to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

huda -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 10:39:21)

A na forumu več ne smemo izražat svojega mnenja???

Gre se pa za debato,...http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=44574&idk=101
...brezveze,......., da me nekdo začne gnjaviti,....raje bom tiho:grrr:

To sem dobila v svoj nabiralnik, ker sem izrazila svoje mnenje:
.....................................................
oj.sem slovenka in živim na hrvaški strani (mejni prehod sečovlje)vsak dan hodim delat v slovenijo(zdaj ne ker sem na porodniškem)ampak verjami mi da nič nam ne bo manjkalo če vi ljubljančani nebi prihajali več čez črni kal . samo krititzirate hrvate,ma tukaj je najlepše morje nikjer ne plačaš parkirišča,plaže.pejte v portorož,izolo tam se plača tudi ko greš na wc.in pol protestirate če hrvati uvedejo kaj novega ker je za plačat.najraje na dopust zastojn. ma nehajte vas prosim!!!!!!!!!!!!pejte v grčijo,maldive ČE NE PRIDETE VEČ NA HRVAŠKO STRAN ŠE BOLJŠE MANJ GUŽVE NA MEJI!!!!!!!!!!!! ostanite doma !!!!!!!!!!!!!!

Gina -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 10:47:28)

Ah, vidiš da je res, da so Hrvati v Istri vačinoma nevljudni in da ne marajo Slovencev. Če nas ne bi bilo, bi bili ob velik del zaslužka, ampak še niso skužili, ker so nam zavistni ali kaj jaz vem kaj jim je. Škoda je, ker imajo take odnose. Ampak ne moreš ti pozdravit njihovih kompleksov, zato se tudi nima smisla sekirat. Jaz grem letos v Dalmacijo, ker tam so malo bolj trezni, niti na kraj pameti jim ne pride, da bi se takole obnašali. Z Istro imam pa tudi jaz slabe izkušnje. Zakaj bi potem hodila tja? Ne bom več. Mi ni treba.

kofetek2010 -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 10:56:41)

že peto leto zapored namerno ne hodimo na Hrvaško, ni nam treba, niti zaradi njihove "gostoljubnosti", lepote Jadrana sem lahko spoznala še, ko sem hodila na dopust s starši, pa še škoda mi je vsakega tolarja, ki bi ga dala na Hrvaškem, saj mi je jasno, da ne bi dobila zanj toliko kot kjer koli drugje ;)

samo za primerjavo:
Brela - hotel Berulia 4*, polpenzion, 7 dni soba 1/2+1 twc,balkon, klima, morska stran odhod 26.6. cena na osebo 95.000 sit:zmeden:

Baška voda - hotel Horizont 4*, polpenzion, 10 dni, soba 1/3 twc, b, klima odhod 29.6. - 9.7., cena na osebo 157.000 sit:zmeden:

Brač - Postira, hotel Postira 4*, polpenzion, 7 dni, 1/2+1 twc, klima, ms, odhod 26.6. , cena 88.500 sit:zmeden:

Brač - Bol, hotel Riu Bonaca 3*, all inclusive, 7 dni, soba 1/3 twc b, ms, odhod 25.6. , cena po osebi 100.700 sit:zmeden:

Brač - Supetar, Adria club hotel, 3*, all inclusive, soba 1/3 twc b, ms , paviljoni, možnost dopl. klime 5€ na dan, odhod 2.7. - 9.7., cena je 97.600 sit po osebi:zmeden:

Hvar - Jelsa, Mina hotel 3*, polpenzion, soba 1/2+1 twc b, ms, 10 dni, odhod 29.6. - 9.7., cena po osebi 67.200 - hotel je bolj skromen :zmeden:

za tak denar dobim 14 dni z letalom (po osebi, pol penzion) npr. Španija, Grčija, Turčija, Tunizija, Egipt,....;)

Teni_ -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 10:59:32)

Jaz pa do zdaj še nikoli, ampak res nikoli, nisem imela slabe izkušnje. Vedno smo hodili na Hrvaško(razen lani) in gremo letos spet. Sicer bomo letos v apartmaju, tako, da nekih stikov s Hrvati res ne bo, pa vseeno. No, dokler nimam slabe izkušnje bom še hodila tja.

