Otrok ne je drugje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Meggi -> Otrok ne je drugje (23.10.2009 12:34:43)

 Naj mi prosim nekdo raztolmači, kako otroka pripravit da več je. Gre za to, da mi je že razredničarka v šoli že večkrat potoćila kako naša 7 letnica slabo je v šoli. Ok doma tudi ni full jedec a obroke zmerno poje. Res ni ljubiteljica salam, pa raznih namazov. Ravno tega imajo pa v šoli veliko. Velikokrat tako poje samo kruh v šoli.
Mene to prehranjevanje že dlje časa najeda. Kako otroka prisiliti, da vsaj poskusi tudi drugo hrano, katere še ne pozna. Solato npr. zeleno res noče jest. Ma a se naj na trepalnice mečem. Zelje, rdečo peso pa poje normalno. Res se pogosto dogaja, da tudi pri babici ne poje vsega, pri tetah,.. In tako je slika da je izbirčna,... Kako se ubadate s tem?





gita10 -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 12:55:52)

Jaz se lahko dobesedno po trepalniah mečem glede hrane. Tudi je star 7 let pa ne je skoraj nič. Doma ga še prepričam, v šoli pa je samo kruh.




rija -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 12:59:29)

meggi, jaz se ne bi sekirala na tvojem mestu...sploh pa ne zaradi "slike" ki jo ima pri drugih....

moj je isti: nikjer ne poje nič, razen doma in pri babicah....in to je to....drugje vzame mogoče kos suhega kruha, kos pice ali pomfrita....torej preverjene zadeve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pa kaj naj? silit ga ne mislim, ker ga v nič nisem.....bo že enkrat sam ugotovil, kaj je dobro in kaj ne....je pa res, da zadnje čase vsaj poskusi košček tega in onega...kar prej ni....




Teni_ -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 13:10:04)

Kot, da bi brala o naši. Će od vsega začetka ni ravno nek jedec. V šoli večinoma tudi je samo kruh, ravno tako ne je klobas in raznih namazov. Solate tudi ne.

Jaz sem že obupala, ker je nikakor ne morem prepričat.




Meggi -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 13:18:36)

NO, ZGLEDA DA NISMO OSAMLJEN PRIMER. Ups!

Zoprno je res, mi smo že poskusili z pripovedjo o lačnih. Malo je zaleglo. Sam za zeleno solato, ni šans. Ma res ne vem!





gita10 -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 13:54:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

NO, ZGLEDA DA NISMO OSAMLJEN PRIMER. Ups!

Zoprno je res, mi smo že poskusili z pripovedjo o lačnih. Malo je zaleglo. Sam za zeleno solato, ni šans. Ma res ne vem!




Moj je meni rekel naj zapakiram vso zeleno solato in pošljem lačnim. Tako, da to njemu sigurno ne pomaga.




nuala -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 15:51:48)

Ce v soli ne je salam, poje pa kruh se mi zdi to cisto sprejemljivo. Ce se ti pa zdi, da premaqlo poje in uciteljica meni, da nima energije, ji daj od doma morda se mleko ali jabolko ( ce se to v Sloveniji sme ). Da ne je solate tudi ni tragicno, jaz je tudi nisem, sploh se ne spomnim veliko otrok iz moje generacije, ki so kot otroci jedli zeleno solato ( pa jo sedaj verjetno jemo vsi ).
S hrano pri babicah in tetah je pa tako, povej jim enkrat za vselej, da ima tvoj otrok najraje preprosto hrano, npr. kruh ali krompir, pa naj ji ponudijo to. Nove okuse pa uvajaj doma. Meni se ne zdi, da bi bil tvoj otrok izbircen. Ce je pri rednih obrokih vecino hrane, ki jo jeste ostali je to cisto ok.




krfjolca -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 20:31:38)

Ha, pri nas je pa ravno obratno [sm=jezicek.gif]. Povsod drugod je vse od A do Ž, jaz se pa lahko na trepalnice mečem, pa bo jedel samo čokoladne kosmiče in rozine. Sem pa tja kako jabolko. In mogoče govejo juho. V vrtcu je vse, pri tašči tudi. Se je že dostikrat zgodilo, da doma ni hotel jest kosila, pa sem samo njegov krožnik nesla nadstropje niže in mu je čez pol ure tašča to ponudila na drugem krožniku in malo prestavljeno, mu je bilo pa ful dobro [sm=smiley36.gif].




Anonimen -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 20:35:10)

Jaz je ne bi silila. Meni hrana v soli tudi ni disala, sem pa imela vedno kaksen dinar, da sem kupila zemljico po soli. Niti danes ne maram meny, mogoce enkrat na dva meseca pa se takrat so palacinke.

Ne vem, kaksen rezim imajo v vasi soli. Mogoce ji das s sabo kaksno banano, jabolko ali misli ploscico, da ne bo lacna.

Bejba je pa full kontra, na obiskih poje ni da ni in ponavadi se izhvali, kako je dobro in pove, da mama in tata tega bas nikoli ne skuhata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Rožica I -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 20:39:06)

Podobno je bilo pri nas, če bi bilo možno bi sam suhi kruh mlatil v šoli. Sem pa tako rešla problem, da pač doma več je, tako zjutraj, kot takoj po šoli in zvečer.
Nimaš kaj!




jakaracman -> RE: Otrok ne je drugje (23.10.2009 20:45:30)

Tvoja ni nič posebnega in se bv obremenjuješ.




Stran: [1]