na ultrazvok z malčkom (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

biga -> na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 10:56:27)

Danes imam morfologijo in bi zelo rada vzela z možem s sabo tudi 2 leti in 5 mesecev starega malčka. Ginekologinja pravi, da naj se sama odločiva, če je dovolj star za to, da ne bo potem razočaran, ker ne bo tako, kot si je dojenčka predstavljal, jaz pa mislim, da mu bo ful zanimivo. A ponavadi vzamete prvega otroka s sabo, koliko so tedaj stari?

zvesta -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 10:59:13)

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Danes imam morfologijo in bi zelo rada vzela z možem s sabo tudi 2 leti in 5 mesecev starega malčka. Ginekologinja pravi, da naj se sama odločiva, če je dovolj star za to, da ne bo potem razočaran, ker ne bo tako, kot si je dojenčka predstavljal, jaz pa mislim, da mu bo ful zanimivo. A ponavadi vzamete prvega otroka s sabo, koliko so tedaj stari?

isto sva se spraševala midva en teden nazaj, sin je podobne starosti...

na koncu sva ga pustila doma, ker vem, da ne bi zdržal cele morfologije... poleg tega moram sama uporabiti kar veliko domišljije, da vidim točno tisto, kar mi G kaže.... če bi bil pa 3d UZ, bi ga pa verjetno vzela zraven..

jakaracman -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 11:02:27)

Odvisno kako dela morfologijo.Moja jo je delal 45 min.Moža je poklicala na koncu in mu malo pokazala.To bi zdržal tudi malček, verjetno pa ne bi zdržal 40 min v čakalnici in tudi videl oz. predstavljal si ne bo nič.Jaz ga sigurno ne bi vzela sabo.

madejka -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 11:04:05)

Midva sva ga vzela zraven na morfologijo... bil je star ene 18m se mi zdi. Je ful gledal, kaj se dogaja, mož mu je pa sproti vse razlagal. Saj ni dost dojel, ampak se mu je vidlo, da se mu je dopadlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Jaz bi ga na tvojem mestu vzela zraven, ker sem bila sama vesela, da smo bili skupaj ko smo zvedeli spol. Ti se pa odloči sama glede na svojega otroka, ga ti najbolje poznaš, da veš, koliko mu lahko razložiš in pokažeš.

madejka -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 11:05:41)

Joooj tak dolgo si imela UZ? Meni ga je nardila v max 15 min... pa sta tud prišla samo na tisti del, na katerem je pokazala rokice pa nogice pa tako. Prej res nima smisla da hodi.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.10.2009 11:05:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ellie -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 11:10:56)

Jaz sem vzela zraven malo staro skoraj 2 leti. Sicer je moja morfologija trajala 10 min. Ampak se je ful bala zame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ji ni blo jasno, kaj mi G dela tam po trebuhu z neko mašino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] od takrat pa je ful navdušena nad UZ slikicami...skos pravi, da je to bebika in jih ful rada gleda. Čeprav ji tak ni jasno...pač ponavlja to, kar ji povemo.

sazi -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 11:15:29)

Mi smo šli na pregled vsi - mož in 30-mesečnik, pa je bilo prav fajn. Ko je malega nehalo zanimat, se je z njim malo več mož ukvarjal, potem je pa mali spet gledal. Prav fajn je bilo. Je bil že na NS, kjer smo imeli tudi 3-D zraven in je potem doma z veseljem gledal filmček in vsem kazal, kkao se dojenček v trebuhu obrača.

yania -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 12:29:02)

Moja 5 letnica je ša zraven, no takrat je bila 4...in na NS vpraša ona direkt zdr.: a ima lulčka?...vsi smo bili začudeni in se smejali,,,kako brihtno to vpraša...a...

