kako dolgo....... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nina42 -> kako dolgo....... (13.6.2005 9:25:25)

..........moraš ostati v porodnišnici? Nekje sem prebrala, da če je vse vredu, da lahko greš po 6 urah domov. Jaz bi rada šla čimprej.
Torej če je vse vredu po kolikem času lahko greš? Vem, da naj bi ostal 4 dni ampak, če ni potrebe? Saj pred leti so morali ostati še dlje, pa so potem ugotovili, da ni potrebe.
Lp, Nina

Čiračara -> kako dolgo....... (13.6.2005 9:31:27)

Po šestih urah?? To pa ne bo držalo:)...tri dni

Gina -> kako dolgo....... (13.6.2005 9:32:28)

Mislim da ima najkrajši čas ljubljanska porodnišnica in to je tri dni, pa še kakšna najbrž tudi. V Po. si 4 dni. Da bi te kje po 6. urah spustili, mislim da ni za sanjat. Ne samo zaradi tebe, ampak predvsem zaradi otročka. Šele tretji dan po porodu se pojavi zlatenica, no lahko se tudi prej, samo do tretjega dne ne vedo, kako bo s tem. Ne morejo. Narava je tako naredila, ne zdravniki. Jaz mislim, da je kar fino, da si čisto ok, da ti ni treba potem nazaj hodit. Toliko je možnosti poporodnih zapletov, da res ne vem, zakaj bi reskiral, če ni treba.

Annny -> kako dolgo....... (13.6.2005 10:00:02)

Jesenice- 4 dni.

Grascakinja -> kako dolgo....... (13.6.2005 10:37:08)

Tisti dan, ko rodiš, je dan 0, tretji dan po porodu greš lahko domov. (LJ)
6 ur ni variante....

t_t_y -> kako dolgo....... (13.6.2005 10:54:20)

Bi te prav rada vidla, kako boš šla po 6 urah domov - jaz sem imela lahek porod, vsaj zdel se mi je tak, pa si tega niti predstavljati ne znam.

lp

Blink1 -> kako dolgo....... (13.6.2005 12:15:42)

Hmmm...V MB si še 4 ure po porodu v porodni sobi, potem te komaj premaknejo na oddelek, ker ostaneš 3 dni, če je le vse v redu.

6 ur?? Težko, težko:zmeden:

Anonimen -> kako dolgo....... (13.6.2005 13:51:28)

Poznam en primer, ko je ena Romka prišla v porodnišnico rodit in jo je že čez nekaj ur zapustila, seveda na lastno odgovornost. Otroka ji pa niso pustili vzeti ven, je potem dete ostalo v porodnišnici še naslednje tri dni, ko so ga prišli iskat. Noben zdravnik te na svojo odgovornost ne bo kar tako spustil ven. Če hočeš iti, ti bodo pa dali za podpisat eno izjavo, da odhajaš na lastno odgovornost. Saj zadržat na silo te pa tudi ne morejo, a ne. Vendar je že z namenom narejeno tako, da te obdržijo notri vsaj tri dni. Zaradi zdravja v prvi meri.

bivka -> kako dolgo....... (13.6.2005 21:04:44)

V Mb porodnišnici:
- če rodiš do 17.00 ure se dan rojstva šteje za prvi dan in si noter 4 dni,
- če pa rodiš po 17.00 uri se dan rojstva šteje za "nulti" dan in si noter en dan več (pet dni),
normalno pod pogojem, da je s tabo in otrokom vse ok.

nina42 -> kako dolgo....... (13.6.2005 22:04:57)

Ja saj če greš na lastno odgovornost nimajo pravice, da te zadržijo, ali ne?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.6.2005 23:07:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Annny -> kako dolgo....... (14.6.2005 0:25:21)

Nina,
po porodu je mamica tako utrujena, izmučena, nekatere zaradi velike izgube krvi tudi padajo skupaj, močno krvaviš, če imaš epiduralno, večkrat ne čutiš, da moraš lulat...skratka, ko boš rodila, boš videla, da takrat ne misliš na nič drugega kot na posteljo, v kateri si boš odpočila..občuduješ svoje detece...skratka, najbolje zate in za otročka je, da sta te prve dni skupaj v bolnišnici..tam te tudi naučijo osnovnega ravnanja z otrokom, vsako jutro imaš vizito, na kateri pogledajo, če je s teboj in otrokom vse v redu, maksimalno poskrbijo za tvojo oskrbo..

Lp

eva1 -> kako dolgo....... (14.6.2005 9:39:56)

Ja nina res te ne morejo prisiliti da ostaneš v porodnišnici, če podpišeš izjavo, greš na lastno odgovornost domov lahko tut 1 minuto po porodu, ampak otroka pa ne boš smela zraven odnest! Otrok ostane potem takem v porodnišnici od 3-5 dni, ali pa še več!
Sam prosm bodi pametna, kajti če pride so sepse ali kašne notranje krvavitve, lahko v parih urah umreš, tako da pamet v glavo punca!
lp, Eva in Luka

Naja31 -> kako dolgo....... (14.6.2005 15:19:30)

6 ur??!!!!! :zmeden:
Mogoce, da te premaknejo iz porodne sobe.
Ja, v Lj gres domov tretji dan, s tem, da dan ko rodis je 0 dan. Ampak to pod pogojem, da je s tabo in z dojenckom vse ok.
Midva sva domov sla sele 9 dan, ker je mali imel zlatenco.
Nikar si ne zeli prehitro domov.
Jaz sem bila tako zmedena in prestrasena, da si sploh ne predstavljam, da bi sla domov ze tretji dan. Po eni strani sem bila full nesrecna zaradi zlatence, po drugi strani pa sem se po tolikih dneh in noceh ko so bile sestre na dosegu roke sele pocutila pripravljeno, da greva domov in sama skrbim za mojega sončka.

Lp, Naja

Pupica -> kako dolgo....... (14.6.2005 16:35:46)

Anny jaz sem bila 3 dni. Rodila v torek odšla domov v petek.

drugače pa ja seveda greš lahko takoj domov. Pogledajo te, podpišeš, da odhajaš na lastno odgovornost in to je to.

Annny -> kako dolgo....... (14.6.2005 23:15:04)

A res? Tega nisem vedela! Jaz sigurno ne bi mogla pustiti novorojenčka kar samega v bolnišnici:((:((:(( To bi mi bilo nekaj najbolj groznega:(:(

Stran: [1]