Krompir (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


misamuk -> Krompir (24.10.2009 14:31:57)

Halo punce, z mojo 5mesečnico se počasi igrava z GH in je zelo navdušena. Zaenkrat uvajam posamična živila (še en 14 dni, da vse osvojimo, potem bom šla kombinirat). Imam pa par vprašanj glede priprave:
- če krompir miksam s paličnim, pride ven kot lepilo. Delam ga z AM. Kakšen nasvet ?
- ker se damica šele uvaja, je seveda vsa hrana v malih količinah, kar pomeni, da s paličnim težko zmiksam v gladko zmes (če so pa koščki se ji pa dviguje). Zdej, kakšno stvar skuham v večji količini, pa zmrznem po več malih porcijah, ampak še vedno ni idealno zmiksano, kakšne zelenjave (krompir, riž, bučke), pa pač ne moreš zmrznit ? Kaj naredite ve?
- naslednji teden bova poskusili polento, kako gosto naj ji naredim in ker moram počakat, da se shladi, a se ne bo preveč spocala/zgostila vmes ?

Evo, to je to... hvala za pomoč.




mini86 -> RE: Krompir (24.10.2009 15:18:21)

moj pikec je star šele 4 mesece in polno dojen, in ne mislm uvajat GH pred 6 mesecem, ampak ti bom useen probala "pomagat"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
-krompir nikoli ne miksaj ker kokr si sama ugotovila pride poc, pa še ful nekih vitaminov al ne vem že česa zgubi, samo fajn ga pretlači z vilico, lahko dodaš tudi malo kisle smetane (sprva pikico in vsakič pikico več)
-ok riž pa krompirček verjetno lahko v mejhnih količinah skuhaš, ane
ostalo dej pa kr zmrznt v modelček od ledenih kock-dons boš odmrznila eno, jutri dve..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]glede na to da bo tamauček 6 mesecev star šele decembra in ker imamo doma vrt sem dala zmrzniti tudi bučke in domače hruške-nisem še nikoli probala in če ne bo dober lahko še zmeri vržem stran kokr pa da se skos sprašujem kako je...
hruška vem da bo poc ampak ko jo bom speštala iz vilico bo tudi, ane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
-polento skuhaj na vodi in naredi gosto, potem jo pa razreči iz AM do željene gostote, isto mu lahko narediš gres za večerjo, na vodi in razrečeno z AM

to bi blo z moje strani vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] tko js razmišlam in tako bom tudi jaz delala


mi je pa zelo pomagala oz mi bo knjiga z naslovom velika paparica za male papavčke od annabel karmel-sem si jo kar kupila, lahko si jo pa tudi v knjižnici izposodiš. všeč mi je ker je dejansko napisano z zelenjavo ki se jo da dobit pri nas (kokr vemo je velik kuharic z stvarmi ki so težje dostopne in niso v vsakdanji uporabio), zraven je napisan kok porcij dobiš in kaj loh zmrzneš-uglavnem čist sem navdušena nad to knjigo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hope2 -> RE: Krompir (24.10.2009 15:32:49)

Vse sem vedno samo z vilico pretlačila. Z vilico se da pretlačit tako, da ni nobenih koščkov, daš malo več tekočine (vodo v kateri se kuha zelenjava ali AM) in gre zelo lepo. V ostanku vode, kjer si kuhala zelenjavo ali sadje lahko skuhaš polento, jaz skuham bolj redko, ker se potem zgosti. Nekatere kuhajo gosto in potem redčijo. Ugotovi kaj vama bolj paše oz vama je bolj na izi. Včasih pa kar skupaj z brokolijem oz zelenjavo skuham polento, pa mi ni treba mazat 2 posod[sm=smiley36.gif].




Katy78 -> RE: Krompir (24.10.2009 18:09:35)

Če delam za tamalega pire, ga vedno pretlačim samo z vilico, ker s paličnim res rata en velik poc.

Polenta - če mu jo delam kot prikuho pri kosilu, potem naredim bolj redko, pa se potem med hlajenjem ravno prav zgosti. Če pa mu jo delam za večerjo, pa naredim bolj gosto in potem primešam še AM (zdaj že kar navadno mleko) in je ravno prava gostota in temperatura.

Ne vem, jaz sem tudi na začetku kuhala male porcije, pa nisem imela nikoli težav, da palični ne bi do gladkega spasiral. No ok, samo 20ml nisem nikoli skuhala, ampak na začetku tam okoli 100ml in s paličnim ni bilo težav. Saj boš videla, ko boš začela živila kombinirati, boš dala malo tega in malo onega, pa bo takoj ratalo 100ml in palični ne bo delal težav.





misamuk -> RE: Krompir (24.10.2009 21:08:47)

Katy78 hvala (aja, NUKov cucelj je še vedno zakon, pa čeprav narobe obrnjen) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Hvala tudi ostale punce, bom probala z vilico (sej tut zase z vilico delam). Horuk v nove zmage[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Petka09 -> RE: Krompir (24.10.2009 23:13:47)

Meni z vilico ni vedno uspevalo pa še zelo dolgo je trajalo, da sem vse premučkala, zato sem začela uporabljat kar tisto okroglo mečkalko za pire krompir delat (ko ima luknjice). No s tistim hitro zmečkam vse živo.




Stran: [1]