|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
11.6.2010 11:29:51   
Bina 83
Uf kako je spet vroče, ampak saj je prav tako!user posted image

Midva greva pa na morje, vrjetno še zadnjič v "dvoje"!user posted image

Lep vikend nosečke!

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
11.6.2010 12:18:53   
kenya
Živjo!

Jaz sem imela pa danes prvič dekompresijo, že zjutraj in je blo prov fajn. Sicer še vedno ne vem, če je kaj efekta, ampak glede na to da to že nekaj časa izvajajo, kakšen učinek naj bi že bil.

Anajrim, malinov čaj se pije 2-3- skodelice na dan, po 36. tednu. Jaz ga moram tud še nabavit. Sicer nimam pojma, če ima kaj učinka, jaz sem ga do sedaj obakrat pila,pa sem se ob porodu vedno hitro odpirala. Zato ga bom pila tudi sedaj. Škodit ziher ne more.  No, po drugi strani sem pa isto masirala presredek, pa so me dvakrat rezal, tako da..
Srečanje, a bo potem v četrtek 17?

Nogavice za porod pa tudi jaz prvič slišim. Mene ni do sedaj še nikoli zeblo v noge, pa sem obakrat rodila sredi poletja. Očitno sem bolj na 'švicanje' naravnana user posted image   user posted image

Zdej sem se spomnila, da je jutri v Tivoliju lunin festival. Zelo luštno, samo pomoje bo gužva do amena user posted image . Po eni strani bi šla, po drugi pa ne vem če se mi da letat z malima dvema po tej vročini....

Tiste, ki greste za vikend na morje uživajte!

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
11.6.2010 12:42:07   
anajrim
Kar se tiče čaja mu tudi jaz sicer ne verjamem da pomaga ravno pri mehčanju materničnega vratu...ampak škodit pa ne more...sem pa jaz prvega rodila en teden čez rok in sem zadnjih 14 dni počela vse mogoče kar bi lahko sprožila porod pa ni bilo nič...hehehe

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
11.6.2010 12:46:38   
anajrim
Jaz sem imela pa danes prvič dekompresijo, že zjutraj in je blo prov fajn. Sicer še vedno ne vem, če je kaj efekta, ampak glede na to da to že nekaj časa izvajajo, kakšen učinek naj bi že bil.

Ja jaz tudi ob 11h sem imela...bilo je super...mi je pa ravno včeraj razložila moja G, da pomaga predvsem tistim ki imajo visok ali pa pa nizek pritisk...pa pri otekanju naj bi pomagalo, ker pospešuje cirkulacijo krvi...naslednjič pa imam v sredo ob 14h in petek ob 11.30, lp

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
11.6.2010 13:15:58   
tix
Živjo souser posted image !

Še mi zdi da naša hiša že dolgo ni bila tako čista kot je zadne časeuser posted image

malinov čaj se pije 2-3- skodelice na dan, po 36. tednu.

Tudi jaz ga bom začela piti, če ne bom prelena user posted image Sicer sem tudi malo skeptična, ampak sem mnenja če vrjamemo zadeve nekako delujejouser posted image a to pomeni po že dopolnjenem 36, se pravi v 37 t ? Meni so te tedni mal čudn user posted image

Zatekam na srečo nič, me pa tale vročina čisto ubija, čeprav drugače obožujem poletje, sem ponoči šla že skoraj na balkon spat, ker je bilo v sobi grozljivo vroče, je kar teklo od meneuser posted image Mogoče, da je kriv bezeg, ker naj bi spodbujal potenje, drugače s tem nimam problemov, no user posted image sem pa le prvič tako, da je vrjetno kej na temuser posted image Komaj čakam, da se Bled še malo zgreje - upam, da še predno rodim user posted image na morje bi tudi rada šla, pa ga pomoje do septembra ne bom vidla, če prav upam, da mojega naštimam za 25.6 če bo lepo vremeuser posted image

mišu - čist odvisno, kakšne bunke so res dojenček, kakšne delne otrditve so pa tudi "popadki", vsaj pri meni je bilo tako - že od 20t, ampak niso nič takega, so se pa zdej prod koncu čudežno nehal user posted image pa še tebi user posted image za zboljšanje

Zdej se grem pa picopeka - dobrtek še ostalim user posted image

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
11.6.2010 16:21:44   
DanijelaNeli
user posted image Res je vroče za crknit...ampak mi ni toliko hudega,da ne bi mogla prenašat vročine zaradi user posted image ...se počutimo user posted image

Zdejle smo se s ta malo najedle lubenice...ta pa res paše...ni boljšega sadja!

