Kako naprej? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Tanja_ -> Kako naprej? (27.10.2009 16:23:08)

Torej, če ima otroček že večerno mlečno kašico in dopoldanski obrok GH...S katerim obrokom se nadaljuje?S popoldansko malico?In kaj je najbolje uvesti za ta obrok?

Katy78 -> RE: Kako naprej? (27.10.2009 16:47:53)

Jaz bi rekla da s kosilom, za pop. malico pa naj bo zaenkrat še mleko. Jaz sem začela z večerno kašico, potem s kosilom, nato s sadno dop. malico, nazadnje pa sem uvedla pop. malico, in sicer jogurte in skute, ki jih lahko uvedeš okoli 8. meseca, če otrok nima alergije na kravje mleko.

PC Baby -> RE: Kako naprej? (27.10.2009 18:33:33)

Se strinjam s Katy

Tanja_ -> RE: Kako naprej? (27.10.2009 19:38:08)

Kaj pa jim daste kozt kosilo?Različne zelenjave s polento, krompirjem, rižem?
Jst sm tud začela z večerno kašico, zdej je pa mala star 5 mesecev(po nasvetu gastroenterologa že uvajava GH zaradi polivanja) in je že probala bučke, korenček, jabko. A za kosilo ji torej naj dam razne zelenjave in dopoldan sadje?Se opravičujem, če je neumno vprašanje, sam sem čist izgubljena.

rubica -> RE: Kako naprej? (27.10.2009 19:43:46)

ja jaz sem ji dala tako za dop. malico sadje, pa sadje s kako kašo, za kosilo pa zelenjavo, polento, ajdo, riž brezjajčne testenine in počasi malo kasneje meso- purana, piščanca, teletino.

Petka09 -> RE: Kako naprej? (27.10.2009 20:25:02)

Jaz sem začela s kosilom: zelenjava (bučke, koleraba, špinača, cvetača, brokoli, korenček) s krompirjem ali rižem ali polento.

Torej, ko je bila stara 5 mesecev smo začeli tako in tako še vedno traja - torej en mesec samo kosilo, vse ostalo mleko.

Zdaj, ko je dopolnila 6 mesecev začnemo z dopoldansko malico: sadje vmešano v kakšno mlečno ali žitno kašico, sadje s kakšno drugo kašo.

In tako bom delala cel mesec - torej, bo imela dva obroka GH (kosilo in dopoldanska malica).

Ko bo dopolnila 7 mesecev pa začnemo še s popoldansko malico: skutke in jogurti (s sadjem).

Večerja bo ostala kar mleko, če bo še naprej tako lepo spala.

Skratka, starost 5 mesecev: kosilo cel mesec, starost 6 mesecev: dodatno dopoldanska malica, starost 7 mesecev: še dodatno popold. malica.

Zgodaj zjutraj in zvečer ostaja flaška mleka.

Večerne kašice ne mislim dajat, če bo lepo spala in itak gre zgodaj spat.

Petka09 -> RE: Kako naprej? (27.10.2009 20:26:30)

Aja, dejte mi prosim povedat: stara je 6 mesecev in me zanima, če lahko uvedem proseno kašo, ajdovo kašo, ovseno kašo??

Katy78 -> RE: Kako naprej? (28.10.2009 8:55:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Aja, dejte mi prosim povedat: stara je 6 mesecev in me zanima, če lahko uvedem proseno kašo, ajdovo kašo, ovseno kašo??

Lahko.

Petka09 -> RE: Kako naprej? (28.10.2009 9:16:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Lahko.

Hvala, Katy [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Stran: [1]