kalbo
|
S tem nebi bilo nič narobe, če nebi nekatere sestre mislile, da so pametnejše od splošnega zdravnika, če ne še skoraj od neurokirurga. Saj petstokrat ima prav, kaj pa če petstoprvič ne bo imela in bo nesigurno mamico pustila pacat otroka doma. V naši ambulanti je ena taka, pa tud zdravnica, ki sicer velja za dobro pediatrinjo redko prisluhne staršem in je pri nas zaradi tega že dvakrat falila diagnozo. Ko enkrat doživiš hud vročinski krč pri svojem otroku, si pač malo bolj paničen na vročino, kot sicer. No in mali vročina ni padla tri dni, od 40 spet nazaj na 37 s kalpolom, vmes pa svečka (nevemžekera), ker s paracetomolom ne smeš predozirat, pa zavijanje enoletnega otroka v mrzlo brisačo, ni da ni in se pojaviva četrti dan pri zdravniku s tamalo, ki je bla glih na kalpolu in je zgledla ko rožca in rečeva, da vročina ne pade. Ni malo manjkalo, pa bi mi odneslo pokrov že ob sestrinih "dobronamernih" komentarjih. Prideva do zdravnice, poveva za krč, kaj se dogaja in kaj počneva, ona naju pa pa najprej nakuri, kaj se greva s tistimi svečkami, če še nisva slišala za kalpol in kaj otroka matrava z brisačo, če si nisva prebrala zloženke "Moj otrok ima vročino". Men je dvignlo pokrovko in me je žena ravno še pravi čas potisnila ven iz ordinacije, da nebi zdravnici povedal kaj preveč. Prideva domov, mala začne spet navzkriž gledat, kar pomeni, da ji gre spet prot 40 in kaj čmo spet brisača, svečka, jovo na novo celo noč. Če nebi bla sigurna vase in bi delala po njenih navodilih bi nama šla tamala spet v krč. No naslednji dan sva šla spet tja, sestro sem sam grdo pogledal, pa je bla tiho, zdravnico sem pa ustavil in ji rekel, da naj si prebere vse izvide, če pa ne verjame, naj stopi pa v sosednjo ordinacijo vprašat, kakšna je bla tamala in kaj sva doživela in da ne vem na pamet sam tiste zloženke, ampak vse, kar piše na svetovnem internetu od vročine v našem materinem jeziku, šele po tistem je prebledela in rekla samo...prav sta delala, tista svečka je manjše zlo kot krč. Zaključek. Če se tebi zdi, da je otrok za k zdravniku, ga tja pelji, zdrava pamet ti pa pove, da pač otroka za vsako kihanje, svečko al pa kašelj pač ne vlačiš k zdravniku.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 26.10.2009 14:02:47 >
|