Gina -> RE: naraščaj (27.10.2009 16:35:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Skratka, bodi vesela, da si želijo imet vnuke, imejta jih pa takrat, ko si bosta vidva zaželela. Torej: na odločitev ne vplivajo, si pa vesel, če jo podpirajo. Ja, jaz to tudi tako vidim. Nikdar ne bi vzela za nadlegovanje, če bi mi rekli, da si želijo vnučka. Vesela bi bila, da tako čutijo. Res vesela. Je pa tako,d a sem tako zelo svoboden človek, da ga ni, ki bi mi to svobodo lahko omajal, razen če se s puško pred mano postavi. Zato nikdar ne dojemam nekega dialoga kot pritisk na mojo svobodo. Vsak ima pravico mislit po svoje in delat po svoje. Tako stari starši kot jaz. Čudi me, ko berem po forumih na različnih področjih, kako vas te reči jezijo, če vam kdo reče, kaj je njegova želja, ali pa kakšne stiske nekateri doživljate ob tem - pa ni važno sploh za katero stvar gre. Zdite se mi resnično zelo občutljivi in žal mi je, da ne morete tega sprejemati bolj odprto in z manj osebne sekirancije ob tem, če nekdo pove svojo željo. Saj je zgolj želja - povedal je svoje mnenje. Nič narobe ni, če imate vi drugačnega in on drugačnega. Svobodo imate, popolno svobodo, da se odločite, kot vam paše. Če bi le vi sami zavestno čutili, da vam je dana in po njej brez jeze in strahu delovali. Predvsem pa brez občutkov krivde, ker ste kar ste in ker si želite kot si želite.
|
|
|
|