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
11.6.2010 16:38:06   
Martinčka
Dani ja lubenica je zakon.. in jagodeuser posted image  in zame po novem tudi fajn mrzle nektarine!!! njami... no pa seveda sladoled.. danes sem že pojedla 5 kepicuser posted image user posted image user posted image ...

ja pravijo da tudi če je vroče da zna med porodom zebst v noge.. in jaz jih bom za vsak slučaj imela zraven ker nikoli ne veš... po logiki tudi no če so noge v zrak in je vsa kri skoncentrirana drugje + klima... zna bit res da zebe v stopala... mah eni zoknčki mi ne bodo vzeli veliko prostora tako da so kar lepo na seznamčkuuser posted image

nič grem nekaj na hitro skuhat za mojega... jaz sem tako sita lubenice in sladoleda da joj... pa v tej vročini ne morem vroče hrane jestuser posted image ...

drugače se tudi jaz počutim super kljub vročini, ampak popoldan se pa rada malo uležem za eno urco in je ravno super... sem potem vedno svežauser posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
11.6.2010 17:45:11   
extra
Punce zdej uživajmo v sadju in solati, katere pol tega ne bomo mogle en čas jesti. Jaz sem se danes najedla češenj in marelic. Njami!!!
Vroče je ja ko pri norcih, vendar se da preživeti kljub nosečnosti.

Včerej sem imela spet pregled, bil je neki novi mlad genikolog, in je reku, da je ok in da nej pridem spet čez en teden. Je pa spraševal koliko sem velika in rekel, da imam majhen trebuh :/ ne morem pomagati, upam, da bo vse v redu z bejbiko.
Tudi ctg je bil v redu. Babca na ctgju mi je naredila že kr tisti zapisnik ki ga naredijo preden rodiš, ker so imele čas. Sprašuje te vse sorte - od prejšnih nosečnosti, bolezni staršev, očeta otroka, osnovni podatki...počutje v nosečnosti in problemi, ki si jih imel pa takle.

Navsezadnje bo naša bejba mogoče res še zdržala do roka, hehe zdej ji je tako fletn ratal. SIcer me pa do roka loči samo še 18 dni. Kako gre čas hitro!!!!

Pripravljeno je vse, upam da nisem kaj pozabila. NIsem kupila še blazine za dojenje, kaj vi menite o tem? Mislim, da nebi bilo švoh si olajšati dojenje.

Uživejte v sončku!!!!

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
11.6.2010 18:01:06   
soncekray
Cao punce..

Jaz sem nazaj iz pregleda pri novem ginekologu. Mi je tako odleglo da vam ne morem povedat. Ful mi je blo tezko se odlocit za menjavo. Ampak sem prisla zelo zadovoljna iz pregleda. Vse je ok. Babika je 2300g tezka in 44 cm. Vzel mi je tudi bris za streptokok. Pravi da imam se ene 5-6 tednov pred sabo.

Naslednji teden imam obisk bolnice in kao sestanek z babico, da naredi porodni nacrt. Komaj cakam.

Sibam po mozeka in greva nekaj pojest..

pozdravcek

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
11.6.2010 18:21:30   
DanijelaNeli
Kupla,kupla...tudi nektarine...meni tudi zelo pašejo...

Glede nogavičk...jaz bom imela tudi ene s seboj.
Jaz sem takrat rodila v zimskem času in ni bilo nič kaj toplo v porodni sobi...ravno nasprotno...zeblo me je.Ful je tak zrak...hladen....

EXTRA in SONCEKRAY... čestitke za pregled.

