L&F&B -> Vloga mame - prijateljice - prosti cas (14.6.2005 10:55:46)
|
Ojla Seven! Ne bit žalostna. Sama spadam v red egoističnih mamic, moji interesi se pač gibljejo okoli sina, na prvem mestu. Opazila sem celo, da bolj ko Luka odrašča, manj me zanimajo malčki in dojenčki. Me je sicer sram priznati, a vendar, okupirajo me le teme, ki so blizu razvoju mojega otroka. Luka mi je porabil zadnji atom energije in ker pač ne znam biti polovična, sem se vrgla čisto v materinstvo. In na žalost moram priznati, drugih niti videla nisem. Sedaj se to počasi normalizira. V bistvu so nas zapustile ogromne horde ljudi. Oba z možem sva imela cel kup ljudi okoli sebe, pravih prijateljev, kot vidiva sedaj, bolj malo. Hecno pa je to, da na koncu sploh niti opazila nisva, če je še nekdo odpadel. Ostali so nama res pravi prijatelji, ki pa imajo podobne interese in se otroci tudi razumejo skupaj. Zna pa biti ogromna osamljenost, ko si sam in si želiš pogovora in razumevanja. Pa gledaš zunanji svet kot iz neke izolirke. Pri meni je vse terjalo svoj čas in tudi čas mi je prinesel nove ljudi in horizonte. Oprosti, pomagala ti res nisem. Mogoče pa je ta tvoja ugotovitev na koncu resnična. Materinstvo terja skoraj osamljenost in izoliranost v današnjem svetu. Vsaj pri meni je bilo tako, lahko, da sem bila sama kriva. A je bila prostovoljna in moja odločitev. Preveč sem bila nesposobna za komunikacijo z zunanjim svetom in nisem pač skoraj nobenega pustila, da vdre v ta moj svet. Ki pa je bil resda poln mamic z otročki iste starosti, kot moj. :rozica:
|
|
|
|