Preživnina - olajšava (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Spicy Black -> Preživnina - olajšava (13.6.2005 18:54:32)

Lep pozdrav vsem!

Z očetom hčerke sva ločena in je letos prvič vpisal plačane preživnine kot olajšavo.S tem pa se je moj znesek presežene dohodnine zmanjšal :( iz 40.900 na 13.207 :hudicek:...Kar me je jasno raz:hudicek:kurilo..še tisto kar bi morala dobiti mi je padlo v vodo...a poznate kakšno rešitev??

Gina -> Preživnina - olajšava (13.6.2005 19:01:49)

Saj je še malo dobil. Naš sistem dohodnine je zasnovan tako, da podpira neodgovorne moške, ki plačujejo minimalca pri preživnini. Npr. da ima nekdo za plačevat 15.000,- na mesec, pa da ima dva otroka, dobi vsak mesec 15.000.- pri dohodnini nazaj!! Ženska pa zato pade po možnosti v višji plačilni razred in dobi ravno zaradi teh 15.000.- vsak mesec 10.000 (za dva otroka) manj otroških dodatkov in 10.000.- več vrtca za plačevat. Na koncu bi bila na boljšem, če ji sploh nič ne bi plačeval. Zelo slabo skrbi država za te reči. Se vidi, da so te zakone moški pisali, pa da so bile samohranilke preveč zaposlene z otroki, da bi lahko sploh kaj rekle.

Aja, nič ne moreš naredit. Če ti plačuje 15000.- na mesec ima pravico pol uveljavljat. Svinjarija, vem. ne bi smeli imeti moški te pravice. Če ne plačujejo pol stroškov, ne bi smeli imeti zakonske podlage terjat polovico olajšave. Ampak država trdi, da je 15000 polovica minimuma za otroka. Me zanima, kdo ga bo preživel s tem denarjem.

Ne sekiraj se, najboljše, da ga greš tožit za večjo preživnino, potem ti bo vseeno, če pol uveljavlja.

Stran: [1]