po smrti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

Čebel@ -> po smrti (20.10.2009 15:01:50)

mami ima maltežanko staro 14 let in ker je kuža že zelo bulasta bo trebuščku(jo ne boli),skoraj slepa in gluha,težko diha(hrope)-se moja starša počasi pripravljata da bo poginila.......mami me je spraševala kam naj jo pelje če bi bila kuža mrtva ko bi ona prišla iz službe....moja (pametna) sestra ji je svetovala da jo naj zakopljejo na njivi(to je meni adijo,ker jo lahko izkoplejo) ali pa vržejo v gnoj......no moj odgovor je bil da naj jo takrat pač da v škatlo in jo pelje k veterinarju,da bojo oni potem uštimali........včeraj sem pa jaz našo psičko(mojo) peljala ven pobirat šive in ko sva odhajali,sem pri zadnjih vratih videla en pol kombi in veterinarja in še enega moškega ki sta pasja trupla dobesedno zmetala v prtljažnik da bi jih odpeljali upepeliti

ali ste ve dale psa upepeliti(k veterinarju) ali kako drugače se "znebile" trupla?

ledenaa -> RE: po smrti (20.10.2009 15:11:06)

Oba psa sem jim predala,tako so naredili obudkcijo in si še vnaprej "pomagali"

Tudi doma se lahko psa pokoplje

ajataja -> RE: po smrti (20.10.2009 15:12:02)

Pa zakoplješ na enem mestu na vrtu pa tam potem ne odkopavaš,si pa ja zapomneš.

Čebel@ -> RE: po smrti (20.10.2009 15:15:08)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Pa zakoplješ na enem mestu na vrtu pa tam potem ne odkopavaš,si pa ja zapomneš.
ne mislim to,da bi zdej mami odkopavala,ampak kakšna druga žival-sem se narobe izrazila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

ledenaa -> RE: po smrti (20.10.2009 15:21:52)

majchy če bo pokop "pravilen" potem ne bo nobena žival odkopavala

grobek mora biti cca 2,5 metra globok

če je preplitek potem itak privablja marsikoga

Čebel@ -> RE: po smrti (20.10.2009 15:25:08)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

majchy če bo pokop "pravilen" potem ne bo nobena žival odkopavala

grobek mora biti cca 2,5 metra globok

če je preplitek potem itak privablja marsikoga

misliš da je boljše zakopati,kot pa dati veterinarju?

ledenaa -> RE: po smrti (20.10.2009 15:26:50)

odvisno kaj je za vas boljše ;)

Po eni strani jaz bi imela grobek doma,po drugi strani pa sem rajši dala da so se kaj "naučili,raziskovali"  .da so si z njo kaj pomagali

jaz sem jo tam pustila.
Po parih dneh sem tudi dobila točno kaj se je zgodilo z njo

vodica -> RE: po smrti (20.10.2009 15:28:22)

Mi imamo muco zakopano na vrtu že kar nekaj let pa ni nobena žival odkopala,ker niti ne hodi kdo po našem vrtu.

Čebel@ -> RE: po smrti (20.10.2009 15:28:29)

ledenna  hvala za informacije-bomo videli kaj  se bosta odločila ko bo prišlo do tja

somic -> RE: po smrti (20.10.2009 17:09:57)

nekako mi je lažje, da vem kje so zakopani naši mucki, tako, da mi je ta odločitev bolj všeč. je pa stvar vsakega posameznika

luan -> RE: po smrti (20.10.2009 17:50:16)

2,5 metra globok grobek[sm=zmeden.gif]????Ja pol pa kar lopato v roke, to bo trajal.Pa paz, da ne boš vodovoda zadela[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

ledenaa -> RE: po smrti (20.10.2009 17:58:34)

luan odvisno od kilaže-velikosti psa
Ampak tukaj nekje morajo biti vsi ;)

Splišni -> RE: po smrti (20.10.2009 19:31:33)

Moja tašča ima svojo psičko - bobteilko na vrtu zakopano. Pa niti slučajno ni luknja 2 metra in pol globoka, kje pa. Meni je to lepo. Če bi imela hišo, bi tako naredila.

luan -> RE: po smrti (20.10.2009 20:07:21)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

luan odvisno od kilaže-velikosti psa
Ampak tukaj nekje morajo biti vsi ;)

Saj ne da se ne strinjam s teboj, se.Ker po osnovnih sanitarnih normah mora biti vsak pokop tako globoko.Pa vendar sem si zamislila sliko, kako nekdo za maltežana koplje 2,5 metra globoko jamo.

Arwenko -> RE: po smrti (20.10.2009 21:49:02)

Kolikor jaz vem, uradno ne smeš pokopat na svojem vrtu. Glede na to, da so mačke in psi zdaj čipirani (oziroma bi vsaj morali bit) jih je potrebno pri VURS-u odjavit, torej spporočit, da so umrli in to nekako ne gre, brez da predaš tudi truplo.

Sem pa jaz absoluten zagovornik tega, da svojega psa raje pokoplješ doma, kot da bi ga predal v znanstvene namene, ne vem no.

LoCa -> RE: po smrti (25.10.2009 10:26:10)

mi smo našega pokopali na tetinem vrtu. tudi jaz sem vidla, kako so enega v vreči odnesli (bli smo pri vetu ravno zaradi labega stanja našega), in nikakor ne bi hotla, da se v vreči odvrže našega
življenjskega spremljevalca. v bistvu nam je veterinar sam rekel, da ga lahko odpeljemo.
zdej ko pridem domov običajno grem mimo vrta in dam kako rožico na grobek, in to mi ful pomeni.

Stran: [1]