Škiljenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

rina22 -> Škiljenje (20.10.2009 20:17:49)

Zanima me, kak dolgo je "normalno", da otrok škili? Do katerega meseca? Kdaj je čas za zaskrbljenost, da "zares" škili?

Nekje sem prebrala, da veliko dojenčkov škili, ker še ne morejo nadzorovati obeh okic naenkrat. Je to sploh res? In če je, kdaj naj postanem zaskrbljena?

Moja hčerka je stara skoraj 11 tednov in velikokrat škili[sm=zmeden.gif]

Danijela1983 -> RE: Škiljenje (20.10.2009 20:24:59)

Pozdravljena! Moj sinek je star 4 mesece in pol. Njemu sta tudi očki nekje do 2,5 mesecev begali, potem pa se je samo od sebe popravilo. Res je, da novorojenčki takoj ne nadzorujejo obeh očk.

rina22 -> RE: Škiljenje (20.10.2009 20:28:01)

Hvala za odgovor [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Torej, bi me počasi že moralo skrbeti?

manna -> RE: Škiljenje (20.10.2009 21:48:26)

rina22, tisto "pravo"  škiljenje, pri katerem bi moral otrok nositi potem očala, se razvije kasneje, okrog 3 let. Pa tudi to potem izgine, približno nekje do pubertete. Je pa posledica tega da raste ena očesna mišica hitreje kot druga.

rina22 -> RE: Škiljenje (20.10.2009 22:15:03)

manna, hvala za odgovor in razlago [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Sem bila že malo zaskrbljena, ko včasih res zaškili precej. Zdaj imam upanje, da bo minilo[sm=smiley1.gif] Čisto možno pa je, da bo škilila, ker je imel tudi partner težave s škiljenjem v otroštvu. Zato me je zanimalo, če je možno, da se to vidi že zdaj in se stvar ne bo popravila.

ledenka -> RE: Škiljenje (20.10.2009 23:09:10)

škiljenje naj bi izginilo do 6. meseca. če ne, je na to treba opozorit pediatra, ki ukrepa naprej.

kallia -> RE: Škiljenje (21.10.2009 7:48:10)

Jst sm pediatrinji pri 6 mesecih povedala za škiljenje, pa je rekla, da se ima čas popraviti do enega leta. Pa je postajalo vedno slabše. Pri enem letu, nam je dala napotnico za okulista, zdaj pa že skoraj štiri mesece nosimo očala. Trenutno smo stari 20 mesecev. Če otrok škili, ko je že star eno leto, je najbolje da čimprej dobi očala. Pri treh letih je že malo prepozno.
Okulistka je optimistična in pravi, da naj bi se kmalu popravilo (v letu ali dveh), predvsem zaradi tega, ker jih je začel tako majhen nosit.

kristinaj -> RE: Škiljenje (21.10.2009 8:16:26)

normalno...... kmalu bo začela normalno gledat...

Češnca -> RE: Škiljenje (21.10.2009 8:45:59)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

škiljenje naj bi izginilo do 6. meseca. če ne, je na to treba opozorit pediatra, ki ukrepa naprej.

Takšen podatek sem tud jst zasledila. Naj te ne skrbi. [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]