hojla oktober (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

cmokec -> hojla oktober (14.6.2005 14:08:14)

Se bom pa jaz prva javla danes.

Imela sem UZ, ki sem ga glede na 21t 3/7 jemala kot morfologijo. G. je pikico gledal kakih pet minut in to je bilo vse. Niti za sekundo nisem vidla na ekran. :(( Je pa dejal, da je vse v najlepšem redu, tako pikica, količina plodovnice, kot lega glede na moje prejšnje probleme. Pa da se fino vidi, kako kolca. Ampak jaz nisem nič vidla. :(:(:(:( Ko sem vprašala za spol, je nahitro še enkrat pogledal in dejal, da je :roza:, ampak ni čisto siguren, tako, da podatka ne jemljem resno. O načinu poroda (že na začetku me je opozoril na večjo verjetnost CR) se bova pa kasneje pogovarjala? :(

Kljub temu, da je vse v redu, resno premišljujem, da jutri dopoldne pokličem za pregled k dr. Babnikovi.

Sploh ne vem, al je danes dober dan, al ne. Saj vem, da je važno, da je vse v redu. ampak pričakovala sem pa malo drugačen pregled. Ne vem ne obsega glavice, dolžino okončin, pa notranji organi se vidijo le še slaba 2 tedna.

emaa -> hojla oktober (14.6.2005 14:14:26)

cmokec kako pa je zdaj s tvojo bolniško, ste kaj zrihtali?
me veseli, pa da je drugače vse v redu

Udb -> hojla oktober (14.6.2005 14:14:53)

cmokec, očitno nam je oktobrkam usojeno, da nimamo lepih morfologij!! ;) Ne se sekirat!! Glavno da je vse OK! Je pa zelo zoprno, če ti ni nič pokazal!! Halo?!!?!? A se mu ni dalo?

Kako to da se organi vidijo le še 2 tedna??? A potem se pri meni ne bo nič več videlo??????? Jo imam 5.7. - takrat bom 25t3dni. Zakaj me je pa potem naročila tako pozno!?!?

balaena -> hojla oktober (14.6.2005 14:33:40)

jaz sem imela pa v petek (tocno 22 tednov) lepo morfologijo. v lj porodnisnici pri dr. pusenjaku. sicer je prisel z enourno zamudo, si je pa potem cas vzel. to je bil po nuhalni moj prvi ultrazvok (in se bojim da zadnji), tako da sva se kar veselila. smo gledali dr., moj lubcek in jaz v tisti ekran. govoril je ves cas, ker je sestri narekoval mere (obseg glave, trebuha, katere organe vidi,...). je pa otrocek ze tako velik (menda 500g tehta), da ga sploh nisva videla vec celega - kot na nuhalni. samo po kosih. in to je potem tako obracal perspektivo, da najveckrat sploh nisva dojela, kje kaj vidi. razlocno se je videlo srcek, ki je bil. pa glavo. in pa nogico stegnjeno cisto gor ob glavi. pa popkovino, ker je neke zile pregledoval.

cmokec -> hojla oktober (14.6.2005 14:36:05)

Pravijo, da se notranji organi najlepše vidijo do 24t, ko pikico prekriva samo prozorna kožica brez špehca. Po tem tednu naj bi pa začeli prodobivat maščevje in je slika v globino slabša.

Tako je bilo meni razloženo, pol pa ne vem. En teden ne more veliko uplivat, saj upam, da ne.

Z mojo bolniško je pa tako, da je še G. rekel, da so pač taki časi. Za posrat. Lahko, da sem malo bolj občutljiva, ampak zase bom že poskrbela, zato koristim dopust, potem pa spet na bolniško. So taki časi, da ti zdravniki svetujejo, kako si lahko doma in okoli prineseš velecenjeno komisijo.

emaa -> hojla oktober (14.6.2005 14:44:29)

samo, da si lahko še doma, ker se mi pa ne zdi fer, da pa so tisti doma, ki jim nič ni.

bebika -> hojla oktober (14.6.2005 14:46:40)

Lep pozdravček, še od naju. So pa res čudne tele morfologije. Cmokec katerga g pa imaš? Jest bom res probala, da bo šel moj :love: zraven, pa se bo mogoče bolj poglobila. Sicer ne dvomim v svojo g (Virantova), ker je res super, ampak opažam, da se marsikateremu g ne da več poglobiti za vsako posebej.
Cmokec sej sam, da je vse OK, ne se sekirat. Če pa imaš možnost it na še en pregled, pa pojdi. Pa več sreče!

lp

cmokec -> hojla oktober (14.6.2005 14:50:56)

Ema, jaz o tem sploh ne upam razpravljat, kdo je na bolniški in kdo ni. Sama sem ena vesela nosečka in se mi na zunaj sploh ne vidi, da imam rizično nosečnost. Vsak, ki bi me videl v trgovini (pa ne nosim vrečk) in na igrišču s Saro, bi podvomil o moji opravičenosti. Zato tudi jaz nerada komentiram take zadeve. Vsaka sama že ve, kaj sme in koliko sem. Meni otroček pomeni tako zelo, zelo veliko, da pač ne bom reskirala niti 1%. Tako delam vse na minimumu in mi dejansko nič ni. A če bi do česa prišlo (kar je v mojem primeru zelo verjetno), tega nebi mogla popravit za nazaj, zato je tako kot je.

