zanositev med javnim delom (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

latka -> zanositev med javnim delom (20.10.2009 11:09:20)

Pozdravljene!
Mene zanima, če je katera imela situacijo, da je bila vključena v program javnih del in je med tem časom zanosila, torej je še pred pretekom šla na porodniško?Ali se ti potem lahko prekine ta program in namesto tebe dajo drugega v ta program, ali pa greš na porodniško in ti pač vmes preteča program?Pa še to, kako se ti izračunajo dohodki za čas, ko si na porodniški, ker vmes postaneš spet brez zaposlitve, ne preteče pa še 12 mesecev?

borci -> RE: zanositev med javnim delom (20.10.2009 11:50:19)

Pri meni je bilo tako pri prvem. Sicer je že pet let nazaj ampak vseeno mislim, da se ni nič spremenilo. Zanosila sem ko sem bila na javnih delih. Ko so mi preračunali, kdaj moram it na porodniško, sem se v službi pozanimala, koliko imam še dopusta in sem potem koristila dopust in šla direktno z dopusta na porodniško. Javna dela so isto kot vsaka druga služba za določen čas, edinopo preteku ti je ne morejo podaljšat, ker tisto za določen čas ti lahko. Torej greš normalno na porodniško in ko ti preteče ti preteče, po koncu porodniške si pa spet brezposelna.
Nadomestilo za porodniško ti upoštevajo dohodke zadnjih 12 mesecev, tako da daj to prošnjo čim pozneje na csd, samo ne zamudit roka. za tiste mesece pred zaposlitvijo na javnih delih ti pa upoštevajo najnižje prispevke (dohodke). Najbolje da se čimprej obrneš na csd in se pozanimaš točno kaj in kako.

Stran: [1]