|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 15:16:38   
misamuk
Okej, več glav več ve, pa bi prosila za vaše mnenje:
Naša 5mesečnica spi takole: dopoldne 30min (9.30-10.00), po kosilu 3 ure (12.30 - 15.30), popoldne 30min (17.30 - 18.00). Nato ob 18.15 dobi rižkota po žlički (poje cca 100ml), nato ob 19.45 (po kopanju) še flaško (spet slabih 100ml). Ob 20.00 že spi ko ubita.
Vso to dnevno spanje je popolnoma neproblematično, rata zaspana, jo odložim, zaspi, se sama zbudi (je kot švicarska urca).
No, ampak ponoči pa imamo zadnji čas veselja. Včasih je spala 20.00 - 4.00, pojedla in nato 4.30 - 7.45. Krasno, jaz srečna, ona srečna. Sedaj pa se mi zbudi že ob 2.00 zjutraj, včasih jo slišim še prej, pa dam dudico in spi dalje. No, v glavnem, ko se ob 2.00 ali ob 2.30 začne zbujat, probam z dudo (ene 15min), ne pomaga. Vstaneva, greva v dnevno sobo, naredim mleko, poje. Ne prižigam luči (razen v kuhinji, da lahko mleko odmerimuser posted image , ona je skoz v poltemi). Ko poje, gre nazaj spat in ponavadi zaspi brez problema (nekje ob 3.00). Nato je ob 6.00 budnica. Lahko probavam vse možno, pa ne bo nazaj zaspala. 2 uri ima glasne monologe, potem greve jest.
In zdej razmišljam tole:
- se da kaj naredit, da mi podaljša prvo rundo spanja tam do ene 3.00 ali 4.00 ? Ali pa drugo rundo spanja do ene 7.00?
- oz alternativa: naj jo ob 6.00 ko se zbudi nahranim in upam, da bo nazaj zaspala?

Skrbi me namreč to, da sedaj ponoči spi 9,5h, podnevi pa 4h. Skupno količino spanja je v teh mesecih  zmanjšala, ampak je vzela pri nočnem spanju. Podnevi še vedno spi tako kot pri recimo 2mesecih, ponoči pa manj (pri 2 mesecih mi je ponoči spala 11-12 ur z 2 hranjenjema).
- naj jo podnevi pustim manj spat (lahko bi recimo zmanjšala tiste 3 ure, ni nič tečna, če jo prej zbudim)

Dejte mi punce malo svetovat. Vem, da ni tako dramatična kot nekateri, ki se zbujajo na 1-2 ure ponoči, ampak sem mislila, da sva našle nek krasen tempo, da sem jaz naspana in ona, zdej je pa vse skupaj šlo malo k vraguuser posted image user posted image
Aja, počasi ji uvajam gosto hrano (v dopoldanskem času), a je lahko bolj nemirna ponoči zarad tega (včasih jo slišim, da kakšnega "mastnega" vetrčka sproducira).
Hvala za vsa vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 15:33:50   
Petka09
No, dojenčki se spreminjajo skozi obdobja, skozi starost... Pravilo, ki je veljalo recimo prve mesece, se potem čez noč spremeni in je nekaj povsem drugega... Podobno je verjetno pri tvoji punčki... Se pač spreminja in tu nimaš kaj veliko nardit, lahko pa probaš par fint, da vidiš, če bi vžgalo.
Recimo, lahko jo probaš čez dan bolj animiat, da ne bi toliko spala. No, očitno ona že rabi toliko spanca, ampak mogoče lahko z igro probaš preskočit tiso popoldansko spanje okrog 18h... Ker tiste tri ure, ko ti spi po kosilu (blažena ti, hehe), je verjetno ne boš šla zbujat, ker bo lahko razdražljiva.
Lahko pa spanje po kosilu malce prestaviš na kasneje, da bi ona te svoje tri ure spala kasneje in potem ne bi več ob 18h spet spala. Pa boš potem vidla, če bo noč zato kaj daljša.

So pa pač vse to faze, zato bodi raje na vse pripravljena in se ne sekiraj preveč, ko vidiš, da se nekaj spremeni.