Res nobene ne obsojam in nimam v glavi, da zaradi drugih nimam podaljšane bolniške. So pač taki časi.

emaa -> hojla oktober (14.6.2005 15:00:31)

cmokec saj se ne gre za nosečnice, ampak poznam kar nekaj ljudi, ki jim pa ni hudega, pa so na bolniški, pa si še dopust med bolniško planirajo, taki mi grejo na živce, saj zaradi takih se zadeva omejuje.

Špelka -> hojla oktober (14.6.2005 15:01:15)

:sloncek::sloncek::sloncek: Trikrat hura zate, cmokec da je vse v redu. No, glede :roza: pa - kakšni so filingi??? Glede na tvoje občutke? Hej, mogoče bo pa za tem še eden?

LP in le tako srečno naprej! :bravo::bravo::bravo:

cmokec -> hojla oktober (14.6.2005 15:08:10)

Špelka, občutki so pa 9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa in se jih ne da opisat. Včasih grabim trebuh ker tako brca, včasih ga božam in se mi rosijo učke. Uživam in komaj čakam, da pride na plano.

Še eden? Dvomim, da bi mi dovolili še eno nosečnost.
Bom malo bremzala, da sreča obišče še vaju. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Špelka -> hojla oktober (14.6.2005 15:17:43)

iiiiiiiii, jest komi čakam na rejli, ki mi je obljubljen - na vajine stroške, OK? :)-:)-:)-:)-:)-

uma -> hojla oktober (14.6.2005 15:23:11)

Jaz imam morfologijo v ponedeljek. Upam, da bo ok. Komaj čakam, da izvek kaj bomo imeli :modri::roza:.
Nazadnje se ni videlo, ker je bila popokovina vmes. Pa držte pesti zame.
Gre tud moj :love: z mano, tako da upam, da bodo pokazali vse, ker hočem videt in vedet vse :)-:)-:)-

:rozica::rozica:

MojcaG -> hojla oktober (14.6.2005 16:16:55)

hello..
jaz pa imam morfologijo pojutrišnjem.. upam, da se bo vse fajn videlo in da bo bebica sodelovala..
drugače sem pa fasala en tak smotan prehlad, ki me je tako zmatral, da sem šla k zdravniku.. in sem dobila antibiotike.:(:(:( ampak tako je precenila - da je bolje za bebico, da jih dobim, kot pa če bi se zdravila kar tako... upam, da res, no. je rekla, da je hiconcil PREVERJENO neškodljiv za :duda:.
lepo se imejte..

KIRA -> hojla oktober (14.6.2005 16:56:53)

živijo punce. zgleda, da smo sedaj vse na istem - vse radovedne na izdid UZ oz. morfologije.
meni ga bo moj G menda delal v petek, takrat vam bom vedla povedat več. sedaj se samo malo javim, da vas pozdravim in vam rečem da lepo božajte svoje bušije.

jaz se probam malo bolj čuvat te dni, ker me že skoraj 2 tedna pika v nožnici, tak čuden občutek imam. bojim se, da nisem odprta. bom v petek na pregledu vprašala kaj bi to blo, če ni nič nevarnega...
drgač pa se trudim počivat, če lahko. moja tamala je že kar težka, buši je pa že tud kar malo zrasel in me včasih kar tišči, ko jo mam na rokah.

LP pa kupček rožic za vas, mamice!:rozica::rozica::rozica::rozica:

žlička -> hojla oktober (14.6.2005 18:55:18)

ojla punce!

tudi jaz sem imela danes morfologijo in dobili bomo :modri:, moja G se je potrudila, sestri narekovala vse mere in ta listek so mi nato pripeli v MK, je rekla da je vse ok, samo ko smo pa hotli narediti slikco se pa ni ravno hotel lepo nastaviti

zal mi je cmokec zate, ma vazno je, da je vse ok

lep pozdravcek vsem!

Dajte mi povedat ali greste na morje in KAM boste šle?

lp:rozica:

KIRA -> hojla oktober (14.6.2005 18:58:48)

jest bom šla samo v mislih. hihii. amapk v Gajac, pa na plažo Zrće in Caska, pa še kak izlet zraven, recimo v Plitvice in Zadar....

sonček* -> hojla oktober (14.6.2005 20:20:54)

živjo punce! jaz sem tud danes imela morfologijo in sem zelo zadovoljna. tud fant je bil z mano in nama je ginekologinja vse lepo pokazala in povedala, res ful lepo, na koncu nama je naredila tudi slikico glavice, ker cel ne bi šel na slikico je prevelik.:)- Midva sva res ful zadovoljna, cmokec škoda, ker ti nisi imela takega pregleda:zmeden2: ampak ne se preveč sekirat, vsaj to je dobr, da veš da je z :duda: vse v redu, lp

Stran: [1]