veronikab -> RE: pomurski dojenčki :) (28.2.2010 15:58:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini oj plavanje.... ne mo več hodili, ker mali nešče biti v obroči :( .... ampak ga je brezveze silit, ker drugače obožuje vodo ....... in še ger na konci nede ščel v bazen ........ držal se me je kak klop kda je vido balon ..... na konci se je vseeno sprostil pa noro ... :) .... mo se pač odili sami kopat :) ...... kda je pa bil manjši je pa užival, zdaj pa nej več ..... malo splet okoliščin, malo strah pred neznanim,.... itd..... pa nič zato .... Vidiš, pri našon je pa glij kontra - najbokše se njemi zdij, kda je v obroči. Te se počuti nadvse varno, pa se držij kak veliki šef, kda je pa na rokaj, njemi pa nej tak lepo. Kak so si deca različna. Najbokše se je pa rejsan ravnati po občutki in tij kak mama že znaš, če je Alekseji fajn eli pa nej in v nekaj ga siliti tuj nej dobro. detelja .... to uvajanje, ki ga prakticirajo v vašem vrtcu se mi zdi čudno ... ampak, ok vsak po svoje .... jaz vem, da se s takim uvajanjem ne bi strinjala in bi bila prvi dan vsekakor zraven oz. nekje v ozadju ..... pa še priporočajo, da je starš vsaj prvi dan nekje zraven in potem odvisno od otroka podaljšuje čas in ga pusti samega ...... pa, da jim bo v treh dneh uspelo uvest otročke ..... uff, dobre so te vzgojiteljice ..... ker kolikor mi je znano bi naj uvajanje trajalo en teden, najboljše dva ..... vsekakor pa ne morejo zahtevat takega uvajanja, ker nimajo zakonske podlage in če starši ne strinjajo lahko oni ne vem kaj trdijo .... če se pa vsi starši strinjajo s takim uvajanje potem sem pa jaz čudna .... pa mi ni problem pustiti otroka pri ljudeh, ki jih pozna ..... pa z izjavo, da prej pustiš otroka prej se navadi se tudi ne strinjam ---- ne morejo posploševat takih stvari za vse otroke .... nekateri pač rabijo več časa, nekateri manj .... in uvajanje bi bilo naj čimmanj stresno, otrok bi naj občutil varnost, itd .... Tudi mene je stisnulo pri srci, kda su mi pravili, kak izgleda uvajanje, samo pravijo, ka baje tej mali najležej tak sprejmejo ločitev od staršov. Gjes san glij zatou planirala, ka man v rezervi še en tedn dopusta, če bi se Jakob nej preveč dobro počujto, pa bi pač nucal malo več časa, ka se navadi. Je pa tak, tiste prve trij dnij eli en teden se glij ten novincem maksimalno posvetijo, tak ka si probajo čimbrej pridobiti njihovo zavupanje in njim pokazati ka jin je tan tudi lejko lepo. Praktično jih majo celli čas skoron po rokaj, pa se resno dosta z njimi ukvarjajo. Tudi sestrična, ka je svojo hčerko pred 2 tednoma v Turnišči uvajala v vrtec, je pravila, ka se novincon resno fejst posvetijo. Problem je ka pri dostih šele 2 eli pa 3 teden vo vdari tista prava kriza. Vorgen ka je vsen mamican (tudi meni) fejst žetno, ka mo mogle svoje sončke dati krej od sebe, mene zdaj že kar nekaj časa stiskavle. Te san pa še prejšnji petek bila na sestanki v slujžbi in mi je šef ponujdo še napredovanje in s ten seveda več odgovornosti in dela in vse nekak tak zamotal, ka toga niti nekak naj nebi mogla odkloniti. Po novon mu mogla 3x na teden oditi v MB, tak ka delovni čas od 8-16h lejko kar pozabin. Kelko časa mu pa te še sploj lejko super z Jakobon? Kriza! Zdaj že sikdar bole razmišlan, če vseeno ne bi koristila možnost 6h delovnika. No mu vijdla, najprej ka vse zalaufa, te mu pa že znala, kak naprej.
|
|
|
|