Bele lise na nohtih (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Lepota in moda

Sporočilo

scubadiver -> Bele lise na nohtih (24.10.2009 23:49:58)

punce eno vprašanje...Že odkar se spomnim imam po nohtih ogromno belih lis, ki zginjajo in se spet pojavljajo. Je pa imela isto tud moja mami.
A ima katera kakšno idejo kako se tega znebit?

Najaa -> RE: Bele lise na nohtih (25.10.2009 9:15:11)

Baje da se pojavijo, ko ti manjka enega vitamina. Jaz jih imam tudi, sam še nisem ugotovila česa mi manjka, ko se pojavijo.

nanchyka -> RE: Bele lise na nohtih (25.10.2009 9:22:57)

Tudi jaz sem imela včasih takšen problem kot ti, pa sem ga uspela rešiti. V Vitaminski biblji (Earl Mindell) sem prebrala,da je vzrok za nastanek belih lis oz. peg na nohtih pomanjkanje cinka. V DM sem si kupila neke tablete, ki vsebujejeo največ cinka in jih jemala tako kot je bilo predpisano, pa sedaj nimam več tega problema. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
LP

scubadiver -> RE: Bele lise na nohtih (25.10.2009 20:36:43)

O super nanchyka hvala ti, bom kupila cink. Upam da bo pomagalo tudi meni :)

Urko15 -> RE: Bele lise na nohtih (26.10.2009 8:41:32)

Na netu je toliko tem o belih lisah na nohtih in tudi vzrokov je veliko.

vasabo -> RE: Bele lise na nohtih (26.10.2009 9:25:57)

kolikor je meni znano in koliko smo se o teh zadevah učili v šoli je za nastanek lis krivo pomanjkanje kalcija, tako da sam veliko mleka piti pa bo

Urko15 -> RE: Bele lise na nohtih (26.10.2009 9:27:17)

J atudi meni so rekli, da je za to krivo pomanjkanje vitamina E, amapk je še dovolj drugih vzrokov.

Felicita -> RE: Bele lise na nohtih (26.10.2009 9:41:19)

belih lis je več sort (in oblik), pa nakazujejo tudi več težav oz. pomanjkanje določenih vitaminov in/ali mineralov. je pa tko da recimo nekateri vitamini tudi vplivajo na uspešno izrabo mineralov (primer ki sicer nima veze z nohti je povezava železa in vitamina C). zato pomoje je najboljš vzet (če se že greš to) kak dodatek, ki je namenjen prov nohtom - ponavadi vsebuje cink, kalcij, biotin, vitamine A, B, E in D (se mi zdi), pa ponavadi še kake esencialne aminokisline.

scubadiver -> RE: Bele lise na nohtih (26.10.2009 22:31:04)

IZVIRNO SPOROČILO: vasabo

kolikor je meni znano in koliko smo se o teh zadevah učili v šoli je za nastanek lis krivo pomanjkanje kalcija, tako da sam veliko mleka piti pa bo

Tole ne bo po mojem, ker mleka in kalcija sigurno pojem dovolj al pa rajš preveč..

No, zdej ste me pa zmedle, glede na to, da ste naštele skoraj vse vitamine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Bom morala res najti kaj prav za nohte, mogoče bo pa kombinacija pomgala.
Hvala vseeno vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]