boleča dojka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tasika12 -> boleča dojka (13.6.2005 10:13:57)

POzdavljene,

na levi dojki imam rdeč madež, kateri je ob dotiku boleč. Boleč ostane še vedno tudi ko jo naša ta mala sprazni.
Veste mogoče kaj bi to bilo in kako si naj pomagam?
Hvala.

Nataša

Anonimen -> boleča dojka (13.6.2005 10:23:03)

Verjetno gre za začetek mastitisa. Kar ti ostane je, da dojko masiraš pod toplim oz. vročim tušem in od mesta rdečine proti bradavici brizgaš mleko, da se predihajo mlečni vodi. Verjamem, da boli kot hudič, ampak treba se je potruditi. Vmes pa na dojko polagaj mrzle oz. ledene obkladke, da ublažiš bolečino.

ma-ja -> boleča dojka (13.6.2005 11:19:40)

Včeraj me je klicala moja sestra, ker ima točno tak problem. Svetujem isto kot al-bina. Moji sestri je že bolje.
Če ne dobiš vročine ali pa so bolečine res hude, potem še ni panike. V hujšem primeru pa se oglasi pri zdravniku, da dobiš antibiotike.
Lahko si probaš izprazniti tudi s kakšno pumpico oz. čimvečkrat doji na tej strani. To je pomagalo meni, ker sem imela res preveč mleka.
Upam, da se bo kmalu uredilo.

mia-1 -> boleča dojka (13.6.2005 11:27:21)

Hoj tko se je pri meni tudi zacel, sam me ni nic bolel pa sem cez nekaj dni dobila vrocino 40.Takoj sem morala v porodnisnico nazaj- na infuzijo.Ne zeli si tega.Po moje je najboljse da gres hitro pod vroc tus in si cimvec zbrizgas ven, ko bos konec pa si daj gor hladen obkladek.Meni so rekli da lahko da otrok iz katerega dela dojke tezko potegne mleko in tako zastane.Aja pa se to modrc si daj takoj dol!Zraven mene je bila zenska ki je mastitis dobila od modrca-ker je je sem mal tiscal.Tud men so takoj rekli naj ga dam dol.Pa otrocka ta prvo podoji na tej rdeci dojki sele nato na drugi-pa cimvec jo mej na dojki.To ti lahko povem ker sem pred 2 tednoma prisla iz bolnice in so me tam poucili.Upam da ti bom kaj pomagala.LP

piščanc -> boleča dojka (13.6.2005 19:06:05)

mastitis
tuširaj in masiraj se z vročim tušem, pa čimprej k zdravniku

piščanc -> boleča dojka (13.6.2005 19:18:30)

jaz sem ga ravno imela. mleko zastane, potem se pa tkivo okoli vname. Vnetje je težko pozdraviti, če je dojka že rdeča, pa čeprav je majhen flek. priporočam ti, da greš k zdravniku, dobila boš antibiotike, še vedno lahko dojiš, mine pa v dveh dnevih

Stran: [1]