RES DOBRI MUFFIINI (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


uškinamama -> RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 9:46:54)

Imate kakšen oh in sploh recept? Jaz jih nisem še nikoli pekle , bi jih pa danes. Moram biti na kaj posebno pozorna? Aja , morajo biti taki sočni, mastni,,,da kar sami po grlu zdrknejo.

Hvala




Felicita -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 9:52:30)

meni so zakon teli: http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Maffini_za_cokoholike-2482.html in ob dobri pečici in upoštevanju recepta ne morjo 'ne ratat'. 
p.s.: sladkorja dam jest manj (med 80 in 100g), jogurt sadni (jagoda, banana, borovnica,...) in v mleko kakav. čokoladne koščke pa jest mešam - temna, mlečna in bela čokolada.




zvesta -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 9:52:39)

Prisegam na švarcvaldske.... pol pa čisto prilagajam s sadjem, ki je pri roki... so sočni in fini... pa količino čokolade običajno podvojim...

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Schwarzwaldski_muffini-6065.html




grahek85 -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 9:58:15)

Jaz sem tudi prepekla precej mafinov, ki so na kulinariki in še kje. Ne glede na to, kaj in kako sem spekla, so bili tile zmeraj absolutni zmagovalci:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3690

Zadeva je sila preprosta, ker so še mere v šalicah, ne na g. Iz teh količin sem jaz dobila 24 kom, torej 2 rundi. Posebej paziti je treba pa samo na to, da vlažne in suhe sestavine zmešaš posebej in da res samo na hitro premešaš, ko jih združiš. In je to to.




muki1 -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 11:01:34)

Še nikoli nisem pekla mafinov, zato mi nekaj povejte.

Tista posoda za mafine, oziroma pekač. A v vsako luknjo moraš dati prej papirček in potem s tem papirčkom pečeš, ali kak to gre?

Sramota [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





Onasiss -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 11:08:00)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Še nikoli nisem pekla mafinov, zato mi nekaj povejte.

Tista posoda za mafine, oziroma pekač. A v vsako luknjo moraš dati prej papirček in potem s tem papirčkom pečeš, ali kak to gre?

Sramota [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



Ni sramota...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja... papirčke daš v pekač....in potem not naliješ maso in spečeš.




Felicita -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 11:08:36)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Še nikoli nisem pekla mafinov, zato mi nekaj povejte.

Tista posoda za mafine, oziroma pekač. A v vsako luknjo moraš dati prej papirček in potem s tem papirčkom pečeš, ali kak to gre?

Sramota [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




kokr želiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jest mam običnega; ena opcija je margarina + drobtine (vsako posodico posebi, zna bit zamudno in umazano), druga so pa papirnate posodice - fajn je dat 2 al pa 3, ko sem dajala po eno so se mi nekejkrat strgale oz. premočile.




veronikab -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 11:20:26)

Jaz delam te, sem na kulinariki.net snela en recept in ga malce spremenila in so mi zelo dobri:

Muffini, za 12 kolačkov (meni jih rata malce več):

-350 g moke
-125 g kristalnega sladkorja
-1 pecilni
-1/4 žličke soli
- 250 g mascarpone
-1 jajce
-250 ml mleka
-80 g masla (raztopimo)

-100-gramska čokolada, nasekljana, lahko z lešniki/rozinami/ostalimi dodatki
-mandlji v lističih (ena vrečka)
- nutella

Zmešamo vse skupaj, čokolado in mandlje vmešamo na koncu, papirnat posodice napolnimo do 2/3, na vrh damo eno kavno žličko nutelle, pečemo 15-25 min na 190-195 stopinj C (odvisno od pečice), dokler lepo ne porjavijo.


Pa dober tek!




kjava -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 12:06:30)

Teli pridejo oboji ful sočni. Pa za spremembo niso črni, mislim, da so vse ostale dale take s čokolado:

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Muffini_z_jabolki,_cimetom_in_rozinami-10918.html

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Muffini_za_sladokusce-5564.html




alička -> RE: RES DOBRI MUFFIINI (22.10.2009 18:32:07)

Tudi meni so zako muffini za čokoholike iz kulinarike!

Papirčki niso nujni če imaš silikonski pekač.




Stran: [1]