LP,
Mojca:nosecka:

Anonimen -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:04:26)

Brez veze posploševat. Ni vsa Hrvaška za en drek, če je nekaj Hrvatov takih.

Magi* -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:05:50)

ma, meni je pa super fino v Istri. že 15 let hodimo v Premanturo in se tam počutimo odlično. morje je prekrasno in z lahkoto najdemo kotiček zase in to je pač meni nadvse pomembno. tudi z domačini nismo nikoli imeli kakih problemov - oz. nič več kot pri nas. še posebej je krasno, če poznaš kake vaške oštarije, kamor ne zaide veliko turistov...

pa tudi v Španiji mi je bilo fino, pa v Franciji in V. Birtaniji, Belgiji, Nemčiji, Madžarski, Srbiji, Grčiji,... povsod je lepo, doma je najlepše.

Meceno -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:07:44)

Sej nisem čitala nič kaj ste se to menli , pa tudi nič ne vem za kaj se gre, samo halo , v čem je dejanski problem tukaj ????
A to, če SLO hodimo na Hrvaško na morje al kaj ? :zmeden:

Osebi, ki ti je to poslala ziher nekaj ni čisto jasno glede dopustnikov in dopustnikovanja na HR oz Jadranskem morju .
Žal je vse manj turistov, čeprav HR mediji govorijo drugače , moj :love: hodi prib. že 16.leto na Hvar in pozna domačine , ti povedo marsikaj in res je še meni žal , da so se stvari tako iztekle kakor so se :(
Kar se plačevanja tiče , no ja, tudi glede tega ne drži , oz odvisno kam greš , sicer pa je to tema , ki ni za lajika in je brezveze sploh komentirat karkoli .
Je pa tudi res, da na naši strani ni vse OK , saj pravim zakaj se trudit pisat , ker mislim da vemo vsi kako je , pa zakaj vsi ti nesporazumi .

Ne bom pa zaradi ene osebe,ki ji gre na jetra samo gužva , pa SLO, ne šla na morje na HR , preveč prijateljev , pa dobrih domačinov , z sicer kakšno izjemo ,...VROČA KRI PAČ ,....

Mi je pa škoda :(

Lp Meceno

Anonimen -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:10:28)

Huda, prav si naredila, ko si objavila tole pismo s svojega nabiralnika... (meni pa ni ničesar poslala :)-)
in se popolnoma strinjam s tabo, bolj se ne bi mogla.
Zato nikar ne bodi tiho in ne dajaj veselja takim primitivcem!

Tudi mene na Hrvaško več ne bo! Ko bi imeli vsaj parkirnino, bi človek vsaj vedel, da ga ne nategujejo. Tako pa enkrat je, enkrat ni, enkrat jo pobirajo po 100, drugič po 200, tretjič po 400, čez pol ure tistega, ki je pobiral parkirnino ni več ipd. fore. V restavracijah vsi skrajno neprijazni, cepljeni proti hitrosti!
Rezerviraš dopust, obljubijo vse in še kaj zraven, prideš tja in je totalna nategavščina!

... Slovenci pa še kar veselo naprej...

Meceno -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:14:07)

Punce raje nehajmo , ker lahko spet RR ukinijo, pa res je brezveze:zmeden:

Anonimen -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:15:43)

...ja, že 15. julija za 14 dni...Jupi, men je na Hrvaškem lepo :)-

Wahoo RR -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:16:42)

Se strinjam z Meto.

Mi že vsa leta od majhnega ( že kot otrok in zdaj z družino ) hodimo na Hrvaško...Niti ene slabe izkušnje nismo imeli oziroma nič kaj takega, kar se nam ne bi zgodilo tudi recimo v Grčiji.

Ne bom rekla, da v vseh primerih...ampak če je tvoj odnos v redu...potem je tudi njihov....Vsaj pri nas je tako...

