biba77 -> nasvet prosim (14.6.2005 8:43:26)
|
Ojla, Larisa! :rozica: Ja, pretanka sluznica je lahko vzrok, da ne pride do vgnezditve... Progesteron pa dobijo nekatere tudi, ce imajo dovolj debelo sluznico; bolj za vzpodbudo rumenemu telescu. Tako ga imam jaz zdaj (vendar sem v IUI postopku in tukaj ga vse dobimo). Ne vem, kaj bi ti svetovala? :zmeden: 1) :metulj: Ce drugace imas svoje M, potem lahko do jeseni pocakas brez, da jemljes Klomifen, in bos videla, kaj bo na naslednjem pregledu (poves ali ne poves, da si ga / nisi ga jemala). 2) :metulj: Lahko menjas G. Predpisati Klomifen, ce ni predtem preverila v cem je tezava... Kaj pa vem? To zgleda kot preventivna medicina in Klomifen vseeno ni cisto nedolzen. 3) :metulj: Svojo G se enkrat poklici/obisci in jo prosi, da ti razlozi zakaj se je tako odlocila. Napisi si par vprasanj, da ne pozabis kaj (zate) pomembnega vprasat. Mogoce si pa me kot laiki vseeno ne razlagamo vsega pravilno?:zmeden2: Upam, da sem ti vsaj malo pomagala... :miska: Pa se nekaj skopirano z MONa: Progesteron skupaj z estrogenom regulira nivoje GnRH, LH in FSH. Progesteron je tisti ki je potreben za odebelitev endometrija in ki podpira nadaljno nosečnost...kasneje progesteron izloča posteljica. Zato se v postopkih skoraj vedno preventivno predpiše. Progesteron se dviga s približevanjem ovulacije in je tisti ki povzroči dvig bt v trenutku ovulacije. Pregled 7 dni po ovulaciji ti pove ali je ovulacije res bila in če je vrednost progesterona v drugem delu ciklusa dovolj visoka. V kolikor namreč vrednosti niso pravilne tudi ne more priti do nosečnosti. Pogosto prenizko vrednost progesterona nakazuje izcedek (rjavkast) v dneh pred nastopom menstruacije. Progesteron Preiskava se naredi 21°dan ciklusa oziroma 7 dni po ovulaciji. Rezultat nad 5 ng/ml potrjuje da je ovulacija bila, vendar je rezultat odličen pri vrednosti nad 10 ng/ml. Pri prenizkih vrednostih gre za nepravilnosti v lutealni fazi. PMS Skoraj vsaka ženska pred menstruacijo občuti določene simptome. Pri nekaterih ženskah so ti simptomi zelo izraziti in obsegajo čustvene in telesne težave. Med čustvenimi težavami so lahko jeza, tesnoba, zmedenost, nihanje razpoloženja, napetost, jokavost, depresija in nezmožnost koncentracije. Med telesnimi simptomi so napihnjenost, oteklost dojk, utrujenost, zaprtje, glavobol in okornost. Vzrok pms pa je ravno nihanje teh hormonov hormonov. Vsi znaki se pa začnejo z ovulacijo. Tako da bi bilo pri tebi za sklepat da imaš ovulacijo 10 dan. Seveda pa upoštevaj da je to samo ugibanje. Boš pa vedela zakaj so hormonske preiskave zelo pomembne. In to 3°dan ciklusa in pa 7 dan po ovulaciji.
|
|
|
|