Zjutraj ob šestih jo lahko nahraniš, pa boš vidla, če bo dalje spala. Aja, za tisto vmesno nočno zbujanje pa je nikar ne nosi v dnevno oz. kuhinjo. Jaz našo kar pustim v posteljici v temi z dudo (čeprav že fejst tečnari in hoče mleko) in grem hitro nardit flaško (že zvečer si namerim, potem pa samo s toplo vodo hitro zmešam). V pol minute sem nazaj, hop flaško v usta in ona kar v polsnu pije. Potem pa takoj spi naprej. Probaj tudi ti tako. Aja, kupčka nič ne podiram.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 15:50:35   
Najaa
Se kar strinjam z zgornjim postom. Otroci imajo različna obdobja in mogoče bo zdaj pač malo manj spala in bo čez nekaj tednov spet vse drugače. Veš, ko si boš za kakšno stvar rekla, aha tako je to, bo pa nasl. dan vse drugače. user posted image
Sploh če sta že začeli uvajat GH, takrat se rad sistem podre.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 15:55:48   
Hope2
Pa še res jeuser posted image .

Če bi naš spal tolk pri 5 mesecih, kot tvoja, bi bil to za nas luksususer posted image . Verjemi hitro se vse obrne in spremeni. Mi smo zdaj na višku luksusa, smo se končno dočakali tega dne, po 11 mesecih spi celo noč ali pa se 1x zbudi. Se pa naš še vedno zbudi ob 6 zjutraj, pa žal ne pali ne mleko, enostavno je treba vstatuser posted image . K sreči se vsaj malo med nama pocarta, da vsaj midva v tem času mal k sebi pridevauser posted image

Se pa strinjam, da ne nosi otroka dol, medtem ko ti pripravljaš mleko.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 16:37:07   
alexjera
Pozdravljena,

odgovorov na tvoje vprašanje je lahko več, ugotoviti moraš samo zakaj noče ali ne more spati.
Naša tamala ga je tudi biksala pri petih mesecih, samo da ni hotela zaspati pri nama ampak kjer koli drugje - babica, dadi, teta ... samo, da ni bila naša spalnica ali njena soba. Je minilo po dveh mesecih.

TVOJ PROBLEM:
- mogoče ima res krče zaradi hrane, poskušaj uvesti nove zadeve pred 12. uro, da do noči prebavi;
- mogoče bi ji bilo potrebno povečati količino večerje;
- mogoče želi bližino mamice in atija (PRI NAS JE TRAJALO EN MESEC);
- nikakor je ne bi nosila ponoči okoli, tudi hrane ji ne bi dajala, če je prej spala skoraj do jutra.

Poiskušaj različne možnosti, pa boš našla REŠITEV. Najverjetneje gre za razvojno fazo ki mine.

Če te kaj potolaži. Mene je kolegica enkrat vpeašala, kako kaj spimo in jaz sem se ji pohvalila da super. Odgovorila mi je, počakaj, da začno rasti zobje. Pa še kako prav je imela.

Pa srečno.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 16:42:07   
PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Mene je kolegica enkrat vpeašala, kako kaj spimo in jaz sem se ji pohvalila da super. Odgovorila mi je, počakaj, da začno rasti zobje. Pa še kako prav je imela.

Pa srečno.


No, to me zanima kako izgleda. Naš namreč v povprečju kar solidno spi, ima 6 mesecev, nima pa še nobenega zobka. Kako izgleda, ko ga dajejo. Neutolažljivo joče ali se zvija ali kako? Danes ponoči je namreč 1 uro jokal (prvič v življenju) ampak tako kot da bi ihtal in se jezil na nekaj ali nekoga. ko sem ga podojila (čeprav mislim da ni bil lačen) se je umiril.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 17:10:16   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby


IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Mene je kolegica enkrat vpeašala, kako kaj spimo in jaz sem se ji pohvalila da super. Odgovorila mi je, počakaj, da začno rasti zobje. Pa še kako prav je imela.

Pa srečno.


No, to me zanima kako izgleda. Naš namreč v povprečju kar solidno spi, ima 6 mesecev, nima pa še nobenega zobka. Kako izgleda, ko ga dajejo. Neutolažljivo joče ali se zvija ali kako? Danes ponoči je namreč 1 uro jokal (prvič v življenju) ampak tako kot da bi ihtal in se jezil na nekaj ali nekoga. ko sem ga podojila (čeprav mislim da ni bil lačen) se je umiril.


Naš je čez dan malo bolj cartavi in vse ga bolj iz tira vrže. Torej več joka, sitnarjenja. Ponoči pa zgleda tako, da se zbudimo po 5-6x na noč, kar naenkrat ornk jok, potolaži ga voda (ne topla) in calgel. Potem vtihne in čez kaki 2 uri spet jok. Ko niso zobki je dan čist drugačen in ponoči spi.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 17:11:15   
ZARA
Bi se strinjala s Petko. Drugače sicer nimam nekih hudih spalnih nasvetov, ker sama nisem imela nikoli problemov s tem. Kar se zob tiče je enako. Prespala je vse noči.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 17:11:55   
Petka09
PC Baby, naša še tudi nima zob pri 6 mescih. Izgleda pa to izraščanje lahko čist različno. Kokr so mi pravle znanke, prijateljice ali kdo drug, je lahko pri enem tako, pri drugem drugače: eni dobijo zobe pa sploh ne veš (bogdaj, da bi naši tako user posted image ), drugi se nenormalno slinijo in si vse tlačijo v usta ter drgnejo dlesen ter so zraven grozno razdražljivi in jokavi, tretji dobijo vročino in drisko, četrti nič ne spijo veliko ponoči, ker jih muči in boli, in tako naprej....