Extra..kaj se sekiraš za mahen trebuh...jst ga tudi imam,ampak zaradi lege user posted image ,ker imam posteljico primarno zadaj.
Se pa odlično počutim,ker me ne ovira pri ničemer...
In ne rabim neke posebne garderobe...user posted image

Danes sem govorila z eno punco,ki je rodila mesec nazaj...in smo imele debato o povijanju s tetra plenicami-povijalnimi.No,njihova pediatrinja je nedavno sodelovala na Slovenskem srečanju pediatrov ali nekaj podobnega in je rekla,da iz Ljubljanske porodnišnice odpuščajo user posted image  samo v pamperskah,ter da so to široko povijanje opustili.
Potem pa se mame same odločajo ali bodo svoje štručke široko povijale ali ne.
Škodit ne more.Razen če je predpisano široko povijanje zaradi kolkov.

Zdaj pa ...nevem kaj počet... Neli in user posted image  sta popokala in šla nevem kam...tako,da dam lahko mal na Relax stanje...user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 11.6.2010 18:32:42 >

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
11.6.2010 18:23:02   
Martinčka
soncekray in tix user posted image  za super preglede!
mene pa ima da bi šla gledat sex v mestu 2user posted image  a je katera bila?

jaz si blazine za dojenje ne bom kupovala... imamo polno blazin doma in mislim da bo tako najboljše... če se pa izkaže da jo bi potrebovala jo pa še vedno lahko kupim.. ampak mislim da ne bom...

Neposredna povezava do sporočila: 4536
11.6.2010 20:36:12   
soncekray
DanijelaNeli tu v Lux tud ne povijajo vec. Zato mi je blo cudno, ker sem mislila da tud v Slo ne..

Mi smo bli na vecerji in je blo obupno. Ray se je takooo grdo obnasal, da sva oba skoraj dobla zivcnega. Vse je bilo ok dokler ni prisel en stric z goneco se psicko. In seveda se je vsedel poleg naju. Rayu se je skoraj spipalo, nama pa tudiuser posted image

Sladico sva si kr domov prinesla ker nisva mogla vec tam sedet.

No hotela sem vam se napisat glede danasnjih priprav na porod. Kr nekaj je blo. Nic kaj takega da bi rekla uaaau, to mi bo pa koristilo. Bomo vidli, naslednji teden imamo se 2 krat pa se en kao movie night. Na partner evening pa ne moreva it, ker mojega mozeka ravno takrat ne bo v Lux. Ampak bova sla pa 6.7. ce bo slo vse po nacrtih.

Ve mi take luste delate z sadjem da se mi mesa. Problem je v tem, da tu v Lux ful tezko najdem dobro sadje. Vse je nekam vodeno, brez okusa. Naslednji teden mi pripeljejo delivery lubenic iz Slo:-)

Neposredna povezava do sporočila: 4537
11.6.2010 21:15:06   
kenya
IZVIRNO SPOROČILO: soncekray

DanijelaNeli tu v Lux tud ne povijajo vec. Zato mi je blo cudno, ker sem mislila da tud v Slo ne..

V lj porodnišnici ti že drugi dan naredijo uz kolkov in če je o.k., potem ni potrebno široko povijanje. Imaš pa potem še enkrat kontrolo- sem pozabila pri katerem mesecu. Za vsak slučaj da vidijo če je še vedno vse o.k. In to je že par let tako. Tako, da jaz če bo že v porodnišnici vse o.k, sigurno ne bom na široko povijala.

Nobody promised you easy life.

Neposredna povezava do sporočila: 4538
11.6.2010 21:49:31   
anajrim
Ojla Punce!

Mene je pa danes ta vročina čisto uničila...sem šla z avtom v mb mojega poslušat na eno tekmovanje in potem še nazaj v Lj...sem se pošteno skuhala kljub klimi...sedaj pa komaj stojim gledam in diham...res sem čisto fertik...pa tako močno otečenih nog tudi đe nisem imela user posted image user posted image user posted image sem se sedaj tuširala z mrzlo in na koncu ledeno vodo in je prav pasalo...upam da bo juti kaj bolje...grem spat in počivat...

papa

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
12.6.2010 8:27:59   
oton
jutro user posted image  

Kako lepo je ko lahko normalno zadiham, in od tega tedna obožujem jutra....
ker ta vročina me pa res ubija user posted image

soncekray saj ni več povijanja na široko, tako kot je napisala kenya naredijo takoj naslednji dan UZ kolkov in če je vse OK potem ni potrebno, če pa ni dobro pa priporočajo povijanje. In ponovno kontrolo kolkol naredijo tam nekje v 4 ali 5 otrokovem mesecu.

