livia -> RE: DS - majhen obseg glave???? (26.10.2009 7:29:38)
|
Tudi moje izkušnje glede mer, ki jih izmerijo na UZso take, da jim nikoli več nič ve verjamem. En mesec pred porodom so mi rekli, da je tamala težka 3500g, v zadnjem vesecu otrok pridobi še ful in sem se prav bala kakega velikana bom rodila. Na koncu je bila težka 2750g. Ti pa priporočam, da se vseeno psihično pripraviš na marsikaj. Seveda misli pozitivno, ni pa nič napak, če pomisliš tudi na to možnost, da ima otrok lahko DS. Prihajam iz družine, ki ima podobno okvaro in se velikos rečujem z družinami s podobnimi problemi in mi gre na jok, ko starši še po 15-20 letih niso sprejeli svojih otrok, ker so pač kakršni so. Zaprejo jih v razne varstvene domove, čez vikend ne grejo nikamor, da jih ja ne bi nihče videl, družine pogosto razpadejo,.... Jaz mislim, da si s takim otrokom bogatejši za eno veliko življenjsko izkušnjo, če se jo na pravi način lotiš. Jaz ti želim, da bi bilo vse ok, da mere ne držijo, da bo na koncu otroček zdrav. Kaj pa če bi vprašala za še eno mnenje, pa greš še drugam na UZ.
|
|
|
|