Plezanje enoletnikov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:04:12)

Naš mali pravkar shojeni Žan je v zadnjem tednu izredno napredoval v umetnosti plezanja na nižje in višje predmete.

Seveda potegne to za sabo določene previdnostne ukrepe.

Predvsem pa je pomembno, da sem ga uspel naučiti pravilnega sestopanja oziroma plezanja navzdol, to je da se najprej spusti z nogami, šele nato s telesom.

Dva primera sem dal v album.

Anonimen -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:06:07)

Mene pa zanm, kje se da dobiti taka umetna plezalna stena, namenjena otrokom...če sploh kje? Da jo montiraš v sobo na steno :zmeden:

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:11:33)

O tem pravzaprav ne razmišljam, ker nimam dovolj prostora oziroma mi ankaa ne bi dovolila kake ekstravagantne predelave dnevne sobe. Drugače pa je itak najzanimiveje plezati po raznih škarpah. V stanovanju pa izkoriščamo obstoječe objekte. Trenutno mi Žan 1l stalno pleza na sedežno garnituro in naprej na okensko polico, kjer opazuje delavce, ki nam gradijo zraven nov objekt. Moram imeti oči na pecljih. Zdaj pa spi.

Drugače se jo dobi tukaj:

http://www.citywall.si/products/walls/children/walls-children.si.html

dory -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:26:20)

Evo pri nas se spopadamo z istim problemom...leze kamor je ce je zadeva previsoka bo vztrajal tolk casa da ne spleza gor...tudi plezanje navzdol je osvojil..je pa se vedno precej zategnjen in se ne more,ce ze pade dobro ujet,zato vedno pade zlo nerodno glih na glavo..tko da tud mi bi rabli nekaj za plezat,poleg tega pa se mal scitnikov :)

Anonimen -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:28:42)

U, primoza, to so pa dobre stvari oz. stene. Sam nobene cen ni zraven, al samo jaz ne vidim? Vsaj približno, če kdo ve, mogoče :zmeden2:

Lenny -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:29:53)

Če pa te stene našemu mulčku pokažem .... "Mamiiiiii, Juje to meuuuuu!" Potem pa mu razloži, da rabimo najprej hišo, potem pa bo prostor za steno. So pa ful dobre.
Škoda, da bo letos v Bohinju še premajhen za plezalni vrtec.
Primoža, a je bila tvoja punčka v tem vrtcu? In če, pri kakšni starosti?
Lp

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:37:13)

Naša Ajda je prvič plezala v Bohinju v gornjem vrtcu pod hotelo Belevue pri 3,5 letih. Zakaj je primernejši gornji vrtec? Ker so smeri tretje težavnostne stopnje in speljane po gladki, strmi plošči. Ker ni nekih ostrih razčlemb ali prelomov je plezanje izredno varno. Seveda pa najprej ni plezala do vrha (20 m) ampak dokler je hotela. Najprej se je počutila varno nekje do 10 m višine. Letos ko je bila stara 4 leta pa je splezala že do vrha.

Sploh se mi zdi da ob 4 letih blazno hitro napreduje občutek za ravnotežje in moč glede na telesno težo.

Vsaj trikrat tedensko pa plezamo mimogrede na sprehodu po Kamniku, kjer je pripravna konglomeratna škarpa pod glavnik pokopališčem.

Lenny -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:51:29)

Se mi je zdelo, da bo za Jureta še prehitro. Drugi teden gremo na Gorenjsko, ampak bo mali šele septembra star tri leta. Bomo počakali, se ne mudi. Trenutno obožuje plezalno steno pod Pohorjem, je pa edina daleč naokoli.

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:53:29)

No lepo, potem je že vajen. največji problem je, če naenkrat malčka uvedeš v ne vem kakšno steno in pričakuješ od njega dosežke. To mu potem zanesljivo priskuti ta sicer zelo lep in varen šport.

Veliko uspehov!

