Pasji potni list (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Pasji potni list (13.6.2005 19:51:29)

Baguska, Splišni, Cuma itd :)

Kako je s pasjim potnim listom? Za koliko časa velja (ena štampiljka, če se ne motim:zmeden: ) pa kolk stane? A dejansko veterinar vsakič pregleda psa al samo poštemplja tisto knjižco?

lp,:fis:

SANDY -> Pasji potni list (13.6.2005 19:52:14)

fiš, sej bi lahko vedla..sej imaš že izkušnje...z ribami ;):)-:)-

anajmad -> Pasji potni list (13.6.2005 19:58:29)

Kliči na veterinarsko,tam ti bodo vse povedal.Mislim,pa ker imaš tafrišnega:kuza:,če greš kam,ti ne bo treba po štampiljko.Včasih je veljal do naslednjega ceplenja.Sedaj pa ne vem,ko smo v EU.
en lp:morje:D.

Anonimen -> Pasji potni list (13.6.2005 20:10:20)

Včasih je žig veljal tri mesece, pregled pa je bil odvisno od veterinarja. Eni so samo vprašali, če je vse ok, drugi pa so psa tudi pregledali (pretipali, izmerili temperaturo, pregledali ušesa, gobec in genitalije). Cene se ne spomnim več.
Kako je zdaj, ne vem. Mi smo jo dali čipirat in obvezno cepit, knjižico ima, na meji pa z njo samo pomahaš in te pustijo mimo. Še nikoli je niso pogledali.
... samo na Hrvaški meji težijo :)-.

Anonimen -> Pasji potni list (13.6.2005 20:11:54)

SANDY o ne ne, daleč jst od izkušenj z ribami:ups: Nekatere so mi bljak, nekaterih se pa bojim:ups:

SANDY -> Pasji potni list (13.6.2005 20:16:16)

kaj pa same sebe :)-:)-

Anonimen -> Pasji potni list (13.6.2005 20:19:33)

Ne, mene se sam drugi bojijo:hudicek::)-:hudicek:

biba77 -> Pasji potni list (13.6.2005 21:21:36)

Meni je veterinar nazadnje povedal, da mora bit :kuza: cepljena proti steklini najmanj 10 dni pred odhodom v tujino oz. da je lahko od zadnjega cepljenja pred odhodom v tujino najvec 6 mesecev.
Sem se se pritozevala, v cem je potem smisel, da se cepi enkrat na leto, ce je potem samo pol leta veljavno v smislu potovanja z ljubljenckom v tujino.
Noro.:hudicek:

Anonimen -> Pasji potni list (13.6.2005 21:58:04)

Ja, tako nekako kot pravijo predhodnice. Sicer mi zdaj že kakšni dve leti nismo z Mišo šli na morje, ker pač ne morem dveh anenkrat lovit po plaži, pa še v bazen je ne pustijo, kurbe švabske. Drugače smo jo pa mi vedno švercali. Lepo smo jo dali pod noge oziroma zraven nog in je bilo. Samo Miša je tiho, če ji rečeš. Ne tako kot Zara:).

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.6.2005 22:11:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

evci -> Pasji potni list (13.6.2005 22:29:54)

pes mora bit cepljen proti steklini in potem rabiš s sabo tisto rumeno knjižico in potrdilo od veterinarja. lani mi ga je veterinar dal za 3 mesece. lp

Anonimen -> Pasji potni list (13.6.2005 22:56:23)

Zdaj knjižica ni več rumena, zdaj je modra - EU.

Divja vijolica -> Pasji potni list (13.6.2005 23:12:34)

Mene pa zanima, če rabi pes, če gre npr. na Hrvaško, čip? Lani smo imeli samo tisto knjižico s cepljenji, na meji so jo temeljito pregledali, pa še to so se zmrdovali, ker ni bilo nalepljene slike od psa.

Anonimen -> Pasji potni list (14.6.2005 8:48:25)

Čip rabijo psi, ki so bili skoteni po določenem letu, pa ne vem več kdaj. Naša je stara 4 leta in ga ne bi rabila, pa smo ji ga vseeno dali. Saj je isti šmorn kot cepljenje, nič bolj ne boli, če se ga zaradi tega branite.

Divja vijolica -> Pasji potni list (14.6.2005 9:12:26)

Ja naš bo letos 3 leta. Sem pa enkrat po tv gledala kako vstavljajo čip, z eno res debelo iglo. Zgledalo je mal grozno. Je pa naš kužek čisto majhen in ful občutljiv, tako da me kar mal skrbi. Koliko pa stane, da mu vstavijo čip?

Anonimen -> Pasji potni list (14.6.2005 9:34:32)

Mislim da okoli 3.000 SIT. In če je naša Miša preživela, potem vsak. Pa nič ni groznega, brez skrbi, da ji jaz v nasprotnem primeru ne bi dala vstaviti čipa. Meni se svaka živalica tako smili, da imam samo ob misli, da katero kaj boli ali da kakorkoli trpi, solzne oči. To vstavljanje čipa je tako hitro končano kot cepljenje. In tudi veterinar je prisegel, da nič bolj ne boli.

Divja vijolica -> Pasji potni list (14.6.2005 9:38:14)

Potem se bomo pa kar odločili za čip, prej sem namreč res odlašala. Hvala za informacijo. :rozica:

spacey -> Pasji potni list (14.6.2005 15:44:08)

:kuza: Potni list, velja dokler je kuža živ (se mal čudno sliši)
:kuza: Čip dobijo vsi psi skoteni po o1.o1.2oo3 in to brezplačno (pri 1. cepljenju stekline)
:kuza: Obvezno cepljenje je steklina 1x letno in po želji 8-valentno, vendar 2., 3. in 4. mesec pasjega življenja obvezno
:kuza: Potrdilo o pasjem zdravju načeloma velja 3 mesece in se ga opravi cca. 10 dni pred odhodom iz države

:fis: če te še kaj zanima pa vprašaj. :)

Stran: [1]