In ni prav da se vse meče v isti koš...

lutka -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:21:15)

tudi mi smo bili pred dobrim tednom na morju (pakoštane) in so bili vsi zeloo prijazni :bravo::bravo:...............niti duha in sluha o kakšni nesramnosti

lp:rozica::rozica:

Anonimen -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:22:12)

Mi gremo tuzdi okrog 15 julija za okrog 10 dni. Pa niso prav posebej prijazni, posebej en buzi, ampak ko jih j...

Čiračara -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:25:20)

Komur Hrvaška ne paše, pa naj gre kam drugam a ne?
Jaz z njimi nimam slabih izkušenj in te skrivne dalmatinske zalivčke ne zamenjem ne za Tunizijo, Turčijo in ne vem kaj...pa sem bila že povsod...

LP

india -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:42:25)

Povsod je lahko lepo, lahko pa tudi ne. V bistvu smo bili do sedaj na Hrvaškem zadovoljni, še najbolj pri sorodnikih:)-:)-:)-, res pa je, da se povsod, tudi v Sloveniji najdejo neprijazni in zmedeni ljudje.
Vsak po svoje ve,kje mu je všeč in kam in zakaj tja hodi. Meni osebno, že od otroštva, morda tudi zaradi klime in same narave, bolj ugaja Dalmacija kot Istra, pa tudi sorodnike imam tam, a ne hodim k njim. Letos smo menjali destiancijo, smo nameravali v Lanterno, a gremo v Bibinje pi Zadru, že tudi zato, ker za ceno 7 dni v Poreču dobimo 14 dni v Zadru.

Sicer pa, kakor si sam do drugih, taki so drugi do tebe.

:rozica:

zoya_ -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:43:36)

Mi smo tudi vsa leta hodil na Hrvaško, dol imamo pred Barbarigo že v 80ih kupljeno zemljišče in smo imeli gor postavljeno prikolo in pa malo kolibo... super vse fino narejeno, trta za senco, vse je bilo enkratno.... dokler si niso Hrvatje 10 let nazaj zmislili zakon o nekem zaščitnem pasu ob obali, da sedaj na moremo it dol, vse je izropano in uničeno, ne smemo na lastni parceli niti kampirat, da bi si šotor postavu, ker moraš ne vem kakšno pristojbino plačat, prva leta se je še v markah merilo, tako da bi bilo sedaj 30€ na enega na dan, zdej pa računajte za npr. 4 člansko družino in pa 10 dni morja (to je 288.000SIT) s povdarkom na LASTNI PARCELI, ki je vpisana v zemljiško knjigo.
Moj deda je čisto na tleh, je mislil, da bo lahko sedaj hodil dol na morje in užival v morju in v tem, kar je naredil, pa žal ne more.... Tam me bilo ogromno Slovencev od 1500-2000 in sedaj so baje celo kar kamp postavili dol na naše parcele.
Eni naši sosedje, ki so pa iz Nemčijo, imajo pa nad to cesto (desno), ki pelje v Barbarigo parcelo, so jim pa vse speljali vodo, kanalizacijo, telefon, televizijo.... samo pa pravjo, da dol v Fažani in Peroju prav jamrajo, ker je od takrat padel promet za 70% in so trgovine zaprli in gostilne.

Sicer pa mi letujemo že nekaj let v Grčiji in Tuniziji, mogoče bomo letos šli na Krk.

Blink1 -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:50:29)

Meni je Hrvaška zakon. Sploh Dalmacija...Jo že pošteno pogrešam... Pa še letos gremo samo v Istro:zmeden2:

Slabih izkušenj še nisem nikoli imela, ljudje so bili vedno prijazni in pripravljeni pomagat, če je bilo kaj narobe.

Hvala bogu, da nimamo prikolice, ker bo tole z registracijami res zasolilo cene...Zato pa je bila očitno Hrvaška najbolj poceni...Ne vem...Mi gremo vedno v kak apartma ali hotel.

JASNA D -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 11:53:09)

Dokler so otroci majhni, bomo hodili na Hrvatijo, ko pa zrastejo pa drugam - najraje bi šla na Sicilijo in v Turčijo z avtodomom... Kaj pa si o Hrvatih kot gostiteljih mislim, pa zaenkrat ne bom na glas komentirala....

