Ribica **
|
Onasis, na PSTju je ene par wc hovov, odvisno, na katerem delu PSTja se sprehajas. Eden je blizu bajerja V Kosezah, eden je na Brdu. Sicer pa jaz raje vrzem drek v navaden kos, ker se mi ta loputa na wc hovih gravza. Kerensa - preberi si malo odloke MO Ljubljana. Ni res, da moras pobirat samo, kjer so table - ker le-teh MO ne postavlja. V LJ naj bi za kazni za nepobiranje skrbeli redarji. Na "nasem" travniku bi lahko imeli ogromno dela, ker je ves posran (kljub novemu wc hovu, ki stoji od poletja, in dvema navadnima kosema + kar veliki kolicini kontejnerjev ob okoliskih blokih) in se avtomobili so na zelenici. Jaz imam vedno s seboj tri vrecke (ena za pobrat, ena za rezervo in ena za redarja), vcasih se se kaka dodatna kje valja (torbice in zepi so polni vreck). In moj pes ne kaka samo ob urejenih poteh, spuscena ni (ker to tudi zapoveduje zakon), tako da se moram sprehajat za njo tudi izven urejenih poti in bi vsem nepobiralcem dreke njihovih psov vrgla v glavo. Poberem ne edino, ce se pokaka v gozdu IZVEN poti ali kje v kaki visoki travi, kjer se ne da pobrat. Kmetje bodo pa zelo veseli, ce boste dreke pobrali, sploh, ce se na travnikih pase zivina, za katero so pasji dreki nevarni. Sem nesla tudi ze od vznozja Smarne gore pa do sedla tist drek, ker zelo obljudena pot ne premore nobenega kosa za smeti. Sploh pa imam najbolj rada, ko hodim za svojim psom, da se pokaka, da bom drek lahko pobrala in zraven pohodim ene par drugih Za dva "junaka" iz okolice ze vem, da ne pobirata, tretji mi je pa grozil, ko sem mu rekla, naj pobere za svojim psom.
< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 3.11.2009 21:58:19 >
|