arsha -> Oprostitev plačila zaradi socialnega položaja kljub izkazanim visokim dohodkom (20.10.2009 21:46:20)
|
Pozdravljene Zanima me, ali poznate kak primer, ko se je uveljavljala oprostitev plačila zaradi socialnega položaja kljub izkazanim visokim dohodkom. Zakon namreč to omogoča, kot piše v uradnem listu. Moja situacija je namreč taka: živim sama s hčerko, v najemniškem enosobnem stanovanju, na željo najemodajalca neprijavljena, stalno bivališče imam prijavljeno pri prijateljici (torej smo tudi v prekršku), preživnine ne prejemam - ni izterljiva, ker oče ni znan, tudi nadomestila torej ne prejemam, plačo imam 1060 ojrov neto + 30 ojrov otroškega dodatka, torej recimo 1100, da bo lažja računica. Ko odplačam stanarino (220) in položnice, mi ostane poleti ca. 600, pozimi ca. 500 ojrov, od tega so mi naračunali 200 za vrtec, torej ostane 300 do max 400 za bencin, hrano in ostale stroške. Ne morem reči, da životarim, živim pa skozi na meji krize in molim, da mi kakšna stvar ne crkne (npr. avto, peč, štedilnik), ker ne bi zmogla plačati servisa. Razmišljam, da bi uveljavljala oprostitev plačila, ker ocenjujem, da je to težek socialni položaj, čeprav po plači sodeč, na prvi pogled ne izgleda tako. Kaj pa ve menite? Imate s tem kakšne izkušnje? LPA
|
|
|
|