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 12:57:30)

Ja, nevarno obdobje, ni kaj. Čim več treninga, potem pa hitro obvladajo svoje telesce.

niki5 -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 13:06:17)

Vsak otrok bo plezal in raziskoval, da bi prav namenoma naredila zanj plezalno steno pa nisem zato. Moje mnenje je, da je plezanje (po steni, taki ali drugačni) nadgradnja planinarjenja. In do tega prideš sam oz začutiš željo po tem. Jaz sem hodila od 9 leta v hribe s planinskim društvom, pri 16 letih pa sem se vpisala v alpinistični odsek, kjer sem opravila 'izpit'.
Kaj pa vem.. glede domače površine se je naš prvi otrok čisto dobro sam znašel. Za v naprej bomo pa videli kakšne želje bo izrazil..

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:10:31)

Tukaj so cene.

http://www.mrclimbing.com/trgovina.html

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:21:40)

Glede na to, da tudi in predvsem planinarimo, lahko povem, da je plezanje otrokom veliko zanimivejše kot hoja. Seveda pa se ne sme pretiravati, dokler imajo veselje, kar pa se pri otrocih zelo enostavno opazi.
Najbolj sovražijo otroci monotone dejavnosti, take ali drugačne.

niki5 -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:28:21)

Sigurno je bolj zanimivo, samo jaz vem da sama ne bom tista, ki ga bom navduševala za to dejavnost. Vseeno še obstaja toliko drugih aktivnosti. Res pa da sem jaz vse kar je bilo s tem v zvezi počela 'po reglcih' in gledam na plezanje iz drugega zornega kota.

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:30:22)

Joj, da ne bo nesporazuma, enoletnik pleza po sedežni garnituri. In ga pri tem ne vzpodbujam. Samo zdaj ga bom pa moral začeti trenirati - bolj zaradi njegove lastne varnosti. Najprej varen sestop.

ZARA -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:32:30)

Zara je tud to zdej kakšen teden nazaj začela prakticirat,ampak ji ne uspe vedno (plezanje na kavč mislim)...sem ji pokazala sestop,pa je to še ne zanima dosti...

niki5 -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:35:10)

Ne sej ni bili mišljeno na tvoj prvi post, ampak kot se je debata odprla, v nabavo (izdelavo) lastne stene.. Ampak sej pravim, da je to čisto samo moj pogled.. Smo si različni, k sreči ;)

KAko že pravijo.. kovačeva kobila je ponavadi bosa :)-

Anonimen -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:35:26)

Če se komu ne da odpirat linka in računat, naj povzamem: samostojna stena v obliki kamna pride 800 tisoč tolarjev + DDV, taisti kamen z mostom in toboganom pa 1.200.000 + DDV. Notranja plezalna stena cca 4 kv. metre pa okoli 300 tisoč tolarjev.

naš bo še naprej po drevesih plezal ;)

ZARA -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:36:47)

Kakšne gromozanske cene!!!!
Primoza vse to naredi zastonj,v naravi :bravo:...

Primoza -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 15:49:41)

Jaz osebno ne bi kupil stene. Je dovolj drugih, naravnih plezal. Kupil si jo bom za lastno uporabo takrat, ko bom selil spalnico v zdajšnjo otroško sobo.

Anonimen -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 16:01:50)

Pa saj je jaz tudi ne bi, niki, ne boj se za zdravje mojega sina :ups:, a valjda se človek lahko pozanima al tudi to več ne?

A cene čevljev, plenic, robčkov, bodijev,bla, bla, bla....so pa lahko vsak dan tapeti?

Tle zaključujem.

kimi -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 16:11:08)

Tole plezanje vam gre pa super...mi dol že gremo gor pa nikakor ne...je očitno vse previsoko

niki5 -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 20:13:13)

al bina, a ne smem imeti svojega mnenja :zmeden2:

sploh pa nisem bila proti vaši debati, ampak sem povedala kako sama gledam na plezanje...

niki5 -> Plezanje enoletnikov (14.6.2005 20:15:10)

al bina, kdaj sem se pa bala za zdravje tvojega otroka :zmeden:

Stran: [1]