Jasna

Anonimen -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 12:04:58)

Mi hodimo v dalmacijo. Res je, da je veliko cenejša od Istre, pa še domačini so velik bolj prijazni.

Lenny -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 12:18:26)

Ja Ninny, se strinjam. Dalmacija je super. Nam je všeč, pa prav lepo se sliši, ko slišim prvo jutro natakarja v stalnem kafiču reči: "Evo, došli nam Slovenci."
Ujjjj, kje je še avgust!

Pia73 -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 12:24:12)

Mi tudi hodimo v Dalmacijo in bomo tradicijo nadaljevali. Tudi meni je full všeč Grčija a za majhne otroke ga ni čez Hrvaško. Sva pa midva tudi enkrat imela slabe izkušnje v Istri in prepričana sem, da zaradi takšnih kot je ta, ki ti je poslala sporočilo. Take bi jaz izolirala od turizma, ker res delajo škodo lepi njihovi.

Čez hrvaško morje ga res ni,... :)

buča -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 12:26:40)

Men pa ne pride na pamet,da bi dopustovala v SLO.Kaj pa imamo???Saj vsi,ki tam strežejo so s Hr.Kvaj poj fora?Pa kvaj s HR narobe?A,madona nismo vsi ljudje?A nismo vsi enkrat bili majhni,se igrali iste igre?a ne stremimo vsi za boljšim življenjem?A nismo baje Slovenci najslabši narod,ki vedno v vsaki stvari vsem le zavidamo??????Se je kdo to vprašal?A si mi sami ne naredimo dneva,tedna,meseca....dopusta in nenazadnje življenja takega,kot ga sami hočemo????????:zmeden:

Anonimen -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 12:55:06)

Midva z možem na Hrvaško nisva šla že 3 leta in tudi nimava namena več it.

Prvi razlog je "gostoljubnost". Pa ne maram posploševat in vse metat v isti koš ampak če vem, da za večino nisem dobrodošla, čeprav tam pustim kar nekaj svojega denarja.... hvala lepa!

Drug razlog je pa ta, da so cene nenormalno zasoljene. Lansko leto sva dala za Turčijo, hotel 5*, all inclusive (ne bom naštevala kaj vse vključeno), letalski prevoz 99.900 sit.
Za tak denar dobim na hrvaškem polpenzion v hotelu 3*, pa še pripeljat se moram tja.

SANDY -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 13:32:03)

mi gremo ravno to soboto na morje-na Pag. Tudi mi btrez slabih izkušenj in upam da tako ostane :sloncek::sloncek:

wawa -> to sem dobila,.......a mi je bilo trba???,.......od zdaj naprej bom raje tiho,.. (13.6.2005 13:42:20)

Jaz sem od svojega 1 leta dalje hodila v Premanturo v Istrom od koder je moj dedi, bilo mi je lepo morje je nepozabno, z vsemi sem se štekala kot s sosedi......potem pa..........sedaj nismo več dobri za nih, v gostilni si postrežen slabše kot Nemci ali Madžari pa naj povdarim da ti slednji pustijo na Hrvaškem veliko manj denarja kot Slovenci, saj vse privlečejo sabo, jaz grem dol saj v trgovino.....ampak ne za njih nismo dovolj dobri, da bi si zaslušili saj kanček prijaznosti......

Ne me narobe razumet, rada imam Premanturo in Hrvaško morje na splošno se mi zdi čudovito, pa tudi ljudi nisem nikoli in jih nikoli ne bom dajala v en in isti koš........ampak žal se jih večina obnaša jasno in glasno proti slovencem.......

Zdaj pa še druga plat......ste kdaj opazovale, skupino mladih ki pride na hrvaško na morje???? Imajo se za nekja več kot so Hrvati.....od kje ali se mogoče vse ki pridemo k njim tako obnašamo.......

Mislim da je problem dvostranski in težko rešljiv, saj je v nejem ogromno starih bratskih zamer, vzvišenosti in nevoščljivosti....

Še odgovor tisti ki je HUDI napisala zasebno sporočilo, če imaš toliko proti nam ljubljančanom ki se valimo čez Črni kal, zakaj hudiča hodiš delat v Slovenijo, pa si najdi službo v Umagu???

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>