DanijelaNeli jaz sem našo ta prvo tudi rodila v zimskem času, in me je tudi kar precej zeblo v porodni sobi, sploh pa ko sem že rodila...so me kar s toplo dekico pokrile user posted image  in tudi nogavice sem imela s seboj in jih bom tudi zdaj imela. Od viška glava ne boli. jih še vedno lahko staknem dol...

Drugače me pa res ta vročina ubija, noge mi zatekajo, tako da jaz bi šla kar rodit user posted image  popoldne me tudi v senci kar duši in mi ne da dihat, in se kar lepo v hisi skrivam tam nekje do 17h.
V ponedeljek imam pregled in takrat kupim še malenkosti kot so kozmetika, vložki, blazinice in to je to....

A vi boste pile malinov čaj? Kaj učinkuje? Jaz bi tudi probala, škodit ne more, ga pa res v prvi nos. nisem pila in ne vem.

želim vam lep vikend in seveda manj vroč user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
12.6.2010 9:33:36   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: oton

DanijelaNeli jaz sem našo ta prvo tudi rodila v zimskem času, in me je tudi kar precej zeblo v porodni sobi, sploh pa ko sem že rodila...so me kar s toplo dekico pokrile user posted image  in tudi nogavice sem imela s seboj in jih bom tudi zdaj imela. Od viška glava ne boli. jih še vedno lahko staknem dol...

Se strinjam s teboj...
Ko rečejo,da ti je ful toplo ob porodu oziroma med popadki...
Mene je prav treslo,...se prav spomnem na CTG priklopljena in mrzlica...v porodni potem isto...
Žejen pa si kot zmaj,to pa ja..jaz sem spila tam ene orgomnr količine vode.

Pa Labello ne smem pozabit.Takrat sm imela neko rumeno-mango okus in mi je ful pomagala..
A ve katera za kakšno Labello na bazi vode?..mislim,da je bolj vodena...

Naspali smo se...kavico spili... Juho sem dala kuhat...tako,da bo še za jutri...

Včeraj sem speglala še vse cotke do konca...ja, razen tetra plenic nisem še...
Glede povijanja...jst nevem koliko časa bom tako povijala...lahko en mesec...predvsem mi je mučno za user posted image ,ker je poletje in imet na sebi non stop tisti paket je mal hudooo....

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
12.6.2010 10:17:02   
nagaja28
živjo, tudi mene že počasi zdeluje tale vročina, še bolj pa naš starejši škrat, ki je vsak dan bolj lumpast user posted image .

mi tudi prvega nismo široko povijali. pediatrinja mi je celo rekla, da če je vse ok in dojenčka široko povijaš, lahko celo škodiš, ker mu omejiš gibanje nogic. sploh pa v tej vročini, meni še na misel ne pride, da bi ga široko povijala, če bo vse ok.

nas so pa danes ponoči komarji napadli in smo vsi pikasti. user posted image  zdaj pa že montiramo mreže na okna user posted image .

danes gremo še na lunin festival v tivoli, ampak bolj proti popoldnevu, ko ne bo več tako pripekalo.

Neposredna povezava do sporočila: 4542
12.6.2010 10:42:13   
soncekray
Jutro..

Pri nas je taaaak fajn svezeuser posted image Ful pase. Vrocino tako slabo prenasam kot se nikoli. V bistvu sem vedno obozevala poletja. Zdaj pa najraje vidim da dezujeuser posted image Sicer to tu v Lux ni problem, ker itak dezuje vecino casa..

To glede kolkov se bom pozanimala. Vem pa da v zadnjih 2 letih kar sem hodila gledat od prijateljev dojencke, so vsi bli sam v pamperskah. Moram pa vprasat.