No na morfologiji je bila tudi zravne,,,ne vem če je dolgo trajalo,,,meni se ni zdelo, Naji pa še manj, in sama je govorila, glej mami tule ima glavico, glej mami tule ima rokico, a si vidla mami,,,ja čist je noter padla res...pa še prav je kazala...moja G je bila čisto paf, kako obvlada,,,je pa vedela, kaka bo to slika na tisti "televiziji" in kako se bo videl dojenček, ker je že prej videla kak filmček, pa še slikico sem ji pokazala s prvega UZ ko se ipak nič ne vidi...
Glej, če se otrok veseli iti zraven, ga vzemi. Naredi po svoje...enim bi bilo dolgčas, enim pa ne...

pa srečno..

Najaa -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 13:14:39)

Mi je rekla ena enkrat, da je vzela svojo 4-letnico s sabo na UZ pregled in je bila mala ful razočarana, ker je pričakovala, da bo najmanj dojenčka kot je baby born vidla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa ne, ne bi vzela otroka vsaj do 5 let zraven, ker mu bo samo dolgčas.

janapan -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 13:55:47)

Me ni se pa zdi da dokler otrok ni dovolj star da razume prav eno breme da ga vozimo s sabo na ultrazvoke, ker to počnemo zgolj in samo zaradi sebe in ne zaradi otroka......Tako ali tako mu ne bo nič jasno, ena je napisala da je bil prestrašen kaj delajo z mamico, mogoče jih celo prestraši to ker namesto bratca ali sestrice, ki si jih predstavljajo na ekranu vidijo en bel obris na črni podlagi. Meni na kraj pameti ne pade da bi mojo 2,5 letnico peljala s sabo, raje se z njo pogovarjava o dojenčku doma.

zvesta -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 14:01:34)

Haha, ko sem v prvi nosečnosti doma kazala filmčke z NS, je moja takrat 4-letna nečakinja komentirala: Babi, glej, pingvin. [sm=jezicek.gif]

Jančika_ -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 14:03:30)

Na NS in morfologijo nisem jemala otrok s sabo, ker mi je to dvoje enostavno preresna zadeva, kjer se še lahko pokaže, da je kaj narobe. In če bi bilo kaj narobe, bi imela sama s sabo dovolj dela, ne da bi se morala še z otrokom ukvarjat. Na morfologiji tokrat tudi moža ni bilo zraven, ker mi je G ni napovedal in mi jo je naredil malo bolj zgodaj kot pri prvih dveh, tako da je nisem pričakovala.

Smo pa naredili tako, da smo šli pri 28 tednih na samoplačniški 3D UZ vsi skupaj, posebej zato, ker je 5-letnik hotel videti, "kako zdravnik vidi v trebuh". In ga je res pritegnilo in zanimalo, vse je pokomentiral (na 3D se itak veliko bolj realno vidi kot na 2D). 3-letnik pa je medtem poskušal demolirati ordinacijo in mu je dol viselo, kaj je tam na ekranu. Edino ko sem lezla z mize, se je razjokal, da hoče dojenček ven in zakaj ga ne damo ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 

Jančika_ -> RE: na ultrazvok z malčkom (23.10.2009 14:06:55)

Aja, v drugi nosečnosti nisem prvega otroka vzela na noben UZ, ker je bil še premajhen (narazen sta dve leti).

Jančika_ -> RE: na ultrazvok z malčkom (24.10.2009 15:33:41)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Haha, ko sem v prvi nosečnosti doma kazala filmčke z NS, je moja takrat 4-letna nečakinja komentirala: Babi, glej, pingvin. [sm=jezicek.gif]

Moj nečak je bil zraven na NS, takrat je bil star malo več kot dve leti, in je rekel: Ati, lej opico![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sabri -> RE: na ultrazvok z malčkom (26.10.2009 20:54:01)

Naša 2,5 letnica je bila danes z nama na nuhalni, ker sva ji povedala, kam greva in je hotla videt bebico. Nisva se mogla takoj odločit ali bi jo vzela ali ne. Na koncu je šla z nama in sta bila notri na začetku 10 minut je dr tudi njej razlagala vse ful lepo, potem pa sta šla ven. Tako, da mi ni bilo žal, da je šla z nama, ker se je do večera važila, da je videla bebico in da moramo čuvat mamin buši, ker je notri itd.

Stran: [1]