Jok med dojenjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pika20 -> Jok med dojenjem (13.6.2005 10:50:58)

Pozdrav, imam vprašanje oz. težavo s svojim malčkom in upam, da mi bo katera znala svetovati. Sinček je star 6 tednov, od začetka se lepo dojiva, do pred nekaj dnevi je jedel po 10 min na vsaki strani. No, nekaj dni nazaj pa je začel čas hranjenja skrajševati - je približno pet minut, potem pa začne neutolažljivo jokati (kot da bi ga zvijalo) in noče več jesti. Mleka imam dovolj, saj kar šprica iz dojke, ko se on umakne. Ko mu ponudim še drugo dojko, nekajkrat potegne, potem pa spet v jok. Lula in kaka v redu, zato ne vem, če morda prehitro ne delam panike. Joka samo podnevi, ponoči ne, ampak tudi ne pije več kot pet minut.
Lep dan, Sasa




Lu -> Jok med dojenjem (13.6.2005 11:13:18)

Kaj pa ko ga dvigneš? Mogoče ga matra kupček ? Lahko pa ima dovolj hrane in se naje v 5 minutah. Tudi pri nas je zdaj tako. Maja vedno še joka po dojenju, mleko imam, ko jo dvignem podremo kupček in seveda malo se hoče še pocrkljati. Peobaj.

lp Lu




tejč -> Jok med dojenjem (13.6.2005 11:20:23)

Tudi mi imamo ta problem. Dostikrat podre kupček in je. Včasih se hoče še crkljat, ker vem, da ni več lačna.
Če je to bolj proti koncu dojenja, je lahko tudi utrujena, to je pri naši Ajši največkrat problem.




Poly -> Jok med dojenjem (13.6.2005 11:52:29)

tudi mi smo imeli enak problem. Krivo je to da mali preveč hlasta ko je in se mu v želodčku nabera zrak in to ga tišči potem pa joka. Tudi jaz sem bila že čisto panična in sem si začela iztiskati mleko, ker me je skrbelo da ga nimam mogoče premalo, pa ni bilo to. Krivo je bilo samo hlastanje!!

Lp
Polona




babylove -> Jok med dojenjem (13.6.2005 12:05:44)

1. dvigni ga, naj rigne
2. ne menjavaj dojk pri enem podoju, naj eno sprazni




asija -> Jok med dojenjem (13.6.2005 15:09:20)

Tudi jaz sem imela enake probleme. Prva dva meseca je normalno jedla potem pa kar naenkrat jok. Takoj sem pomislila, da imam premalo mleka. Ampak ko sem si iztisnila iz dojke je mleko kar curjalo vse na okrog. Kdo bi si mislil da mleka res ni dovolj. Babica mi je rekla naj si poskusim izpraznit dojki, da vidiva koliko ga je sploh. In bilo ga je samo 20 ml. Zato ti priporočam, da si po podoju sčrpaš mleko in boš videla pri čem si. Mogoče pa res prehitro je in ga vdigni ter malo počakaj.

Upam, da bo hitro boljše

Lep sončen dan




Dolina -> Jok med dojenjem (13.6.2005 21:08:24)

Žal ti ne vem, kaj pametenega svetovati. :( Pri nas je tud jok. :(( Že nekaj dni mi parkrat na dan med dojenjem ful jokca. In to že ko se začneva dojiti. Kar obrne glavo stran in ful joka, spet zagrabi dojko, povleče, spusti, joka in tko ene 6x, pol pa končno papca v miru. Pojma nimam kaj ji je, pa me tud začenj mal skrbet. Pa ni kupček kriv. :zmeden: Mleka je pa tud dovolj. Mogoče ji pa ne paše kakšna hrana, ki jo jem? :zmeden2:




Suzi* -> Jok med dojenjem (13.6.2005 21:27:22)

Naš tudi včasih joka med hranjenjem. Včasih se mora samo pomirit, včasih ga muči kupček, včasih pa s tem sporoča da je sit. Kaj je pri vas vzrok boš najbolje sama ugotovila, se pa strinjam da naj ti pri enem hranjenu sprazni eno dojko, šele potem, če je še lačen, mu ponudi drugo.

lp, Suzi




piščanc -> Jok med dojenjem (13.6.2005 22:09:34)

naš je jokal ko ni bil lačen, ampak zaspan
pa tudi zelo hitro poje, vedno mu ponudim obe dojki in veliko kupčkov sva podirala vmes, pa dojila sva se takoj ko se je zbudil, šele potem previjanje, cucljanja na dojki pa nekkao ne mara, razen zvečer




Stran: [1]