Ja jaz bom pila malinov caj. Po mojem ga bom cez kak teden zacela.

Moja mama prihaja naslednji teden in bo tu dokler bom rodila. Tak da je to nas zadnji vikend da smo sami. Glede na to da smo pa ze 5 let vstran od familije in smo navajeni bit sami, bo kr razlika. Ampak, upam da bo slo.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 4543
12.6.2010 14:37:18   
soncekray
Zgleda da sem dans edina na netuuser posted image

Eno vprasanje imam.. Se mi zdi da je nekoc ena od vas napisala da se da nekje narocit previjalne podloge po meri. Mi lahko katera pomaga? Jaz sem sicer zdaj kupila eno podlogo ampak vidim da je ful premala. Kaj naj naredim? Vecje pa niker ne najdem.

Neposredna povezava do sporočila: 4544
12.6.2010 16:26:44   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka

soncekray in tix user posted image  za super preglede!
mene pa ima da bi šla gledat sex v mestu 2user posted image  a je katera bila?

Če ti je fuuuuuul dolgčas in nimaš kej druga za počet, potem film ja, drugače pa je, vsaj meni, porazn... No majo ene par dobrih for, ampak so bolj izjema kot pravilo. Enka je bila neprimerljivo boljša

Neposredna povezava do sporočila: 4545
12.6.2010 16:34:18   
.tojeto.
Soncenkray: podlogo po meri lahko naročiš v Baby centru. Pa sploh ne računajo prav dosti dražje, kot so standardne.

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
12.6.2010 19:45:08   
soncekray
tojeto, kaknse pa so te narocene? se tudi barva lahko izbere? je treba it v baby center narocit al se da prek telefona, neta?

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
12.6.2010 20:03:27   
anajrim
Ojla pupe!

Mi smo pa imeli danes en super družinski, pa čeprav zelo vroč dan... dopoldan smo šli malo na lunin festival potem malo po mestu, potem pa k mami na piknik...so otroci ful uživali in se kopali...res je bilo fino...sem pa bila večino časa v senci, z nogami v ledeni vodi, ker grozno otekam predvsem v desni gleženj...no in tako je bila ura 19 ko smo šli domov in Nik je v 5 min danes zaspal...ja tudi otroke zdela tale huda vročina...

nič na kratko je to to...uzživajte!!!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4548
12.6.2010 20:36:09   
oton
Večer
spet lahko diham user posted image  

kako je lepo, vročine več ni, le prijeten vetrič piha...

soncekray ti kar zavidam na vremenu

DanijelaNeli  Labello hidro - nekaj takega je....ta je na vodni osnovi in je kar prijetna za poleti pa sploh.

žeja v porodni sobi: jaz sem tudi ogromno spila, je pa porod kar dolgo trajal in naša punca se ni hotela spustit v porodni kanal... tako da kako uro pred koncem poroda mi več niso dovolile pit: so po moje mislili že na carski rez...pa se je vse dobro končalo user posted image

balem pol je boljše da moža ne vzemem s seboj v kino? Sem mu glih danes težila da bi šla film pogledat in je rekel da bo potrpel za mene user posted image

grem pupo spravit spat in pod tuš...

lepo nedeljo vam želim

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
12.6.2010 21:52:52   
.tojeto.
Soncekray: jaz sem šla kar v Baby center v BTC-ju. Si jih lahko tam pogledaš in izbereš vzorce. Dobila sem jo pa dva dni od naročila. Po meri jih lahko naročijo samo od ene firme, sem šla sedajle pogledat, če kaj piše, pa ni na podlogi žal nobenega napisa. Sigurno pa lahko tupi pokličeš v Baby center in naročiš preko telefona. Zate je verjetno malo problem, ko si tako daleč. Poglej na netu, je sigurno kakšna številka objavljena. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Zdaj grem pa počasi noge v luft držat, ker so mi danes konkretno zatekle user posted image .
Ampak se ne bom preveč pritoževala, če bo to edina težava v moji nosečnosti, potem naj bodo kar zatečene user posted image .

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?