Jaz že od tretjega meseca naprej krivim zobke za marsikatero tečnobo pri naši - no pa še zmer ni pogledal noben ven user posted image . Niti ne vem, kako se to sploh vidi na dlesnih. Jaz ne opazim nobene razlike.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 17:12:10   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Pa še res jeuser posted image .

Če bi naš spal tolk pri 5 mesecih, kot tvoja, bi bil to za nas luksususer posted image . Verjemi hitro se vse obrne in spremeni. Mi smo zdaj na višku luksusa, smo se končno dočakali tega dne, po 11 mesecih spi celo noč ali pa se 1x zbudi. Se pa naš še vedno zbudi ob 6 zjutraj, pa žal ne pali ne mleko, enostavno je treba vstatuser posted image . K sreči se vsaj malo med nama pocarta, da vsaj midva v tem času mal k sebi pridevauser posted image

Se pa strinjam, da ne nosi otroka dol, medtem ko ti pripravljaš mleko.



Hope2, a ti to o mojem otroku govoriš? user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 17:25:45   
alexjera
Zobki?
Pri nas je tako čez dan slinjenje v potokih, občasna nenadna visoka vročina, ki po žlici kalpola v trenutku pade, razdražljivost, driska; včasih vse skupaj, včasih samo ena zadeva. Ponoči pa jokanje v intervalih, cviljenje, stokanje, želja po bližini. Res pa je, da se zadeva stopnjuje, enke in dvojke so bile še ok, ravno skapiraš kako zadeva poteka, svinske pa so trojke, ki baje ful bolijo in pri nas so rastle skoraj 3 mesece, pa šew vedno eden ni zunaj.
Res pa je, da so si otroci zelo različni, mogoče teh težav ne boste imele.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 17:56:29   
Paštetka
Obstaja možnost, da če je ne boš nosila dol in šla sama pripravit mleko, ta čas nazaj zaspi user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 21:35:05   
manna
Se strinjam z Najo - čim se boš navadila na nov ritem, bo spet kaj novega. So pač različna obdobja. 

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
26.10.2009 21:39:03   
sanya
Ojla, no naj še jaz opišem najine spalne navade.

Prvi mesec je res bil naporen, na 2 uri bujenje, mleko, previjanje potem pa po 2-3 ure jokala in komaj, komaj spet nazaj zaspala na rokah. Ko sva bili pri 3 mesecih na sistematskem mi je P povedal, da ponoči nič več mleka, samo čajek, ker se je zelo lepo redila in jaz sem tudi začela z AM.

No in začela se je prava bitka z spanjem. Prve 2-3 noči je bilo OK, potem pa jok in začela je na veliko odvračati flaško, tako da sem spet iz obupa, da mi ne bo spala ponoči začela mleko. Prišlo je obdobje ko je zaspala ob 8, se zbudila ob 1, ob 4 pa nekje ob 6-7. Pa spet imamo sistem.pregled v 4 mesecu in mi spet P pove, da nič mleka ponoči. In jaz spet začnem vztrajati (mi je tudi mama svetovala, da naj poskušam in vztrajam). In res....

Prve noči se je zbujala na 3-4 ure in prosila mleko, ki ga pa ni dobila, celo slepo dudo se ji začela dajati, da bi jo pomirila a nič. A nisem popustila, čeprav mi nekaj noči tudi ni spala po 2 uri, se zbudila okrog 2 in ni spala do 4, pol 5, potem pa že spet ob pol 6 bujenje, ko je pa dobila mleko. Bila je tudi noč ko se je zbujala na pol ure od polnoči do pol 6 zjutraj, ko je dobila mleko potem pa spala do 9. Potem pa sem se odločila, da ji zvečer dam mlečno kašico v mleko. In glej.... že prvo noč je spala od 8 do 4, drugo noč od 8 do 5, zdaj pa spi od 8 do 6. Vendar pa tudi opažam, da takrat ko čez dan dobi 1-2 žlički GH spi zelo nemirno in se tudi zbudi in joče. Verjetno ji to dela prebava, saj sva začele z GH, vendar še v majhnih količinah.

