsi le tako malo obrokov? Ne vem al naj jo tolikokrat še dojim vmes, al naj ji dam več obrokov goste hrane al večkrat kakšen keks vmes... Razmišljam, če sem morda prezgodaj ukinila dojenje po obroku, ampak ko je pojedla kakih 100g ni več zahtevala podoja, tako da ji potem niti nisem več ponujala. A je možno, da je to razlog za to, da ima recimo manjši želodček in je zato pogosteje lačna? Moram pa povedat, da tudi ko sem jo na začetku po obroku še podojila, je vseeno bila čez dobri 2 uri spet lačna. Sicer je njena teža normalna, ima zelo lepe mišelinke, čeprav tabele pravijo, da je čisto povprečne teže in velikosti :)
|
|
|
|