|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vse te bolezni...
14.6.2005 10:32:28   
corfu
Prosila bi, če mi razložite, kaj pomeni peta, šesta bolezen, kdaj se pojavi, kakšni so znaki, koliko je otroček star ali ni nekega pravila, kakšni so simptomi, ali vsi prebolijo te bolezni, je potreben antibiotik...?

Hvala za obrazložitev


Neposredna povezava do sporočila: 1
   vse te bolezni...
14.6.2005 10:55:35   
Titty
Evo nekaj ti bom skopirala, pa uporabi,kar te zanima...LP

PETA BOLEZEN (infekcijska rdečica):
povzročitelj verjetno virus, vir okužbe: bolnik, ki je kužen 28 dni; način okužbe: verjetno kaplična infekcija; inkubacija: 6 - 14 dni; začetni znaki: blagi katarni znaki ali ne, rahlo zvišana vročina ali brez vročine; ZNAČILNI ZNAKI: izpuščaj: večje in manjše svetlo rdeče pege, dvignjene nad kožo, najprej na obrazu, kjer se rade zlivajo (oblika metulja), nato na zunanji strani okončin in na zadnjici. Končno je izpuščaj videti kot majhne rdečkaste ogrlice, ki izginejo in se zopet ponovijo (2 do 3-krat). Značilno pojavljanje izpuščaja v zagodin traja 10 do 12 dni. Bezgavke so lahko zmerno povečane. Zdravljenje: počitek, nega bolnika; lahka bolezen; trajanje naleztljivosti: 28 dni


ŠESTA BOLEZEN (tridnevna vročica):
povročitelj: verjetno virus; vir okužbe: bolnik; način okužbe: stik z bolnikom; inkubacija: 10 do 15 dni; ZAČETNI ZNAKI: tri dni visoka vročina in prizadetost otroka (videti je težko bolan); ZNAČILNI ZNAKI: ko vročina nenadoma pade, se pojavi izpuščaj: drobne rožnato.rdeče pegice, lahko dvignjene nad kožo, najprej na hrbtu, čez nekaj ur po vsem telesu in trajajo le 1 do 2 dni; povečane vratne in zaglavne bezgavke; zdravljenje: mirovanje, splošna nega bolnika, veliko pijače, zdravila proti vročini; lahka bolezen, osamitev - izolacija: dokler izpuščaj ne mine; bolnik naj bo doma: 8 - 10 dni.
ta 6 bolezen je močno nalezljiva virusna okužba, ki se pri večini otrok pojavi že v prvi polovici prvega leta življenja.prenaša se s kapljično okužbo. Po stiku z virusom poteče 7 do 17 dni, da se pojavijo prvi znaki te bolezni.
Začne se z nenadnim povišanjem temperature(39 do 40), splošno počutje otroka je pri tem samo malo poslabšano. Po treh do štorih dneh vročina izgine v nekaj urah in nato se pojavi v plasteh rdeči spuščaji, podobni ošpicam ali rdečkam in ti potem v dveh do treh dneh izginejo. Ko se pojavi spuščaj, ni več nevarnosti okužbe.
Ko otrok preboli to bolezen je doživljenjsko zaščiten pred ponovno okužbo.Tako piše v priročniku otroške bolezni.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vse te bolezni...
14.6.2005 11:24:32   
Mojca P.
Nekaj o peti bolezni je se v spodnjem postu.

V obeh primerih gres k zdravniku, ce tri dni ne pade temp. (oz.jo moras zbijat, da pade), pri sesti sploh ni problem ce pikice zginejo, peta je nalezljiva pred pojavom izpuscaja, zato otroka ni treba izolirat od ostalih, ko opazis bolezen( je ze prepozno) ...je pa ta virus nevaren za plod nosecnic!:rozica:

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Velikost prsi po dojenju.
пеперутка16

Ali so vaše dojke po dojenju ostale enake ali so manjše/večje kot pred nosečnostjo in dojenjem?

Manjše. (15%)

Večje. (23%)

Enake. (15%)

Enake, le bolj sproščene. (46%)


Število vseh glasov: 13

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!