lana luna
|
en lep pozdravček tudi od mene... mi je kr en cajt trajalo da sem se spravla za računalnik, ampak ratal pa je tut mi se lepo zahvaljujemo za vse čestitke prihod našega septemberskega aprilčka je bil tut čist filmski. vse kar mi ni blo všeč pri prvem porodu se pri drugem ni ponovilo. morm rečt da je res velik odvisno od tega kakšno babco dobiš pri porodu. tokrat sem mela res srečo, tko da sem jo odnesla brez umetnih popadkov, brez kahle, brez neskončnega obračanja z levega na desni bok, brez rezanja (samo ene par lepotnih šivčkov, ki so neprimerno lažji za preživet kot pa epizotomija), mela sem celo nadstandarsno porodno, ker v nedeljo zjutraj tam ni blo nobene žive duše, ki bi prišla rodit, razen mene. celo radio center sem poslušala med popadki pa je bla kar fajn muska no in ker so spomini na drugi porod res lepi in je vse potekalo filmsko, porodno zgodbo z veseljem delim z vami. ampak vas opozarjam, da če se vam ne da brat je ni treba brat, ker se še zihr spomnete, da k jest začnem pisat me je težko ustavt, tko da... no u glavnem, se je zares začelo dogajat v soboto ob devetih zvečer. popadke sem mela nekak na 3 do 5 minut. in tko je blo do enih zjutraj. med tem časom sem mela še zadnji napad gnezdenja, tko da sem preoblekla vse tri pojstle, skopala našo septembrko, jo spokala spat, posesala in pomila ves podn, pospravla kuhno (brez zamere, ampak se morm pohvalt ker sem res mela napad čiščenja ), pa kopalnco sem zdrgnila u nulo. vmes se mi je obrnil v strojih še ene pet žeht cunj. in ob enih sem šla pod tuš, pol pa mal na kavč na bok. in pol se je začelo zares zares. so me začel popadki svinsko štihat... in sem skos razmišljala kolk cajt mislm vztrajat doma. in vmes sem šla še ene parkrat pod tuš, pa iz sušilca dve žehti zložila in ves cajt iskala kateri položaj mi med popadki najbolj ustreza. okol petih sem šla mal ležat in pogruntala, da je tko še najlažje predihat. pol sem se pa odločla da gremo v P, ker ležim pa loh tut tam. ob šestih sva z dragim, ki je bil revež ves zaliman od napol prespane noči prišla v P. odprta sem bla dobre 5 cm in moj je pač strokovno izračunal da bomo fertik tm nek okol 12h. ob pol sedmih sem dobila klistir, ob sedmih pa že uživala v radostih le tega pol sem šla mal na porodno mizo uživat v prej omenjeni glasbi. ob pol osmih me je babca še enkrat poslala na WC. potem me je spet pregledala in me razveselila z novico da smo odprti 9 cm petnajst do osmih mi pošlje sms, da je sam na petrol skoču po sendvič. in takrat mi je tut babca predrla mehur, takoj zatem pa sem bila odprta že čist. in hoče babca ven po mojga desca in njega itak še ni iz petrola. in ob osmih bi jest že prtiskala, ker me je ornk dol tiščalo. mojga pa še kr od nikoder. in ga ob 8.02 kličem kje zaboga je, ker jest mislm že rodit. in on frajer u avtu papca sendvič... in pol prleti notr pa tm stoji k kup nesreče in ga itak prijazno napizdim kaj stoji tm, de nej hitr fotoaparat najde ker jest mislm rodit. in res ob 8.11 prijoka na svet naš mali fantek. a največje presenečenje je presrečni očka pršparu za na konc. mi ves srečen pove da je fantek (kar sem jest ponesreči izvedela že 6 tednov prej, k je naš mulčk mamici pokazu svoje premoženje, očka pa ni blo zravn) in jest mu pač povem da vem in da nism hotla še njemu povedat, ker mu nism hotla vzet presenečenja, ker pač nisva želela vedt kaj bomo meli (matr sm tole zakomplicirala, jah lanaluna pač ). ja in pol jest še zmerej gledam in čakam da bo on babci povedal kako bo fantku ime, ker za fantka je imel on ime izbran. in on izjav da se še ni odloču al bo Lovro al bo Izak. in men od presenečenja kar oči ven stopjo. ker sem 9 mescov mela u glav samo imeni Lovro in Tinkara, zadnjih 6 tednov pa pač samo Lovro. in po desetih minutah ga babca že tretjič vpraša če že vemo kako bo fantku ime. revež je bil čist pod stresam očka in potem se je odloču za Izaka. ampak sem jest Izaku še vsen ene parkrat rekla kar Lovro. pa ene par smsov sva tut dobla da čestitajo za Lovrota tko da Lovro bo naš tretji otrok baje... no evo to je to. zdj smo doma, Sara je lepo sprejela bratca, sicer je trenutno malo muhasta, ker ji zobki nagajajo, drugač sta pa obadva prou srčka. aja batec Itak (tko mu reče Sara) se pridno doji in ma že čez 4 kile. mi je kar malo čudn, ker Sara je bolj drobižaste sorte. zgleda jo bo batec ujel prav kmalu
|