Naj pa še povem, da do sedaj tudi ni zaspala drugače kot na rokah, zadnji teden pa sem kljub velikim naporom dosegla da zaspi sama. Je bilo nekaj žalosti in joka, ampak se je izplačalo. user posted image

Glede spanja podnevi pa tudi čist odvisno, včasih spi po pol ure zjutraj, pa po 2-3 ure popoldan, včasih pa spet obratno. Ampak ponavadi gre samo 2x spat podnevi. Tretjič ji več ne uspe.user posted image Mislim pa da ji svoje skrbi delajo tudi zobeki, saj vidim, da jo dlesna zelo zelo srbijo, tako da se mi tako smili kako se mantra z rokico, da bi si malo oblažila srbenje in bolečino.

Seveda upam, da bo tak način spanja ostal in da ne bo velikih sprememb, posebej ponoči. Lahko le povem, da se je izplačalo vztrajati, čeprav je bilo nekaj noči neprespanih. Sicer pa jo ponoči nisem vzemala iz posteljice, če se je dalo sem jo tako pomirila in nahranila, lučka je gorela le na hodniku in še to s priprtnimi vratmi, tako da sem komaj kaj videla.

Moj nasvet seveda, da vztrajaj v določenem ritmu in ne popuščati. Bo težko ampak se bo izplačalo. Nama se je vse pošlihtalo v dobrem tednu dni.

Lp


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
27.10.2009 10:41:00   
Anonimen
dobrodošla, pri nas se je tut tako nekako začelo in ni bilo bolje kvečjemu vedno slabše, tak da, sej bo!

(odgovor članu sanya)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
27.10.2009 10:58:31   
daisyb
moj mali je strar 4,5 m in tud podobno...dopoldan zaspi za kakih 30 min....popoldan odvisno..od ene do treh ur...pol pa nic vec..razen vcasih se za kakih 20min. ob 19 ga okopam in pol se je...in od 20 do 21 ga pobere. pol pa se zbudi enkrat med 2 in 5h...in spet zaspi do 7 ali 8h. ni nam se uspelo prespati noci..no, saj je tako tudi v redu. ma ponoci se ze zbuja nekaj dni ob 4h..pol spet ob 2h....sem opazila, da ce po dnevi malo je (ni lih velik jedec) pol se zbudi ze prej. okol 5h pa ga vedno sliism kako se premetava, godrnja, zajoka..ma pol mu dam dudko in okol 6h zaspi trdno..ponoci je tud isto...ce se zbudi za jest ob 3h se zacne ze dve uri prej premetavat po postelji...

ne vem nasveta.....provala sem ga dat ze bolj pozno spat pa nic...in tud ce je jedel ob 18h...mu pol ob 20h nisem dala..je sel kar spat...ma se ni zbudil ob 21 za jest ampak spet ponoci.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
27.10.2009 15:30:42   
lily32
Mame se moramo prilagajati ritmu svojih dojenčkov, ki se spreminja in je iz meseca v mesec drugačen. Naša je že prej rada zgodaj vstajala in sedaj, ko se je prmaknila ura, sva od nedelje vsako jutro ob 4.30 pokonci in se igrava, ker se je ona že naspala.user posted image Tako pač je. 

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spanje 5mesečnice - kaj bi ve naredile?
29.10.2009 10:55:44   
Sisy
moj 3 mesečnik je prvi mesec prespal skoraj celo noč,.....

sedaj,pri treh mesecih se zbuja po 3 x na noč,...ob polnoči,treh,petih,..ob šestih ali še prej je že buden,....zakaj se toliko zbuja-NE VEM,...Pa je to moj drugi otrok (prva je mnogo več spala) pa zaradi tega pri tamalemu nisem nič bolj pametna,...čakam da mine oz.da bo tako pogosta bujenja preskočil,....

na MON-u imate članek v katerem lahko preberete da količina zaužite hrane nima nobene veze z količino spanja:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929

pa še drugi,uporabni članki:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,5728628

aja pa še to- naš podnevi včasih spi samo eno uro (ja, v celem dnevu!user posted image ) drugič spet prespi skoraj cel dan, ni pravila,...

Se mi zdi da z raznimi triki ala poskusi otroka zamotit, ne ga dat spat in podobno ne delujejo,..vsaj pri nas ne,..če je zaspan se bo tako drl da ga bom morala uspavat-neglede na uro,...

hočem povedat to: mame se moramo res prilagoditi ritmu dojenčka,drugače ne gre.


< Sporočilo je popravil Sisy -- 29.10.2009 10:59:57 >


_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?