zibro kamin (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mala zirafa -> zibro kamin (20.10.2009 17:39:37)

Haj!

Zanimamo se za nakup tega kamina na petrolej.Še nikoli se nismo greli na petrolej pa nas zanima dejanska poraba, ali se splača, ali že ga kdo ima, izkušnje, dobre in slabe strani tega kamina??Res da nima nizke cene..
Odločamo se med tem in kaminom na drva.
Hvala.




Šarki -> RE: zibro kamin (20.10.2009 19:57:48)

poraba se je nama zdela zelo nizka, izključno s  tem sva se grela ene 6 let nazaj. samo ima nek svoj vonj. pa sva kupovala nekega ekstra brez vonja ampak vseeno... je boj praktično od drv, ker sam naliješ not in lah prižgeš, ampak meni osebno je bolj všeč na drva, ker se rada pomatram in zakurim... včasih pomislim da sem en mejčkn piromanka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




TomTaylor -> RE: zibro kamin (20.10.2009 22:39:17)

kot je že rekla Šarki - enostaven za prižgat, vendar je mene zelo motil vonj po petroleju. Mi2 sva imela sicer oboje - kamin in Zibro (ker sva morala ogreti več prostorov naenkrat) in se mi je zdela peč boljša, ker je oddajala boljšo toploto v prostor - ko sva nehala kurit je bilo v prostoru dalj časa še toplo kajti peč je še vedno bila nekaj časa topla, medtem ko sva ugasnila bZibro se je v pol ure ohladilo. Pa tudi zračunala sva takrat, da je petrolej v primerjavi s ceno bukovih drv precej drag.
Jz ti priporočam kaminsko peč, pač malo zasmrdi na začetku po dimu, ampak tisto odpreš okno za 5 minutk in je, Zibro pa skoz smrdi. Pa tudi toplota ki jo oddaja Zibro alpa toplota od kamina sta kot dan in noč.




Belika -> RE: zibro kamin (21.10.2009 21:46:07)

Mi smo ga vrnili, ker je preveč smrdelo. So nam na podlagi tega celo vrnili denar. Uglavnem od tistega smrada je prav glava bolela. Tisti brez vonja se je pa težko dobil oz. je bil takoj razprodan (bilo je to par let nazaj, ne vem če je sedaj kaj bolj dosegljiv)




mala zirafa -> RE: zibro kamin (22.10.2009 15:41:45)

Najlepša vam hvala.Ravno smradu smo se bali.




Stran: [1]