Sonrisa -> RE: Pošteno ali ne? (19.10.2009 23:08:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: onka IZVIRNO SPOROČILO: mika Ne, res ni fer...kot, da so samo Murini delavci potrebni pomoči. Vem da večini ni lahko oz. jim je zelo teško, ampak so ljudje, ki so na istem, če ne še na slabšem, pa bodo izviseli, ker ne štrajkajo na veliko in se ne izpostavljajo javno. Kolk takih poznaš? Drugače pa, HB, vlada že ve, zakaj temu tako. Pravice pa itak nikoli ne bo, tudi jaz se marsikdaj repenčim....vsaj nekateri naj dobijo ¸ Jaz sem bila ena izmed njih. V prejšnji službi sem imela 470 neto (celih 592 bruto). Pred leti pa sem tudi v proizvodnji delala za 70 tisočakov. Vse je delovalo na principu vzemi ali pusti. In sem pustila. In bi še prej, če bi vedela, da je mož dobil za tisti mesec moje brezposelnosti samo 100 evrov manj, kot je bila moja plača. Jaz pa sem delala vse vikende in praznike, ki bi jih lahko v miru preživela z družino. V tisti proizvodnji pa so plače še vedno mizerne. Kam drugam pa ni možnosti. Ja, in ko tako računaš, kdo bo pa delal, če je lepše doma biti, plačano je pa skoraj enako. Aja, zdaj imam službo in tudi boljšo plačo. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|